$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - Wymiana sprężyn - 600zł
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Wymiana sprężyn - 600zł
Autor Wiadomość
kuba 

Auto: I nie ma Forda, nic już ni ma...
Wysłany: |4 Maj 2005|, 2005 16:53   

Cobyś nie miał tak jak ja kiedyś w I wielotybie - w hamulec i tarcza w zacisku została :mrgreen:

marcys
[Usunięty]

Wysłany: |4 Maj 2005|, 2005 17:25   

no ty akurat sam mi powiedziales ze tarcze mam jeszcze spoko :D

BC_Leszcz
[Usunięty]

Wysłany: |4 Maj 2005|, 2005 22:55   

U mnie tarcze brembo założone na tył spisują się znakomicie. (wentylowane - model specjalnie dostosowany do coswortha z większą średnica tarcz) Cena dwóch tarcz + klocki była niższa niż cena jednej tarczy motorcrafta.

Zakładać używane tarcze hamulcowe to chory pomysł. Jeśli zaraz po założeniu nowe tarcze biją, to należy je natychmiast reklamować no i sprawdzić czy z piastą wszystko OK - może być że tarcze zostały źle (krzywo) założone. Generalnie dobrze założone czy to brembo czy mikody powinny chodzić bez zarzutu. Niższa trwałość zamienników od oryginałów może faktycznie spowodować że zaczną mieć bicia przy zużyciu mniejszym niż katalogowa grubość minimalna tarcz, no ale to nie powinno nastąpić wcześniej niż po wielu tys kilometrów (co najmniej kilka kompletów klocków).

BC_Leszcz
[Usunięty]

Wysłany: |4 Maj 2005|, 2005 23:04   

grzegorz x napisał/a:
kiedys zalozylem na tyl nowe i po godzinie glupkowania po miescie auto przy ponad 100 na godz dostawalo wibracji

sam sobie jesteś winny - nowe tarcze po założeniu należy przez pierwsze min 100km traktować deliktanie i do tego trzeba koniecznie założyć nowe klocki.

Nowe tarcze + klocki w początkowej fazie używania do momentu doszlifowania tarcz i utworzenia na nich gładzi są bardzo podatne na odkształcenia bo nagrzewają się znacznie bardziej niż później. Tak można załatwić każdą tarcze. Po zmianie klocków też trzeba na początek troche pohamować na spokojnie.

Odpowiedz do tematu