|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Dziwne wskazania multimetra i gniazdo w małej skrzynce |
| Autor |
Wiadomość |
Adam73
603-820-181

Auto: Mk2 1992 2.0 DOHC,manual,Ghia lift. + LPG
Pomógł: 15 razy Wiek: 53 Dołączył: 23 Kwi 2006 Skąd: Zgierz EZG
|
Wysłany: |20 Sty 2012|, 2012 13:48 Dziwne wskazania multimetra i gniazdo w małej skrzynce
|
|
|
Dziś postanowiłem znaleźć "złodzieja prądu w moim scorku.
Podłączyłem multimetr do aku i ustawiłem tak jak koledzy radzili na pozycje max 10A.
Po zamknieciu drzwi i włączeniu alarmu wskazywał 0.27A,jednak wypinanie bezpieczników w duzej skrzynce nic nie pomogło. Zdołowany że padła skrzynka postanowiłem jeszcze posprawdzać w małej. Jakie było moje zdziwienie gdy po odpieciu bezpiecznika nr 36 pobór spadł do 0.01A.
I teraz pytanie,a raczej dwa.
1.Czy 0.01 przy zapiętym alarmie to nie dziwne ???
2.W jakiej pozycji powinien być bezpiecznik 36( dodam że jest w gnieździe potrójnym) skoro kradnie prąd bedąc na równi z innymi bezpiecznikami i dopiero przełączenie w pozycje bliżej przekaźników likwiduje "kradzież".
PS. Prosiłbym żebyście mi napisali jak w waszych małych skrzynkach jest zamocowany bezpiecznik nr.36,moze mam jakąś rzeźbe czy co |
_________________ Było:
Tarpan 237 -79r.
Dacia1310-86r.
Opel Kadett 1.6D- 89r.
Vw transp.T2 -80r.
Scorpio Mk1 -91r./2.0 DOHC |
| Ostatnio zmieniony przez Adam73 |20 Sty 2012|, 2012 13:54, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |