|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Nie chce odpalić. Lista możliwych przyczyn. |
| Autor |
Wiadomość |
Nailee [Usunięty]
|
Wysłany: |16 Lis 2005|, 2005 09:56 Nie chce odpalić. Lista możliwych przyczyn.
|
|
|
Znowu mam problem ze swoją Skorupą. Jakiś czas temu wymieniłem wtryski i regulator ciśnienia paliwa i autko chodziło sobie aż miło, do wczoraj, kiedy podjechałem pod garaż, robiłem jakieś drobiazgi (wymiana bezpiecznika zapalniczki) i po tym - już nie chciało odpalić. Rozrusznik kręci, ale silnik zupełnie nie chce zagadać.
Mam taką propozycję, żeby zrobić listę rzeczy, które mogą spowodować takie zachowanie. Na zasadzie takiej, że "jak to nie działa, to samochód na pewno nie odpali". Niech będą to tylko takie usterki, które kategorycznie uniemożliwiają rozruch, bo wiadomo, że jak jest padnięty jakiś czujnik to autko jakoś tam powinno odpalić.
Mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi Ja mam OHC, ale można zrobić taką listę do innych silników i potem wrzucić do FAQ.
Moje propozycje:
- bezpiecznik i przekaźnik pompy paliwa
- przewody zasilania cewki zapłonowej
- prawidłowo połączone i podające napięcie wtyczki wtryskiwaczy
... tyle sprawdziłem u mnie. |
|
|
|
 |
irek
Member 021

Auto: Peugeot 508 2012r. sedan hybryd4 200 kucy
Pomógł: 30 razy Wiek: 48 Dołączył: 04 Maj 2004 Skąd: Rybnik/Głub.
|
Wysłany: |16 Lis 2005|, 2005 15:20
|
|
|
| wyłacznik inercyjny czy jak mu tam popularnie (przeciwuderzeniowy) umieszcziny w kole zapasowym lub w pasie bagażnika, po udeżeniu lub jakimś odblokowaniu trzeba go nacisnąć aby pompa paliwa dostała napięcie |
_________________ Ford Ranger Wildtrak 2020
Peugeot 508 2.0 Hybryd4
Fiat Sedici 2.0 MultiJet 4x4
Mundek 99r. 2.5 V6 sedan
był
Pacifica 2006 3.5 V6 4x4 |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |