$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - Już w końcu nie wiem co i jak.
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Już w końcu nie wiem co i jak.
Autor Wiadomość
artnow
[Usunięty]

Wysłany: |7 Maj 2005|, 2005 17:30   Już w końcu nie wiem co i jak.

Jedni piszą żeby sprowadzić i zagazować.
Inni, żeby kupić już sprowadzony.
Dzisiaj będę wiedział jakie by były koszty takiej furki w niemcach.
Pewnie wtedy się zdecyduje co zrobie.

A może wziąć z komisu na raty wielorybka ???

Pershing 

Auto: .
Wysłany: |7 Maj 2005|, 2005 18:07   

Ale zdajesz sobie sprawe ze w komisie przeplacisz ?
Ja bym poszukal w ogloszeniach cos sprowadzonego i nie rejestrowanego. Jest tego tyle ze tylko wybierac i przebierac

monter
[Usunięty]

Wysłany: |7 Maj 2005|, 2005 20:22   

Artnow mam prosbe. Prowadzisz jeden watek - zakupu samochodu - ju z w sumie jak sie nie myle w trzech tematach. Zostan prosze przy jednym temacie a nie zaczynaj nowych w takim tempie jak pojawiaja Ci sie nowe mysli w glowie. Tak bedzie wygodniej.

artnow
[Usunięty]

Wysłany: |7 Maj 2005|, 2005 21:19   

OK przyjąłem do wiadomości - obiecuje poprawe. Masz racje.

Rafał A.(antek) 

Auto: Mondeo
Wysłany: |8 Maj 2005|, 2005 15:49   

czy sprowadzisz, czy kupisaz sprowadzony to przeciez to samo włąsciwe...
http://tinyurl.com/qhaqjsk

barroz
[Usunięty]

Wysłany: |8 Maj 2005|, 2005 21:22   

wszystko zależy od kasy jaką posiadasz ,jeżeli chcesz sprowadzić to aby to się opłacało scorpiaczek musi kosztować ok.500ojro bo jak policzysz opłaty + ewentualny gaz to sie możesz mocno się zdziwić jakie drogie masz auto :roll:

Co do brania kredytu na wieloryba no nie wiem ,jeżeli byłby zadbany za rozsądną cene to może.......

monter
[Usunięty]

Wysłany: |8 Maj 2005|, 2005 21:53   

Artnow powiem Ci tak z doswiadczenia. Jesli uda Ci sie kupic w Niemczech auto za 500 euro (nie dalej niz 300km w jedna strone) to po wszystkich oplatach lacznie z rejestracja i ubezpieczeniem wychodzi jakies 5500 zl. Oczywiscie podaje wersje ze jedziesz jednym samochodem a kupionym wracasz na kolach.

Jesli chodzi o kredyty to raz mialem Poloneza i nigdy wiecej. Fakt ze kredyt byl zajebisty bo w CHF z oprocentowaniem 7.1 (wziety w PTF). Ale niestety stracilem prace i byla dupa bo nie moglem fury sprzedac. Samo zycie niestety... Jesli chcesz juz kredyt to proponuje namierzyc jakies Scorpio w komisie i przy pomocy znajomego policjanta (jesli posiadasz oczywiscie) namierzyc wlasciciela po numerach rej. i z nim sie ugadac. Wtedy idziesz do Dominetu i tam bierzesz kredyt (oprocentowanie 21,5 w zlotowkach) z opcja wykupu udzialu wlasnego. Zawsze oszczedzasz na haraczu komisowym. (tak kupilem Civica :) ale bez kredytu - w komisie 16800 a ja zaplacilem 15000).

mmmk
[Usunięty]

Wysłany: |8 Maj 2005|, 2005 22:07   

moj kosztowal 700(sedan cl burak 90 dohc,. jest juz wyzlomowany. mi sie nie oplacalo przywozic. (w niemczech wydalem rowne 1000 z reszta oplat i zycie bylem 3 dni z czego 1 noc w samochodzie)
pozdrawiam
maciek

barroz
[Usunięty]

Wysłany: |8 Maj 2005|, 2005 22:22   

no i tu masz odp.czyli 1000 + opłaty ok.1300 + inst gaz.no nie wiem będę strzelał 1700 a zresztą sam se to policzysz :lol:

Jacutek
[Usunięty]

Wysłany: |9 Maj 2005|, 2005 15:21   

Ja jeżdżę po auta daleko, do "prawdziwych niemców". Auta są tam zadbane bardziej niż na wsch. Za swego wypieszczonego dałem 1800 !! ale to egzemplarz muzealny spod kocyka 8) , zresztą z emblematem Scorpio Club na desce :mrgreen: Za 800 przywiozłem PIĘKNĄ ścierkę Turnier 2,0 DOHC `91 od I właściciela ur w 1922r. Jeśli auto ma defekt to cena leci na pysk, jakaś ocierka albo dziurawy wydech czy padło amory i za 500 kupisz `92 DOHC niezbyt zadbany ale do renowacji jak najbardziej

lancer
[Usunięty]

Wysłany: |9 Maj 2005|, 2005 15:45   

Obecnie ja sprzedaję i jak ludziki dzwonią do mnie to tylko się pytają czy już jest zarejestrowany bo jak nie to nie chcą gadać za bardzo. jednego sie zapytałem ja to dla niego różnica to powiedział że omija procedurę rejestracji. czyli ludziki bali się niemieckich tablic

Jacutek
[Usunięty]

Wysłany: |9 Maj 2005|, 2005 16:26   

Yo! Dopóki sam nie sprowadzałem, też wolałem kupować zarejestrowane i trudno się ludziskom dziwić, wszak po zarejestrowaniu dorzucasz do ceny tylko koszty, nic extra. Chyba sam o tym zapomniałem bo od kilku miechów sprzedaję Temprę S.W `95. w pięknym stanie i bez powodzenia jakoś :oops: ...chyba przez te blachy kurcze. :(

Odpowiedz do tematu