|
Strumienica - czy warto? |
| Autor |
Wiadomość |
monter [Usunięty]
|
Wysłany: |26 Kwi 2005|, 2005 21:59
|
|
|
Bo ze chorn malarzy !! Jak mozna tak spie.....c Scorpio !! Masakra
Swoja droga skoro temat zaczal sie od strumienicy to musze sie podzielic uwagami. W sumie nie zamontowalem tego ustrojstwa ale wyprulem w Mazdzie kata. Teoretycznie moc lekko wzrosla i to da sie wyczuc ale niestety kosztem odglosu. Zachowuje sie tak jak ze strumienica - metaliczny glosny poglos jak ze studni. Chyba nazbieram sianka i kupie nowgo kata.
A z kolei w Scorpio moj spawacz stwierdzil ze sa dwa katy ale jeden juz nie istnieje. |
|
|
|
 |
Jacutek [Usunięty]
|
Wysłany: |26 Kwi 2005|, 2005 22:20
|
|
|
...i słusznie...z katem raźniej...i ciszej |
|
|
|
 |
Matth [Usunięty]
|
Wysłany: |26 Kwi 2005|, 2005 23:37
|
|
|
Witam
no ja osobiscie to chetnie bym sobie zrobil profesionalny wydech ze stali szlachetnej i mial spokoj na zawsze chyba:) do tego pozadne tlumiki nie zadne mega basowe tuningi a wyciszyc auto najlepiej turbina:) odbiera znaczaca ilosc energii spalin (i spowalnia je) ktora normalnie jest tracona i zamienia ja na duuzo mocy i momentu:) i jest cicho.. a i przypomnialem sobie jak byl zrobiony tamten wydech podwojny.. a zdjecie bylo do spodu auta tak ze mozna bylo go dokladnie obejrzec.. a bylo to tak ze nie mial tlumikow koncowych tylko od srodkowych dwa kanaly z nierdzewnej pociagniete do konca.. no wlasnie zastanawialem sie jak to jest w zwiazku ze zbiornikiem ale coz odwazny koles:) a przeswitu raczej nie stracil w ten sposob..
A jak kata miec to tylko takiego co nie ma takich ioporow wewnetrzynych.. slabiej filtruje ale tez mniej tlumi i wszystko dziala cacy:)
Pozdrowionka |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
|
Wysłany: |27 Kwi 2005|, 2005 15:10
|
|
|
| rurę wstawić i nie będzie studni tylko normalny odgłos a autko ewidentnie żwawsze się zrobi. |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
Matth [Usunięty]
|
Wysłany: |27 Kwi 2005|, 2005 20:36
|
|
|
Witam
No u mnie byl jakis kombinowany wydech jak kupilem bo mial potluczonego kata wstawionego.. ja mam wersje bez katow... takze kat wylecial jest rurka i chodzi cacy a wydech tak fajnie pruka i popierdza:) fajne takie dosc rasowe tylko ten kolektor pekniety:/ na peno przez niego glosno jest i czasem troche spaliny czuc w srodku. trzeba cos z tym zrobic.. jest problem ze zdjeciem tego badziewia?? pewnie przez alta sie przyspawal do bloku..
pozdrawiam |
|
|
|
 |
marcys [Usunięty]
|
Wysłany: |27 Kwi 2005|, 2005 21:12
|
|
|
| he sie ciesz jak siedzi na swoim miejscu:) spokojnie musi sie dac odkrecic. pakujesz nowy kolektor + nowe uszczelki i nie to auto:) na 100% ciagnie ci spaliny do srodka przez to szyby parują bardziej. |
|
|
|
 |
monter [Usunięty]
|
Wysłany: |27 Kwi 2005|, 2005 21:40
|
|
|
Decyzja zapadla. Kupuje kata jakiegos uniwersalnego. Ojciec jezdzil i stwierdzil ze ten odglos nie pozwala mu sie skupic na jezdzie I powiedzial ze mam kupic katalizator i zamontowac Widzialem uniwersalne na Allegro po 200 PLN i takie cos kupie. |
|
|
|
 |
|
|