|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
jak sprawdzic glowice |
| Autor |
Wiadomość |
pavlo88 [Usunięty]
|
Wysłany: |27 Kwi 2008|, 2008 22:52 jak sprawdzic glowice
|
|
|
Witam mam takie pytanie bo chce kupic scorpio a slyszalem ze VM moga chodzic z peknieta glowica i nie widac tego w pracy silnika czy to prawda i jesli tak to czy da sie sprawdzic w jakis prosty sposob czy glowice sa dobre czy ktoras jest peknieta ??
z gory dzieki za pomoc |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

Auto: Mondeo
|
Wysłany: |27 Kwi 2008|, 2008 23:35
|
|
|
| Test na zawartosc CO2 w ukladzie chlodzenia |
_________________ Mechanika - Elektryka FORD
tel 791 054 854
Nasza lokalizacja na mapie:
http://tinyurl.com/qhaqjsk |
|
|
|
 |
pavlo88 [Usunięty]
|
Wysłany: |2 Maj 2008|, 2008 13:30
|
|
|
| oki dzieki za pomoc |
|
|
|
 |
Tomek Z

Auto: Toyota Avensis 1600 VVTI 110 KM
|
Wysłany: |2 Maj 2008|, 2008 14:32
|
|
|
tu masz jeszcze wskazówke od Waldiego
| Waldi_L_N napisał/a: | | Budowę głowicy VM-a przestudiowałem na aparacie RTG. Pomiędzy gniazdem zaworowym a komorą wstępną jakieś 5-7 mm ponad płaszczyzną przylegania do bloku jest "wassermantel" czyli płaszcz wodny. Te głowice zawsze tam pękają przepompowując ropę (a nie olej) do układu chłodzenia. Czy twardniały węże? Jeśli tak to masz gotową odpowiedź czy trzeba coś z głowicami robić. Następną oznaką jest brud w zbiorniczku wyrównawczym. Generalnie zalecałbym pójście w moje ślady, znalezienie naprawdę DOBREGO fachowca od głowic i zlecenie mu regeneracji łącznie ze spawaniem. Komplet 4 szt. z kąpielą ultradźwiękową, spawaniem, dotarciem zaworów, planowaniem kosztował mnie w Poznaniu 1200 PLN. |
|
_________________ ~~ Lubiłem swoją scorupkę ~~
była scorupka 12V6 fajna!
była cytrynka ZX
była scorupka '93 2,5 TD VM
był poldek z gazem
i 125 p, pomarańczowy!! |
|
|
|
 |
Waldi_L_N
VM pa,pa!

Auto: Na szczęście bez Forda :D
|
Wysłany: |2 Maj 2008|, 2008 15:25
|
|
|
| Przy mocniejszych uszkodzeniach pojawiają sie zacieki płynu chłodzącego z pomiędzy głowic na bloku. |
_________________ Waldi |
|
|
|
 |
GREGOR T [Usunięty]
|
Wysłany: |2 Maj 2008|, 2008 17:59 Re: jak sprawdzic glowice
|
|
|
| pavlo88 napisał/a: | Witam mam takie pytanie bo chce kupic scorpio a slyszalem ze VM moga chodzic z peknieta glowica i nie widac tego w pracy silnika czy to prawda i jesli tak to czy da sie sprawdzic w jakis prosty sposob czy glowice sa dobre czy ktoras jest peknieta ??
z gory dzieki za pomoc |
najlepiej jechac po samochod z kims kumatym.
albo wjechac do dobrego warszttu na przeglad przedzakupowy ktory kosztuje okolo 100zeta.lepiej wydac 100zl niz wsadzic sie na mine samemu. |
| Ostatnio zmieniony przez GREGOR T |2 Maj 2008|, 2008 18:00, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
pavlo88 [Usunięty]
|
Wysłany: |3 Maj 2008|, 2008 23:04 Re: jak sprawdzic glowice
|
|
|
| GREGOR T napisał/a: | | albo wjechac do dobrego warszttu na przeglad przedzakupowy ktory kosztuje okolo 100zeta.lepiej wydac 100zl niz wsadzic sie na mine samemu. |
no moze i tak tylko znalezc w obcym miescie dobry warsztat zapewne nie bedzie prosto zwlaszcza ze to nie jest taki prosty silnik jak inne ;/
no ale dzieki za pomoc sam nie bede jechal tylko z osoba co sie troche zna moze nie na samych VM'ach ale ze wskazowkami z forum mysle ze damy rade jeszcze raz dzieki
[ Dodano: 2008-05-12, 16:09 ]
no i kupilem VM'ke wieloryb '95 kombi jak troche pojezdze to napisze cos wiecej, jak narazie to przejechane 430km z przerwa 5 min i wszystko OK |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |