|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
VSS Cosi - jaka róznica pomiedzy plastkowym a metalowym |
| Autor |
Wiadomość |
kamil-wawa [Usunięty]
|
Wysłany: |26 Sty 2009|, 2009 15:31 VSS Cosi - jaka róznica pomiedzy plastkowym a metalowym
|
|
|
Witam z racji tego ze samochod dziwnie sie zachowywał przy przełaczaniu biegów tz czasami szarpał itd a czasami bylo ok stwierdzilem ze pewnie uwalona jest wiazka przy silniku. Podczas ostatniej trasy zobczylem ze licznik wskazuje np 80km a za chwilę 85km bez widocznej zmiany predkosci i odglosu silnika. Stwierdzilem wiec ze moze zobacze VSS albo impulsator - nie wiem jak to sie nazywa ale chodzi mi o to cos z zebatka w tyłku ASB. Posiadałem stary czujnik z poprzedniej skrzyni i był on Plastikowy i mial taka tulekje na srubke a ten ktory był w obecnej aluminiowy i teraz pytanie jaki powinien byc - ten aluminiowy idealnie wchodzi a ten plastikowy tez wchodzi tylko tak jakby nie do konca - najlepsze jest to ze samochod zrobil sie nie do porownania - zmienia biegi plynnie kick down dziala idealnie - pytanie czy moge zostawic ten czujnik ??
Ten stary jest bardzo podobny do tego
http://www.aphenos.net/sc.../gauges/vss.htm |
| Ostatnio zmieniony przez kamil-wawa |26 Sty 2009|, 2009 17:52, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Oli [Usunięty]
|
Wysłany: |27 Sty 2009|, 2009 10:05
|
|
|
Ja u siebie też wymieniałem... stary siedział metalowy, nowy w serwisie nabyłem juz platikowy....
Widocznie oszczedzają na materiałach - to wszystko |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |27 Sty 2009|, 2009 10:14
|
|
|
| Oli napisał/a: | nowy w serwisie nabyłem juz platikowy....
| bo taki jest w kosie mk3. |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
Oli [Usunięty]
|
Wysłany: |27 Sty 2009|, 2009 10:18
|
|
|
| Struna napisał/a: | | bo taki jest w kosie mk3. |
więc w MKII też |
|
|
|
 |
kamil-wawa [Usunięty]
|
Wysłany: |27 Sty 2009|, 2009 12:46
|
|
|
| hmm ale ten nowy nie whodzi do konca tz znaczy wchodzi do tej gumowej uszczelki ale nie do momentu oparcia sie ten metalowej tuleki o skrzynie brakuje okolo 4-5mm |
|
|
|
 |
zbyszek
WKZ U 802

Auto: '96, 2.9 24V, ASB LPG
Pomógł: 3 razy Wiek: 65 Dołączył: 21 Kwi 2004 Skąd: Kozienice
|
Wysłany: |27 Sty 2009|, 2009 18:55
|
|
|
Sprawdź ilość zębów, są chyba dwa rodzaje 12 i 13 |
_________________ był 2.0 CL 89
byl 2.9 24v 92
jest 2.9 24V 96
Dochodzenie odszkodowań |
|
|
|
 |
ford2fast
603911630

Auto: Szlachetny De Łochac
Pomógł: 77 razy Dołączył: 28 Lip 2008 Skąd: Zabrze Maciejow
|
Wysłany: |27 Sty 2009|, 2009 22:25
|
|
|
| zbyszek napisał/a: | Sprawdź ilość zębów, są chyba dwa rodzaje 12 i 13 |
Zębatka nie jest integralną częścią impulsatora
Kupując nowy impulsator , dostajesz bez zębatki
Nie ma żadnej różnicy czy obudowa impulsatora jest metalowa , czy plastikowa , są one zamienne
[ Dodano: |27 Sty 2009|, o 22:27 ]
| kamil-wawa napisał/a: | | hmm ale ten nowy nie whodzi do konca tz znaczy wchodzi do tej gumowej uszczelki ale nie do momentu oparcia sie ten metalowej tuleki o skrzynie brakuje okolo 4-5mm |
Jeżeli tulejka oprze się o obudowę skrzyni , to znaczy , że jest już na miejscu |
_________________ Scorpio 4ever |
|
|
|
 |
kamil-wawa [Usunięty]
|
Wysłany: |28 Sty 2009|, 2009 00:19
|
|
|
wiem ze nie jest integralna czescia - w weekend wyjme i policze zęby
[ Dodano: |30 Sty 2009|, o 18:30 ]
po tym jak dowiedzialem sie ze taki VSS powinien byc standardowo w Skorkach użyłem "sily" perswazji i weszlo do konca z charakterystycznym kliknieciem skorek smiga jak szalony w zamian wymienilem mu swieczki, kable, olej i filtr należy mu sie |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |