|
Przerywacz wycieraczek |
| Autor |
Wiadomość |
zajcev [Usunięty]
|
Wysłany: |19 Maj 2005|, 2005 09:51
|
|
|
mam kolejna doswiadczenia wiec ze sprzedaza na allegro, raptem chyba 3 albo 4 razy cos sprzedawalem, bede mial nauczke na przyszlosc zeby dopisywac czy towar sprawny, sprawdzony czy nie mam pojecia.
a tak do tematu wracajac, jak sie ten pierscien od regulacji czasowej rozbiera? mam rozebrany przelacznik,ale nie mam pojecia jak sie dostac podspod tego pierscionka |
|
|
|
 |
Krasuski [Usunięty]
|
Wysłany: |19 Maj 2005|, 2005 18:03
|
|
|
A ja mam takie pytanko. U mnie na dwóch prędkościach chodzą wycieraczki i w trybie przerywanym też, tylko nie reaguje na ruchy tym pierścieniem, tzn. wycieraczki mają zawsze tą samą przerwę w pracy, bez względu czy to jest 1 czy 6. Co może to powodować? Da się to jakoś sprawdzić?
POzdro |
|
|
|
 |
artin [Usunięty]
|
Wysłany: |23 Maj 2005|, 2005 13:52
|
|
|
| zajcev napisał/a: | | ...a tak do tematu wracajac, jak sie ten pierscien od regulacji czasowej rozbiera? mam rozebrany przelacznik,ale nie mam pojecia jak sie dostac podspod tego pierscionka |
Ja też tego dziadostwa nie mogę rozebrać... |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |23 Maj 2005|, 2005 16:32
|
|
|
| co do tego że nie ma reakcji n apierścień - a czy masz odpowiedni przekaźnik do czasówki - jak nie to właśnie tak się zachowuje jak piszesz. |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
lancer [Usunięty]
|
Wysłany: |26 Maj 2005|, 2005 15:15
|
|
|
| brutalnie rzłączyć dzwignie od reszty brutalnie do pewnego stopnia bo kable pourywacie po rozdzieleniu na dwie części pierścień wylezie sam |
|
|
|
 |
artin [Usunięty]
|
Wysłany: |30 Maj 2005|, 2005 14:33
|
|
|
| lancer napisał/a: | | brutalnie rzłączyć dzwignie od reszty brutalnie do pewnego stopnia bo kable pourywacie po rozdzieleniu na dwie części pierścień wylezie sam |
To znaczy że mam ciągnąć odczołowo czy na boki czy jak????? |
|
|
|
 |
lancer [Usunięty]
|
Wysłany: |30 Maj 2005|, 2005 15:05
|
|
|
| w kierunku przycisku spryskiwacza nie na boki bo połamiesz dzwignie jak się nie da zregenerować to może bede miał pierścień sprawny |
|
|
|
 |
artin [Usunięty]
|
Wysłany: |31 Maj 2005|, 2005 11:56
|
|
|
OKI, Dzisiaj się z nim poszarpię |
|
|
|
 |
Savie [Usunięty]
|
Wysłany: |15 Cze 2005|, 2005 15:03
|
|
|
no i udalo mi sie rozebrac ten cholerny pierscien (znaczy zdjac wajhe). wkretaczek z waskim grotem nalezy wepchnac miedzy pierdcien a reszte wajchy tam gdzie pierscien ma zgrubienir pod palce. wpychac smialo, az wskoczy na rant wewnatrz. dalej samo schodzi bezbolesnie. u mnie byly polamane przewody. niestety niewiele to pomoglo bo teraz w ustawieniu pauza jest jedno machniecie i dupa.
wiecie moze gdzie kupic i za ile taki przekaznik?
pozdr
Maciek |
|
|
|
 |
lancer [Usunięty]
|
Wysłany: |15 Cze 2005|, 2005 22:11
|
|
|
| jeżeli machnie raz i więcej nie to przekaźnik jest ok tylko wyjarany jest ten pierścień kupujesz farbę do naprawy ogrzewania szyby i regenerujesz wypalone ścieżki zacznie działać na bank |
|
|
|
 |
monter [Usunięty]
|
Wysłany: |15 Cze 2005|, 2005 22:37
|
|
|
A ja ni mam pierscienia... a szkoda bo w poprzednim Scorpio mialem i fajowo sie sprawowal a teraz mi go brak |
|
|
|
 |
Savie [Usunięty]
|
Wysłany: |18 Cze 2005|, 2005 01:08
|
|
|
ok Lancer, ale... zmierzony zostal opor jaki daje "pierscien" i jest ok. rezystanjca zmienia sie co 10 kilozlomu, wiec to chyba jest ok? albo czegos jeszcze nie jarze.
pzdr
Maciek |
|
|
|
 |
Aro

Auto: 2 x 2,9: 91/96; noLPG/LPG; ghia/ghia
|
Wysłany: |18 Cze 2005|, 2005 23:15
|
|
|
| Ja mam na zapasie włącznik z pierścieniem ale na kable a nie na płaskie złącze. Chciałem wczoraj przełożyć i kupa. Czy ktoś próbował przystosować ten z kablami do płaskiego złącza, czy to insza inszość? |
_________________ 2,9 12V '91 sedan "granatnik"
2,9 24V '96 sedan "papamobile"
1,9 i 3,0 jeździdła z VAG na gnojówkę |
|
|
|
 |
lancer [Usunięty]
|
Wysłany: |19 Cze 2005|, 2005 10:51
|
|