|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Znikło wspomaganie |
| Autor |
Wiadomość |
hleb23

Auto: 95 2.0 8v sedan+LPG
|
Wysłany: |2 Kwi 2014|, 2014 23:58 Znikło wspomaganie
|
|
|
| Jutro jade do mechanika ale jak zwykle najpierw szukam rady na forum. Dzisiaj podczas dosyć szybkiej jazdy i "podkręceniu" obrotów straciłem nagle wspomaganie kierownicy. Jakiś tydzień temu dolałem troche oleju do przekładni (czerwonego). Po za tym na desce nie mam żądnej kontrolki, auto chodzi normalnie, pasek klinowy cały. Dostałem rade od mechanika, żeby jednak osoba kręciła kierownicą a druga niech sprawdza czy kręci "wirnik" w zbiorniczku wspomagania, dobra rada? Jutro musze to rano sprawdzić, dzisiaj auto zsotało już na parkingu kawałek do domu. Wszystko wskazuje na pompe? Pytanie od razu, czy istotne jest od jakiej scorupy będzie to pompa? Jak zwykle, z góry dzięki za rady |
_________________ "Proszę nie wrzucać gum do pisuaru, tracą smak" |
|
|
|
 |
wojtekrobert

Auto: auto
|
Wysłany: |3 Kwi 2014|, 2014 00:35
|
|
|
może być pompa, płyn oczywiście jest?
jedne pompy mają króciec (do którego podłącza się przewód od wspom) zakrzywiony w górę, jedne mają prosty zwróć na to uwagę |
|
|
|
 |
hleb23

Auto: 95 2.0 8v sedan+LPG
|
Wysłany: |3 Kwi 2014|, 2014 17:28
|
|
|
| Dziękuje za wskazówke, po nd. będe działał ;] |
_________________ "Proszę nie wrzucać gum do pisuaru, tracą smak" |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |