|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Po regeneracji sprzęgło nie odbija do końca. |
| Autor |
Wiadomość |
Waldi_L_N
VM pa,pa!

Auto: Na szczęście bez Forda :D
|
Wysłany: |26 Cze 2007|, 2007 08:38 Po regeneracji sprzęgło nie odbija do końca.
|
|
|
Witam. Regenerowałem tarczę, splanowane było koło dwumasowe i wymieniony docisk z planowaniem itd.
Jak odbierałem (facet dobierał inny docisk) to nie udało mi się nawet odpowietrzyć sprzęgła bo rozjechał się wysprzęglik. Okazało się, że słoneczko jest za niskie. Pojechałem po raz drugi. Poprawił docisk i złożył wysprzęglik. Zamontowaliśmy znowu, odpowietrzyliśmy kilka razy i pedał wpada tak z 5 cm i dopiero pracuje. Wysprzęgla ale wraca do tego niższego położenia. Czy on nadal jest źle odpowietrzony czy może być coś innego? Sprawdzaliśmy na sucho a nie w czasie pracy ale dopiero dzisiaj skończymy go składać. Koledzy którzy pomagają mi za darmo zaczynają się niecierpliwić skrzynię zdejmowali już 3 razy... |
_________________ Waldi |
|
|
|
 |
Waldi_L_N
VM pa,pa!

|
Wysłany: |26 Cze 2007|, 2007 09:25
|
|
|
| Rozmontowany, przeczyszczony, złożony na starej uszczelce bo nie mogłem zdobyć nowej, łożysko ok, pracuje bez tarcia, hydraulika nie przecieka. |
|
|
|
 |
Stefan [Usunięty]
|
Wysłany: |26 Cze 2007|, 2007 09:37
|
|
|
Witam! A wysokosc"sloneczka" po skreceniu ktos mierzyl?Wyglada ze miedzy lozyskiem a "sloneczkiem" jest z 10 mm luzu. Pozdrawiam.Stefan. |
|
|
|
 |
Waldi_L_N
VM pa,pa!

|
Wysłany: |26 Cze 2007|, 2007 09:46
|
|
|
| Speedo napisał/a: | | ale un fsrotku jakies gumky zaworky zawiera i to łone mieszaja... |
o ony gumu mówił ja
| Speedo napisał/a: | | ale pozalowalem te pincet czy ile tam chcieli jak juz dalem 600 za sprzeglo... |
Do jakiegoś mondeło czy do fakusa wysprzęglik kosztuje 350 pln. Mam - nie wiem dokładnie od czego. Wystarczy go rozebrać i przełożyć do mojego nówkie łożysko i uszczelniacz i jeżeli nic innego nie jest zartarte to praktycznie masz nowy wysprzęglik. Trzeba rozbierać, bo różni się odlewem.
| Stefan napisał/a: | | A wysokosc"sloneczka" po skreceniu ktos mierzyl?Wyglada ze miedzy lozyskiem a "sloneczkiem" jest z 10 mm luzu. |
Wysprzęglik jest wstępnie napięty, nie ma luzu. |
|
|
|
 |
Stefan [Usunięty]
|
Wysłany: |26 Cze 2007|, 2007 09:57
|
|
|
Witam! Jezeli jest "bezluzowo" to nalezy sprobowac odpowietrzania z lekkim nadcisnieniem w ukladzie. Pozdrawiam.Stefan. |
|
|
|
 |
Waldi_L_N
VM pa,pa!

|
Wysłany: |26 Cze 2007|, 2007 10:23
|
|
|
Speedo, Stefan, dzięki, będę dzisiaj testował
[ Dodano: 2007-06-27, 10:43 ]
No i po bólu. Po wielokrotnym pompowaniu przy mikro rozszczelnieniu odpowietrznika (tak że tylko był mokry) poprawiło się na dobre. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |