|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Stuki w okolicy skrzyni |
| Autor |
Wiadomość |
tsztark [Usunięty]
|
Wysłany: |10 Sty 2007|, 2007 08:17 Stuki w okolicy skrzyni
|
|
|
| Podczas przejazdu np. przez tory słysze wyrażne głuche stuki przy skrzyni tak jakby coś waliło o nadwozie( tunel w którym idzie wał). Od spodu wsztstko sztywne wydech również.w środku odnoszę wrażenie ,że odgłosy najwyrażniej słychać przy wybieraku ASB. Co Wy na to??? |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |12 Sty 2007|, 2007 14:39
|
|
|
| poduchę pod skrzynią sprawdź. |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
rademenes14 [Usunięty]
|
|
|
|
 |
tsztark [Usunięty]
|
Wysłany: |2 Lut 2007|, 2007 09:19
|
|
|
Problem rozwiązany Powodem stuków o których pisałem była śruba mocująca skrzynie do poduchy. Jest to bardzo specyficzne mocowanie, które za pierwszym razem przeoczyłem. Składa się ono jakby z dwuch części. Poducha przykręcona jest śrubą nie bezpośrednio do skrzyni tylko do takiego jakby łącznika. Efektem jest to, że sprawdzając dokręcenie śruby jest ona dokręcona, ale w moim przypadku luz był w miejscu styku tego łącznika ze skrzynią. Trzeba najpierw dokręcić kluczem płaskim łącznik do skrzyni a potem śrubę do łącznika. A już miałem odkręcać cały wydech, zdejmować blaszane osłony i szukać bakterii |
|
|
|
 |
adamussco [Usunięty]
|
Wysłany: |2 Lut 2007|, 2007 12:12
|
|
|
tak często jest ze wyprujesz 1/2 samochodu zanim zobaczysz że to bezpiecznik ja tak miałem i człeka szał ogarnia ty miałeś farta |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |