|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Podsiwtlenie podloza oraz tylu w drzwiach |
| Autor |
Wiadomość |
dszyszko [Usunięty]
|
Wysłany: |20 Lis 2005|, 2005 11:29 Podsiwtlenie podloza oraz tylu w drzwiach
|
|
|
Witam,
mam pytanko, posiada moze ktos schemat elektryczny wiazki ktora znajduje sie w drzwiach? Chodzi mi konkretnie o uklad zasilania czerwonej lampki oraz bialej pod spodem drzwi oswietlajacej podlaoze po otwarciu drzwi. W mojej wersji opcji takiej nie ma a chcialbym sobie zamontowac dodatkowe oswietlenie ale nie wiem do konca jak wpiac sie w wiazke,
z gory dzieki |
|
|
|
 |
ORION
Michał

Auto: Renault Koleos 2.0 dCi 4x4
Pomógł: 6 razy Wiek: 48 Dołączył: 08 Maj 2005 Skąd: Szczecin
|
|
|
|
 |
KOREK [Usunięty]
|
Wysłany: |20 Lis 2005|, 2005 14:32
|
|
|
W przednich drzwiach masz napewno okragłą wtyczkę do której dochodzą 2 przewody( czerwony i brązowy. Znajduje się ona w okolicach otworu na dolną białą lampkę. Tam sie to podłącza. Przewody z czerwonej i białej lampki schodzą się w 1 wtyczkę. Wpinasz ją właśnie w instalację przednich drzwi.
Z tylnimi drzwiami jest problem . W wersji GL i GLX nie ma tam wiazki do oswietlenia. Można sobie z tym poradzić.
Stały + bierzesz z kabla zasilającego centralny zamek. Nie pamiętam koloru ( chyba biało zielony). Szukaj go np żaróweczką z dwoma kabelkami. Jeden dasz na masę a drugim zakończonym np igłą nakłujesz kabel. Jak zaświeci to masz +
Minus do lampek musisz dociągnąć z wyłącznika na słupku. Najwięcej zabawy jest z przeciągnięciem go z słupka przez multikonektor do drzwi. Tam robisz sobie wtyczkę i podpinasz lampki.
Oczywiście w drzwiach ze względu na wilgoć z podszybia poizoluj wszystko dokładnie.
Ja tak robiłem i działa elegancko |
|
|
|
 |
dszyszko [Usunięty]
|
Wysłany: |20 Lis 2005|, 2005 19:18
|
|
|
Witam
co do wtyczek w przednich drzwiach to u mnie jest chyba inaczej, tzn obok otworu od dolnej lampki jest jakas kostka tyle ze z obu stron ma przewody, natomiast mam jedna wolna koskte obok otworu od czerwonej lampki. Tyle ze jest ona przyczepiona opaska do wiazki kabli i musze zdjac cala tapicerke zeby do niej dojsc |
|
|
|
 |
KOREK [Usunięty]
|
Wysłany: |20 Lis 2005|, 2005 20:58
|
|
|
| zdjęcie tapicery wskazane - bo wtedy sobie wszystko elegancko oblookasz |
|
|
|
 |
dszyszko [Usunięty]
|
Wysłany: |20 Lis 2005|, 2005 21:02
|
|
|
no wlasnie i tu zaczynaja sie schody, bo podgrzewanego garazu nie mam a cos sypie sie z nieba wiec cos czuje ze przeloze to na wiosne |
|
|
|
 |
KOREK [Usunięty]
|
Wysłany: |20 Lis 2005|, 2005 21:05
|
|
|
| Ale to właśnie zimą jest dłużej ciemno i bardziej sie to przydaje przy tej "mokrej" pogodzie |
|
|
|
 |
dszyszko [Usunięty]
|
Wysłany: |20 Lis 2005|, 2005 21:30
|
|
|
to fakt, zobacze jaka bedzie pogoda bo w deszczu czy sniegu nie za bardzo usmiecha mi sie zdejmowac tapicerke i grzebac, ale zobacze, a pro po schematow, mam niby schematy ale tej akurat opcji (tzn oswietlenia w drzwiach) nigdzie nie mam |
|
|
|
 |
KOREK [Usunięty]
|
Wysłany: |20 Lis 2005|, 2005 21:44
|
|
|
a po co Ci jakieś drętwe schematy. Zdejmiesz boczki, podwiniesz gąbkę wytłumiającą ( uwaga żeby nie porwać przy odklejaniu - najlepiej ostrum nożem klej podcinać)
Znajdziesz na dole drzwi wiązkę w połowie długości drzwi i wolną wtyczkę z 2ma dochodzącymi kabelkami czerwonym i brązowym. tam się wpinasz i działa przy otwartych drzwiach. Wciśniesz włącznik przy zawiasach i zgasną. Musi działać
...a tylne drzwi tak jak pisałem wcześniej zamiast po 10 min zajmą Ci po 30 - 50 min |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |