$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - Ford Scorpio 3
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Ford Scorpio 3
Autor Wiadomość
Byku
[Usunięty]

Wysłany: |22 Kwi 2004|, 2004 22:13   Ford Scorpio 3

Będąc na Poznań Motor Show 2003 pytałem o Scorpio 3.Czy kiedykolwiek powstanie taki pojazd,czy nie chcą już używać tej marki?Nie dostałem jednoznacznej odpowiedzi na te pytania.Zawracali mi za to głowę elektrycznymi fotelami w Mondeo(żadna rewelacja dla posiadacza Scorpio).Jak myślicie ScorpioManiacy czy trójka to dobry pomysł i czy kiedykolwiek będziemy mieli okazję ją zobaczyć :?:

Waski 
FST Member 000

Auto: FF '94 1.3 hitleredyszyn NO LPG
Wysłany: |22 Kwi 2004|, 2004 22:52   

Witam
To bardzo dobry pomysl.

Tylko autko tej wielkosci to potezny koszt. :(
Ale fajnie by bylo zeby Ford mial cos wiekszego od Mondeo.

Pozdrawiam
Wąski
run-log.com

Pershing 

Auto: .
Wysłany: |22 Kwi 2004|, 2004 23:36   

Witam
Mnie rowniez bardzo podoba sie pomysl wskrzeszenia Scorpio, tym bardziej za Scorpio 2 zeszlo z rynku dosc nagle i za bardzo nie wiadomo dlaczego. Powstala dziura..... w sumie Scorpio bylo modelem "flagowym" Forda w Europie. Dziure ta staralo sie zalatac Mondeo ktore troszke sie rozroslo ale mysle ze gdyby Scorpio bylo nadal produkowane i ulegalo dalszej ewolucji niewiele samochodow moglo by z nim konkurowac... wydaje mi sie ze rowniez cenowo :wink:

flanker
[Usunięty]

Wysłany: |23 Kwi 2004|, 2004 09:31   

Już wkrótce pojawi się następca Scorpio. Nazywa się Five Hundred.

http://www.fordvehicles.c...ndex.asp?bhcp=1

Jest naprawdę wypas! Nie wiem tylko czy trafi na europejskie salony, ale jest to wielceprawdopodobne... Ciekawe jak będzie się nazywał ostatecznie? Może Scorpio ? :)

Zobacznie go dokładnie... To nie jest ulepszone Mondeo... To poprostu wypas na miarę Scorpio! :)

hryniak
[Usunięty]

Wysłany: |23 Kwi 2004|, 2004 10:08   

eee, wygląd taki sobie jak na skorpio, jakiś taki zbyt grzeczny, brakuje mu pazura, którego mają nasze furki
ale w środeczku bajka,
jasna tapicera to jest to !!!
tylko dlaczego nie nazywa się S C O R P I O ?????

Pershing 

Wysłany: |23 Kwi 2004|, 2004 10:16   

........ bo do Scorpio to mu troszke brakuje :) Mnie osobiscie sredino sie podoba. Nie wymyslili nic nowego. Mnnie to wyglada z boku i z przodu troche na Audi a z tylu na Mondeo.... takie kopiowanie pomyslow to troszke za malo zeby zaskoczyc.

zbyszek 
WKZ U 802

Auto: '96, 2.9 24V, ASB LPG
Wysłany: |23 Kwi 2004|, 2004 10:31   

Zgadzam się z Pershingiem do scorpio to mu sporo brakuje.
Mnie również to przypomina mondeo.
A wstyd dla forda żeby w europie nie miało modelu flagowego jakim było scorpio.
Mondeo to ciut za mało.

Dochodzenie odszkodowań

hryniak
[Usunięty]

Wysłany: |23 Kwi 2004|, 2004 10:50   

a może ford ma jeszcze jakąś furkę "w zanadrzu"...

SzerszeN
[Usunięty]

Wysłany: |23 Kwi 2004|, 2004 11:12   

z boku z koleii jak dla mnie przypomina passata, generalnie jak sie na to patrzy to ma sie wrazenie ze juz sie to gdzies widzialo :) nic nadzwyczajnego, a co do scorpio to jak mawiaja nasi bracia slowianie z poludnia, "to se newrati" :(

hryniak
[Usunięty]

Wysłany: |23 Kwi 2004|, 2004 11:49   

taa, to prawda, jeśli idzie o wygląd stara skorupka to rasowa fura i moim zdaniem żadne nowe autko się nie umywa. A szczerze powiem, nie mogę się oprzeć wrazeniu, że wszystkie nowe autka mają jakieś takie pedalskie kształty

Pershing 

Wysłany: |23 Kwi 2004|, 2004 12:05   

Khehehehee....... dobre :) ale taka jest prawda..... wszystkie sa do siebie podobne i brakuje im "jaja" Jedynie co to zmnienia sie znaczek na masce

hryniak
[Usunięty]

Wysłany: |23 Kwi 2004|, 2004 14:59   

jedyne co ostatnio na mnie zrobiło jakie takie wrażenie to BMW 7 i SAAB 9X

Pershing 

Wysłany: |23 Kwi 2004|, 2004 17:25   

Na mnie wrazenie robi kazdy samochod z "osobowoscia" jesli mozna tak powiedzic :) Niestety malo ktory europejski takowa posiada..... Ja jestem pod wrazeniem amerykanskiej motoryzacji z lat 70-tych. To byly samochody z osobowoscia i z "jajem" :wink: dlatego z kazdego zloty samochodow amerykanskich wracam z opadnieta koparą :lol:

DaraZ
[Usunięty]

Wysłany: |25 Kwi 2004|, 2004 09:14   

Pozostaje się modlić o to, aby wyszedł Scorpio 3. Co do modelu 5-100 to jest ladny, ale watpie zeby wkoncu otrzymał nazwę scorpio. Scorpio to zawsze było cos oryginalnego a nie sciagnietego.

Byku
[Usunięty]

Wysłany: |25 Kwi 2004|, 2004 14:08   

Dzięki za tą stronkę Flanker.
Jak wiadomo o gustach się nie dyskutuje, ale ten pojazd od razu zdobył moją sympatię dzięki stałemu napędowi na cztery koła. I to jeszcze od Volvo, które słynie przecież z bezpieczeństwa. Mówicie że jest podobny do Passata, ale tylko linia dachu. Tył to coś w stylu Hondy, przód wiadomo, Mondeo. No i ten zegarek na kokpicie...Ale Maybach to też nic innego jak duża S-ka, w dodatku przereklamowana i szkaradna. Miałem okazję oglądać przedpremierowy pokaz dla dziennikarzy koło Stuttgartu i ten wielkolód nie zrobił na mnie wrażenia. Myślę że jak zmienią grill to fajnie byłoby Five Hundred jako Scorpio 3. Jedynka już się z wolna kończy, Dwójki generalnie było mało, więc dajcie nam Trójkę :o :!:

Odpowiedz do tematu