$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - Witajcie Bracia scorpiacowscy!!! problem z asb
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Witajcie Bracia scorpiacowscy!!! problem z asb
Autor Wiadomość
zimowisko
[Usunięty]

Wysłany: |19 Paź 2006|, 2006 20:41   Witajcie Bracia scorpiacowscy!!! problem z asb

Moja scorupka dojechala do Anglii gdzie dzien w dzien jest eksploatowana jednak po przebyciu 1800km na gorskich serpentynach 50 km od miejsca docelowego zaczely sie problemy wielka plama ATF pod skrzynią bylo to w marcu tego roku. Od tamtego czasu nic sie nie dzieje gdy autko jest zimne czyli zanim zrobie jakies 10-15km powyzej tego olej cieknie z laczenia miedzy skrzynka a silnikiem. i kleby dymu oleju palonego na ukladzie wydechowym biegi wchodza jak powinny wszystko jest super ale nie mozemy sie wybrac nad morze :) macie jakies pomysly wymiana uszczelniacza zalatwi sprawe czy moze to cos z chlodzeniem atf? Pozdrowionka dla wszystkich i sorki ze nie odpowiadalem na zadne pytania ale dopiero od niedawna mam net w domu. Zimowisko

Rafał A.(antek) 

Auto: Mondeo
Wysłany: |20 Paź 2006|, 2006 13:11   

wymiana usszczelniacza, panewki szlif konwertera, zalezy gdzi i jak mocno cieknie
http://tinyurl.com/qhaqjsk

zimowisko
[Usunięty]

Wysłany: |20 Paź 2006|, 2006 21:07   

eh to chyba taniej wymienic skrzynie :) albo nie bede jezdzil na dluzsze dystanse niz 15km hehe dzieki bardzo

megalith
[Usunięty]

Wysłany: |22 Paź 2006|, 2006 12:29   

Doraźnie spróbój zrobić kołnierz z żywicy. U mnie dał radę, ale mój nie ciekł tak bardzo żeby dymić, tylko po prostu wszystko mokre było.

zimowisko
[Usunięty]

Wysłany: |22 Paź 2006|, 2006 16:13   

dzieki ale chyba nie ma juz co w niego inwestowac swoje juz zrobil niech odpocznie pozatym dziwi mnie to ze od 4 miesiecy nie dolalem ani kropli atf-u bo jezdze nim tylko po miescie stan caly czas taki sam tylko raz z 5 miesiecy temu wybralem sie na 20km wycieczke i musialem potem dolac 1.5 litra ale dzieki za rady. Pozdrowionka

Odpowiedz do tematu