|
SCORPIO kupiłem |
| Autor |
Wiadomość |
marcys [Usunięty]
|
Wysłany: |31 Mar 2005|, 2005 22:02
|
|
|
wiem ze ciagne troszke nie na temat ale to ostatni post z mojej strony w tym temacie. Zreszta Korek go zaczął a reszta napewno chetnie poczyta
dzisiaj obadałem sprawe z tym cewko elektromagnesem . Wyglada na calkiem zblokowany tzn jak krece kluczem w zamku to ten elektromagne rusza sie razem z mocowaniem(az tak zaciety jest). Przycisk wygala na caly/nie złamany zreszta jest chyba nienaprawialny. Teraz pytanie czy ten elektromagnes mozna naprawic/rozebrac/uruchomic jakims prostym sposobem. Dzieki. |
|
|
|
 |
marcys [Usunięty]
|
Wysłany: |31 Mar 2005|, 2005 22:37
|
|
|
oczywiscie mowisz o tym co znajduje sie przy zamku i porusza ciegnem oblokowujacym zamek. (do mnie trzeba czasami "łopatologicznie" ) Sprobuje to zrobic, ale jak sprawiles ze ten plastik co trzyma trzpien mimo rozciecia trzymal to po zlozeniu do kupy? moze dales cos innego. |
|
|
|
 |
marcys [Usunięty]
|
Wysłany: |31 Mar 2005|, 2005 23:55
|
|
|
ech no w sumie logiczne wiesz ja to dzisiaj widzialem po raz pierwszy i nawet tego jeszcze nie ruszałem |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
|
Wysłany: |1 Kwi 2005|, 2005 15:50
|
|
|
| u mni eteż się przycinało - olałem WD-40 zacząłem gibać i ruszyło - jak się rozruszyło to mu jeszcze dolałem i już teraz chodzi bez problemu. |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
marcys [Usunięty]
|
Wysłany: |1 Kwi 2005|, 2005 21:19
|
|
|
noi takie naprawianie lubie najbardziej |
|
|
|
 |
danyy90 [Usunięty]
|
Wysłany: |3 Kwi 2005|, 2005 12:34
|
|
|
czyli co panowie jak sie otwiera tylną klapę w kombi '94?
bo u mnie jak narazie tylko kluczyk a przycisku żadnego nie posiadam
może ktoś coś wie w tym temacie |
|
|
|
 |
KOREK [Usunięty]
|
Wysłany: |3 Kwi 2005|, 2005 12:45
|
|
|
| a jak wciśniesz wkładkę zamka to coś się dzieje ??? |
|
|
|
 |
danyy90 [Usunięty]
|
Wysłany: |3 Kwi 2005|, 2005 13:06
|
|
|
| nie jest wciskana albo nie da sie jej wcisnąć |
|
|
|
 |
Struna

|
Wysłany: |3 Kwi 2005|, 2005 13:20
|
|
|
hahahaha - otóż ona jest wciskana - opsikaj WD-40 i delikatnie młotkiem jej przywal Cudze chwalicie - swego nie znacie. |
|
|
|
 |
danyy90 [Usunięty]
|
Wysłany: |3 Kwi 2005|, 2005 19:17
|
|
|
nie wydaje mi sie żeby tak było bo w takim razie musiałby się zamykaćw drugą stronę a nie da sięw lewo przekręcić klucza
mimo wszystko zobacze
dzięki pozdro |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

Auto: Mondeo
|
Wysłany: |4 Kwi 2005|, 2005 05:08
|
|
|
Do korka:
Z podłaczaniem radia uważaj, to przejsciówka, jest wielce praqwdopodobne ze ma wzmacniacz fabryczny a instalacje wyciagnieta do podpiecia firmowego radia bez wzmacniacza. Albo podpiac sie pod wzmacniacz albo bedziesz musial go ominąc
Wskazniek paliwa w przejsciówce pokazuje stan paliwa cały czas, nawet bez stacyjki i tak ma być
Co do zamka w klapie. sa 2 wersje. jedna ktora pozwala otworzyc zamek zawsze gdy jest otwarty centralny zamek, i druga ktora nie pozwala otworzyc bagaznika przy włączonym zapłonie, mimo otwartego zamka.
Normalnie w przejsciówce jest tak ze bagazniek mozna otworzyc z kluczyka, nie otwierajac dzwi - rozlacza to tymczasowo alarm, ale nie otwiera dzwi. zatrzasniecie bagaznika uzbraja ponownie alarm, nie trzeba nic robic kluczykiem
albo mozna otworzyc przyciskajac przycisk (lub normalnie kluczykiem) jak jest otwarty centralny zamek normalnie. (no i tu wersja ze jak zaplan właczony to sie nie da, ale w moim sie dawalo, nie wiem od czego to zalezy)
Co do ustewrek ( do wszytkich) najczesniej upala sie cewkaq od ciaglej pracy/zaciecia czyli tego co ma jeden z was - tenpryzcisk sie zasyfia i nie daje sie go wciskac - nie odskakuje do konca cewka pracuje i sie spala. wynienic mona cały siłownij, alebo próbowac sam silniczek ( tam jest silniczek wlasciwie nie cewka ) drugie uszkodzenie to ułamanie mikrostykubedacego gdzies w zamku tam , jak wyjniecie to znajdziecie. przyczym tam sa 3 styki, jeden od otwierania bagaznika (najbardziej na wierzchu, widac go odrazu, naciska go taka blaska idaca z pretem, od samego przyciski zamka, drugi styk jest od alarmu, a trzeci wewnatrz zamka jest od swiatełka kabiny/bagaznika (przesuwny nie mikrostyk)
całosc jest rozbieralna całkowicie, i proponuje rozebrac wyczyscic i nasmarowac a nie walic młotkiem |
_________________ Mechanika - Elektryka FORD
tel 791 054 854
Nasza lokalizacja na mapie:
http://tinyurl.com/qhaqjsk |
|
|
|
 |
zbyszek
WKZ U 802

Auto: '96, 2.9 24V, ASB LPG
|
Wysłany: |4 Kwi 2005|, 2005 09:40
|
|
|
A w wielorybie znowu zrobili, żeby przy włączonym zapłonie nie można było otworzyć bagażnika . To jest tak jak pisał Speedo dość wkurzające. Nie da się czegoś z tym zrobić? |
_________________ był 2.0 CL 89
byl 2.9 24v 92
jest 2.9 24V 96
Dochodzenie odszkodowań |
|
|
|
 |
Struna

|
Wysłany: |4 Kwi 2005|, 2005 09:45
|
|
|
| ale jak masz drugi kluczyk to chyba da się z kluczyka otworzyć przy chodzącym silniku. |
|
|
|
 |
Struna

|
Wysłany: |4 Kwi 2005|, 2005 09:52
|
|
|
no cóz - to trzeba zepsuć to "udogodnienie" |
|
|
|
 |
KOREK [Usunięty]
|
Wysłany: |4 Kwi 2005|, 2005 10:57
|
|
|
co do radia to z tym podpięciem bede musiał pokombinować.
Z otworu na radio wystają 3 wtyczki:
- 1 wtyczka typowo fordowska podłużna na 8 kabli ; wszystkie piny wykożystane. to jest chyba zasilanie , kable czerwone, brązowe i zielone
- 2 wtyczka dziwna - wygląda jakby szła do jakieś centralki ( może od alarmu a może do wzmacniacza) bo wtyczka wygląda jak poszerzona 2 razy RJ-tka z zaczepami na końcach
- 3 wtyczka zółta na 6 lub 8 pinów ale tylko z 1 wykożystanym ( dochodzi czarny kabel)
Z tego co wiem do głośników dochodzą kable parami np biało czerwony i żółto czerwony.
Z boku otworu na radio jest przymocowana owalna kostka własnie z kablami od głośników, ale później wędrują one gdzieś w górę pod deskę i nie da się ich nawet trochę wysunąć.
Czyżby wędrowały do tego wzmacniacza ? Czy mógłby on być zamocowany gdzieś nad schowkiem ? Myślałem żeby się wciąć w te kable głośnikowe a zasilanie sprawdzić i pociągnąć z tej 1 wtyczki |
|
|
|
 |
|
|