|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
podciśnienie w 2.9 12v |
| Autor |
Wiadomość |
MARIO

Auto: '93 2.9 ASB sedan +lpg
|
Wysłany: |9 Cze 2015|, 2015 15:54 podciśnienie w 2.9 12v
|
|
|
| witam.Mam problem z podłączeniem podciśnień w moim scorpio 2.9 12v skrzynia automat 93r. Miałem wymieniany silnik niestety mechanik który to robił nie oznaczył sobie jak to póżniej złożyć. Silnik nawet odpalał ale skrzynia strasznie szarpała zmieniała biegi dopiero przy maksymalnych obrotach i palił dobre 20l. Wszystko sprawdziłem i kilka rzeczy znalazłem. Map sensor wogóle nie był podłaczony a do pociśnienia skrzyni podłączyli wężyk jej odpowietrzenia. bardzo bym prosił kogoś kto ma taki model scorpio o jakiś prosty schemat jak co z czym połączyć a jest tego troche (map sensor,jakiś elektro zaworek idący do filtra węglowego,dwa wyjścia z przepustnicy,regulator ciśnienia paliwa,skrzynia no i zasilanie czyli kolektor) |
| Ostatnio zmieniony przez MARIO |11 Cze 2015|, 2015 05:10, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
lukas2
Mk2 rulez

Auto: '92 2.0 sedan i '96 2.3 sedan
Pomógł: 37 razy Wiek: 44 Dołączył: 06 Sie 2010 Skąd: Police
|
Wysłany: |9 Cze 2015|, 2015 17:48
|
|
|
| W dohacu jest tak ze pod przepustnice sa podłaczone wężyki od regulatora cißnienia pb a pod drugi kruciec wlasnie podcisnienie skrzyni automata (tak ktos ki mowil). Map sensor jest podlaczono pod kruciec w kolektorze dolotowym, elektrozaworek od filtra oparow paliwa tez jest podlaczany pod kolektor. Szukaj kroćców w kolektorze ssacym |
_________________ Jest:
Scorpio 2.0 DOHC 1992r
Scorpio 2.3 1996
Było
Scorpio 2.0 ohc 1985r |
|
|
|
 |
MARIO

Auto: '93 2.9 ASB sedan +lpg
|
Wysłany: |9 Cze 2015|, 2015 18:05
|
|
|
muszę spróbować.
[ Dodano: |10 Cze 2015|, 2015 18:49 ]
podłączyłem wszystko tak jak podpowiedział kolega lukas2 no i nic to nie zmieniło. skaczą obroty i nierówno pracuje. bez wcisnietego gazu w końcu gaśnie, muli się a przy próbach dodawania aż strzela w kolektor dolotowy.po rozgrzaniu obroty w miarę się stabilizują ale nie chce się wkręcać na obroty. przy 2000 zaczyna przebierać jakby paliwa brakowało. co może być nie tak? |
| Ostatnio zmieniony przez MARIO |10 Cze 2015|, 2015 20:09, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Piotr

Auto: daimler 88 + e46 compact
Pomógł: 2 razy Wiek: 47 Dołączył: 12 Lip 2007 Skąd: Gorzow Wlkp
|
Wysłany: |23 Cze 2015|, 2015 22:28
|
|
|
jak dobrze pamiętam to wężyk od skrzyni wchodził koło przepustnicy w okolicach krokówki
a mapa z trójnika z tyłu kolektora jeden koniec węża szedł na regulator ciśnienia jeden na map sensor jeden w kolektor
ale z 12v miałem z 7 lat temu styczność.... jak będę miał chwilę to obejrzę gdyż stoi po dzwonie ...
A aparat nie był ruszany?? |
_________________ Podwładny winien przed obliczem przełożonego mieć wygląd lichy i durnowaty, tak by swoim pojmowaniem sprawy nie peszył przełożonego |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |