|
Przednia szyba - 300 pln- nowa, grzana i barwiona oczywiscie |
| Autor |
Wiadomość |
gufer-posepny

Auto: M 120d
Pomógł: 104 razy Wiek: 45 Dołączył: 08 Sie 2007 Skąd: Katowice
|
Wysłany: |11 Mar 2010|, 2010 19:35
|
|
|
| nawet jakby jedna nitka nie grzała . i tak jest miodzio . a widok wkurzonych sąsiadów szorujących skrobaczkami - bezcenne . |
_________________ W nocy wszystko jest czarne . |
|
|
|
 |
jaroz
Tylko Cossi

Auto: `92 2.9 24V ASB sedan
Pomógł: 6 razy Wiek: 49 Dołączył: 11 Sty 2008 Skąd: Poznań Gliwice
|
Wysłany: |11 Mar 2010|, 2010 22:22
|
|
|
| tomasz napisał/a: | | Jaroz tylko to sa Twoje slowa | Pewnie z czasów kiedy temat dopiero co się urodził (bo tak zapamiętałem okoliczności takiej kwoty) i luźno rzuciłem kwotę, sugerując się ofertami używek, a przed rozpoznaniem tematu u dostawcy. Była to przykładowa kwota, nieskonfrontowana z ofertą dostawcy. Teraz jasne? Potem, długo po rozpoczęciu tematu, już były podane konkretne widełki 250-300 i tego się trzymamy od x czasu. Ja proponuję aby już nie szukać dziury w całym tylko po prostu czekać na kolejne szybki i tyle. Nerwy moje i tak są wytrzymałe, więc bez prób mi tu z wyprowadzeniem z równowagi |
_________________ Będzie: Aston Martin DB12 Volante
Był: Ford S-Max MSB 2.5L 220KM
Był: Ford Scorpio Cosworth ASB 2.9L 24V 195KM |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |11 Mar 2010|, 2010 22:23
|
|
|
| no powiem Ci że kozak jesteś pod względem spokoju - to fakt. |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
jaroz
Tylko Cossi

|
Wysłany: |11 Mar 2010|, 2010 22:26
|
|
|
| grzechu913 napisał/a: | probnie sprawdzony prad 16,2A na strone wiec powinna grzac calosc.
Dzieki Jaroz | Jak mierzyłem, to obydwie strony miały coś w okolicach tych 16,5 więc zgodnie z tym co ktoś podał, że parametr dla nowej szyby. Powinno być ok
A co do podziękowań to również dzięki. Za cierpliwość
I życzę aby... | gufer-posepny napisał/a: | | widok wkurzonych sąsiadów szorujących skrobaczkami | ...był zawsze bezcenny
[ Dodano: |11 Mar 2010|, o 22:29 ]
Jurek, praktyka czyni mistrza Jak w pracy na co dzień trzeba "gasić pożary" w kontaktach z klientem z VW, to wiele rzeczy z dziedziny "stres" nie robi już dużego wrażenia na mnie |
|
|
|
 |
Waski
FST Member 000

Auto: FF '94 1.3 hitleredyszyn NO LPG
|
Wysłany: |12 Mar 2010|, 2010 00:20
|
|
|
kurde ładny mi to spokój jak warczysz do kazdego pytajacego i kazdego kto nie idzie Twoim tokiem rozumowania
tomasz ma racje przypomniał Ci tylko ze pisałes na pocatku o 200 potem o 250 a na koniec o 300 choc nie wiem czy co w miedzyczasie nie było mowy o 350 no ale mniejsza z rybką
Twoja sprawa po ile to sprzedajesz (bardzo dobrze ze to robisz bo jak widac w sród fanów jest takie zapotrzebowanie) - jak dla mnie mozesz nawet po 100 pln albo po 500 - nic mi do tego ani komus innemu ale proszę nie wypieraj się własnych słów które napisałes i nie warcz do kogoś kto Ci własne słowa przypomniał tylko dlatego zeby komus komu sie zarzuca brak czytania tylko dlatego ze miał jakąś wątpliwość i się zapytał
w tej chwili poprawiam temat zeby było jasne co i jak i żeby wiecej nikt nie miał wątpliwosci
Pozdrawiam
Wąski
ps. tylko grzecznie pisze i zwracam uwage zeby nie warczec na siebie nawzajem |
_________________ Uwaga! Zwracaj uwagę na treść i formę swojej wypowiedzi ! Zanim wciśniesz "Wyślij", przeczytaj i przemyśl co napisałeś !
Posty nie wnoszące absolutnie nic do tematu, a także obraźliwe i nietaktowne, mogą zostać usunięte bez podania przyczyn !
------------------------------------------------------
 |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |12 Mar 2010|, 2010 00:34
|
|
|
| Waski, to jesio dopisz że grzana ta przednia szyba. |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
maup
FST 008

Auto: Subaru OBK '96 2.2 MT LPG
|
Wysłany: |12 Mar 2010|, 2010 00:36
|
|
|
| ja się zastanawiam, czy tego wątku nie zostawić już ku chwale oraz w spokoju i nie wyodrębnić czysto handlowej części w osobny (niechaj będzie i z dużym odnośnikiem na początku). |
_________________ == Im lepsze auto terenowe ======
== tym dalej trzeba iść po ciągnik === |
|
|
|
 |
Waski
FST Member 000

Auto: FF '94 1.3 hitleredyszyn NO LPG
|
Wysłany: |12 Mar 2010|, 2010 00:36
|
|
|
mówisz i masz
maupo, i tak sie zrobi bajzel więc na nic to - niech sobie nadal idzie swoim torem - ktoś będzie mógł sobie poczytac od poczatku do konca ten ciekawy temat |
_________________ Uwaga! Zwracaj uwagę na treść i formę swojej wypowiedzi ! Zanim wciśniesz "Wyślij", przeczytaj i przemyśl co napisałeś !
Posty nie wnoszące absolutnie nic do tematu, a także obraźliwe i nietaktowne, mogą zostać usunięte bez podania przyczyn !
------------------------------------------------------
 |
|
|
|
 |
maup
FST 008

Auto: Subaru OBK '96 2.2 MT LPG
|
Wysłany: |12 Mar 2010|, 2010 00:50
|
|
|
może i racja - wątek musi być ciekawy bo powoli zaczyna atakować pierwszą dziesiątkę najbardziej sążnistych tematów na forumie |
_________________ == Im lepsze auto terenowe ======
== tym dalej trzeba iść po ciągnik === |
|
|
|
 |
Domyn0
095 Member

Auto: Wieloryb 95' GHIA 2.0 16V MSB sedan +LPG
|
Wysłany: |12 Mar 2010|, 2010 01:51
|
|
|
| Speedo napisał/a: |
dokladnie, bo widze ze kol. jaroz to juz prawie bohaterem narodowym zostal za te 2 szyby, nie wspominajac o robieniu kupy ludzi przez pol roku w balona czy ile to tam sie ciaglo |
Chciał chłop dobrze a tu jeszcze na nim psy wieszają... z tym "balonem" to lekka przesada Speedo, kolega jaroz pisał przecież, że opóźnienia są nie z jego winy. |
_________________ Był 2.0 DOHC 16V
Jest 2.0 DOHC 16V GHIA
Jest GSF 600 ;D |
|
|
|
 |
jaroz
Tylko Cossi

|
Wysłany: |12 Mar 2010|, 2010 08:25
|
|
|
| Waski napisał/a: | | jak warczysz do kazdego | Wąski, jakie warczenie?! Gdzie? Przecież spokojnie odpisałem, że skoro moje słowa, to widocznie na samym początku postu tak napisałem. Dlaczego tak napisałem, równiez wyjaśniłem. I pytam, gdzie tam warczenie?
Jakiś przewrażliwiony Jesteś | Speedo napisał/a: | | nie wspominajac o robieniu kupy ludzi przez pol roku w balona | Speedo, po co piszesz takie banialuki? doskonale wiesz (a może i nie, więc Cię uświadomię), że martwica w temacie nie była spowodowana moją niechęcią, a brakiem współpracy (przede wszystkim komunikacji) ze strony Pilkingtona.
A generalnie, to już przestałem się przejmować (dawno) docinkami tych co najwięcej warczą w temacie, a nic do niego nie wnoszą. Zobowiązałem się doprowadzić temat do końca i jak widać udało się ruszyć (Jurek dzięki za słowa otuchy). Obiecałem, że cena bedzie atrakcyjna, obiecałem być na tyle elastyczny, udogodnić odbiór poprzez ewentualne dowiezienie szyby w promieniu 50km od Poznania, byle każdemu na dobre wyszło. A tu ktoś wyskakuje i zarzuca, że cena taka czy owaka. A przecież jasno określono widełki podczas tworzenia pierwszej listy! Skoro ktoś przeczytał od początku ten długi post (a z pewnością musiał skoro podał tak stare cytaty) to powinien orientować się jakie ceny podawałem (a jakie ktoś inny z palca wyssane, prawda?).
| Speedo napisał/a: | | kol. jaroz to juz prawie bohaterem narodowym zostal za te 2 szyby | Ironia nie jest wskazana Speedo, nie oczekuję wiwatów na moją cześć. Wystarczy mi świadomość, że moge pomóc kolegom z forum, jesli mam taką możliwość.
A że dwie szyby dopiero, cóż...po weekendzie będą kolejne. Może i Tobie wydaje się, że wolno to idzie, ale temat rozkręcił się tak naprawdę ponad tydzień temu. Po za tym po to wprowadzono status zamówienia (cyferki) aby każdy mógł w miarę potrzeby lub powodów finansowych wybrać sobie dogodny czas na zakup szyby.
Pytam więc - czy to wszystko złe? Może ktoś z tych warczących wykaże się czymś miarodajnym dla członków forum, zamiast ujadać? Właśnie...
| Waski napisał/a: | | w tej chwili poprawiam temat zeby było jasne | Wąski, żeby naprawdę było jasne, to dodaj w temacie postu, że szyba barwiona Bo znowu ktoś znajdzie cytat wyrwany z kontekstu z pierwszych stron postu i będzie błyskał
[ Dodano: |12 Mar 2010|, o 08:27 ]
| Domyn0 napisał/a: | | jaroz pisał przecież, że opóźnienia są nie z jego winy | DomynO już zawarczałem na kolegów co te psy wieszają Wynik kąsania widać wyżej |
|
|
|
 |
ford2fast
603911630

Auto: Szlachetny De Łochac
Pomógł: 77 razy Dołączył: 28 Lip 2008 Skąd: Zabrze Maciejow
|
Wysłany: |12 Mar 2010|, 2010 08:39
|
|
|
| jaroz napisał/a: | Waski napisał/a:
w tej chwili poprawiam temat zeby było jasne
Wąski, żeby naprawdę było jasne, to dodaj w temacie postu, że szyba barwiona Bo znowu ktoś znajdzie cytat wyrwany z kontekstu z pierwszych stron postu i będzie błyskał |
I do tego źle poprawił
Taki był ładny tytuł "Przenia szyba"
Jarku sam możesz poprawić przez edycję tematu |
_________________ Scorpio 4ever |
|
|
|
 |
KubusWariat

Auto: Scorpio Cossi, '93, srebrna hbta :D
Pomógł: 2 razy Wiek: 44 Dołączył: 08 Gru 2005 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: |12 Mar 2010|, 2010 08:51
|
|
|
Romek... modernizacji tematu może się podjąć wyłącznie jego autor, więc nie bardzo Jarek |
_________________ cosworth BOA |
| Ostatnio zmieniony przez KubusWariat |12 Mar 2010|, 2010 08:51, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
ford2fast
603911630

Auto: Szlachetny De Łochac
Pomógł: 77 razy Dołączył: 28 Lip 2008 Skąd: Zabrze Maciejow
|
Wysłany: |12 Mar 2010|, 2010 09:00
|
|
|
| KubusWariat napisał/a: | Romek... modernizacji tematu może się podjąć wyłącznie jego autor, więc nie bardzo Jarek |
Fakt , nie zwróciłem uwagi że Jarek go nie zakładał |
_________________ Scorpio 4ever |
| Ostatnio zmieniony przez ford2fast |12 Mar 2010|, 2010 09:02, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
jaroz
Tylko Cossi

|
Wysłany: |13 Mar 2010|, 2010 09:37
|
|
|
| Waski napisał/a: | poprawiam temat zeby było jasne co i jak i żeby wiecej nikt nie miał wątpliwosci
| Wąski, nie wiem jak inni, ale ja po Twoich poprawkach tematu, a raczej podtytułu postu, który pozwolę sobie poniżej zacytować:
kolega jaroz po kolezensku załatwia potrzebujacym - zapisz się dziś! zima już za rok... drugą połowę cytatu czyli zapisz się dziś! zima już za rok... odbieram jako próbę zadrwienia (ironiczne stwierdzenie) sobie ze mnie. Dlaczego? Bo Speedo napisał pochopnie, że robię ludzi w balona? Sorry i z całym szacunkiem, ale nie tak powinien robić admin. A właśnie tak to odebrałem. Ale jak już mówiłem każdy wie jak jest. |
|
|
|
 |
|
|