$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - Blokada wlewu paliwa wariuje!
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Blokada wlewu paliwa wariuje!
Autor Wiadomość
mIRO
[Usunięty]

Wysłany: |20 Kwi 2005|, 2005 09:06   Blokada wlewu paliwa wariuje!

Witam,

od wczoraj pojawił mi się następujący problem w moim 2.9 '95... W momencie
blokady drzwi od środka (robię to zawsze dla bezpieczeństwa własnego i pasażerów) blokada wlewu paliwa zaczyna sie automatycznie zamykać/otwierać! :shock:
Dzieje się tak tylko i wyłącznie, kiedy zablokuję samochód gdy ma uruchomiony silnik... Kiedy silnik jest wyłączony - wszystko gra, kiedy przekręcę kluczyk na pozycję II - też wszystko gra kiedy zamykam się od środka, ale kiedy silnik chodzi i blokuje drzwi, blokada wariuje aż do momentu WYŁACZENIA SILNIKA. O SO CHOZI?!

Pozdrawiam,

mIRO

zbyszek 
WKZ U 802

Auto: '96, 2.9 24V, ASB LPG
Wysłany: |20 Kwi 2005|, 2005 09:18   Re: Blokada wlewu paliwa wariuje!

mIRO napisał/a:
W momencie blokady drzwi od środka (robię to zawsze dla bezpieczeństwa własnego i pasażerów)

Jakie bezpieczeństwo :roll: w razie wypadku (czego oczywiście nie życzę) ciekawe jak otworzy ktoś drzwi z zewnątrz? żeby udzielić Ci pomocy.
Przecież w tylnych drzwiach masz takie zabezpieczenie coby nie otwierać drzwi od środka. To jest dobre żeby dzieciaki nie otworzyły drzwi w czasie jazdy 8) Ja osobiście radzę zmień przyzwyczajenia i jak sam piszesz zginą kłopoty z wlewem bo to napewno jest połączone jakoś z zapłonem.

Dochodzenie odszkodowań

zbyszek 
WKZ U 802

Auto: '96, 2.9 24V, ASB LPG
Wysłany: |20 Kwi 2005|, 2005 09:22   

A jak się nie otworzy? :roll:

Dochodzenie odszkodowań

mIRO
[Usunięty]

Wysłany: |20 Kwi 2005|, 2005 10:27   Re: Blokada wlewu paliwa wariuje!

zbyszek napisał/a:
Jakie bezpieczeństwo :roll: w razie wypadku (czego oczywiście nie życzę) ciekawe jak otworzy ktoś drzwi z zewnątrz? żeby udzielić Ci pomocy.

Jeśli doszło już do takiego wypadku, że sam sobie nie potrafię drzwi otworzyć, to raczej nie zablokowane drzwi i tak najprawdopodobniej nie będą się dały bez cięcia otworzyć. Dla jakiego bezpieczeństwa? A dla takiego: drechy, pijuchy, ciecie, kolesie od mycia szyb, złodzieje, zboczeńcy... DALEJ?! Moja ukochana jeździ tym samochodem I MUSI SIĘ ZAMYKAĆ. Dla bezpieczeństwa... A wracając do tematu zbyszek, to jest to OT.

mIRO

Pershing 

Auto: .
Wysłany: |20 Kwi 2005|, 2005 11:25   

Cytat:
sam nie wiem jak bym sie zachowal na miejscu kierowcy renaulta, przypuszczalnie bym walczyl i moze polegl, albo nie zwazajac na swoje auto dokonalbym taranowania i odjechal, sam nie wiem, ale mysle ze tak bez walki to bym sie nie poddal (chyba)

Ja na taka ewentualnosc woze w samochodzie Pershinga (czyt. bejzbola :twisted: ) ktory nie raz sie przydal na drodze :twisted: Jak koles cos zaczyna fikac to pierwszy wylatuje z kijem i przejmuje inicjatywe (kij +postura robi swoje) :lol: Pelno jest burakow a pieści trzeba szanowac :P

IBOL
[Usunięty]

Wysłany: |20 Kwi 2005|, 2005 13:09   

hmm a czy na to urzadzenie wdziecznie przez Ciebie nazwane, nie trzeba czasem teraz pozwolenia? Z tego co sie orientuje funkcjonuje ono od pewnego czasu w kategoriach "bron biala". Ale fakt, trzeba sie czyms bronic.

Ja rowniez mimo nie malej postury i wielu lat trenowania sztuki walki zawsze preferuje rozwiazanie - sila w nogach, pokoj za wszelka cene, mysl swoje a rob swoje i ostatecznie szanuj zdrowie (choc pale) i nie przejmuj sie burakami.

Od wewnatrz nigdy sie nie zamykam, chyba ze parkuje gdzies w niepewnym miejscu, lub mam zamiar spac w samochodzie. Nigdy nie trzymam niczego na siedzeniach a bagaznik u nas ma taka fajna opcje, ze jak chodzi silnik, to sie go nie otworzy.

Ogolnie to o czym mowicie mozna zaprogramowac w nowoczesnych prostych i niedrogich alarmach.

Marcin 
-=Marcin=-

Auto: Honda CB500S / Toyota Camry
Wysłany: |20 Kwi 2005|, 2005 13:39   

a co do bezpieczestwa to drzwir aczej się otworzą same, jak ja zajebałem w ciężąrówke to drzwi się otworzyły, z resztą widać an zdjęciach drzwi kierwocy, nawet nie sżło ich zamknąć,

a co do wariopwania tego siłownika od klapy to dawałem neidawono taki temacik w FAQ

http://www.forum.ford-sco...opic.php?t=2638

jak miro chcesz to moge podesłac fotki na maila rozbebeszonego tyego wynalazku
- Toyota Camry 2,2 DOHC; 1996r
Jest:
- Honda CB 500S 0,5DOHC; 1998r

mIRO
[Usunięty]

Wysłany: |21 Kwi 2005|, 2005 14:35   

marcin napisał/a:
a co do wariopwania tego siłownika od klapy to dawałem neidawono taki temacik w FAQ

http://www.forum.ford-sco...opic.php?t=2638

jak miro chcesz to moge podesłac fotki na maila rozbebeszonego tyego wynalazku

DZIĘKI MARCIN! To jest to! Już wiem czy się zajmę w weekend ;)

Ukłony,

mIRO

Marcin 
-=Marcin=-

Auto: Honda CB500S / Toyota Camry
Wysłany: |21 Kwi 2005|, 2005 22:06   

cała robota zajmuje w sumie jakieś 2 godziny z przerwą na obiad :wink:
- Toyota Camry 2,2 DOHC; 1996r
Jest:
- Honda CB 500S 0,5DOHC; 1998r

Odpowiedz do tematu