|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Przywracanie scorupy do życia |
| Autor |
Wiadomość |
zelazny_gst
adamos

Auto: 97 2.9 24v asb sedan 98 2.3 16v sedan
|
Wysłany: |19 Cze 2011|, 2011 22:21
|
|
|
pepicosi, Nie przewiduje raczej problemów z dojściem od czego zostały przewody, a w razie w sam mam jeszcze dwie takie wiązki.
[ Dodano: |21 Cze 2011|, 2011 21:30 ]
Więc sytuacja wygląda następująco
1.auto odpala jeździ wszystkie kontrolki gasną,po podłączeniu lapka wyrzucił błąd grzałki sondy blok 1 sonda2 oraz błąd mieszanki.
2. mam wrażenie że silnik nie pali na jeden gar,do tego nie przełącza się na lpg, instalacje którą mam zamontowana, posiada jeden wtrysk sterujący więc mogło by się to zgadzać dlaczego nie przełącza na lpg i nie równo działa.
3. zostały mi 4 przewody
- więc od strony nowej wiązki wygląda to tak że mam na jednym 12v
- od strony starej są to kolory czarny z niebieskim paskiem,biały z czarnym paskiem,zółty z zielonym paskiem,biały z niebieskim paskiem
4. Do czego doszedłem poprzez zerknięcie na jedną związek które mam więc przewód biały z niebieskim paskiem wychodzi na brązowej kostce na pin 8 a stamtąd łączy się poprzez kros z dwoma przewodami biało czerwonymi oraz jednym biało niebieskim z tym że jeden z tych przewodów biało czerwonych idzie na wtyczkę pcm na pin 58,więc ten przewód tak jak by mam ustalony.
-wydaje mi się że przewód zielono żółty idzie na pin 5 w brązowej kostce (jedyny taki o tym przekroju) i powinienem go połączyć z tym przewodem na którym mam 12v. A reszta to już na zasadzie prób i błędów.
Mam nadzieje że za mocno nie zakręciłem,będę wdzięczny że za potwierdzenie moich przypuszczeń jak i pomoc ,przez kogoś bardziej doświadczonego w tej materi. |
_________________ www.elektroda.pl
http://konfraternia.org/forum/index.php
Był Mondeo mk3 2.0 TDDI
Było Scorpio mk2 2.0 LPG |
| Ostatnio zmieniony przez zelazny_gst |21 Cze 2011|, 2011 21:32, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
 |
pepi
pepi

Auto: a8 w12 6,0 2x bob mondeo 2,5
|
Wysłany: |21 Cze 2011|, 2011 21:59
|
|
|
zadzwoń do mnie mam wiązkę wytarganą z auta to ci w dzień mogę obaczyć co i jak
bo schematy nie kiedy kłamią |
_________________ v8 4.2 agis p13
nie bądź łosiem kup Fał Osiem |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |