$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - wypada cylinder:(
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
wypada cylinder:(
Autor Wiadomość
Matth
[Usunięty]

Wysłany: |26 Mar 2005|, 2005 14:35   

aaa zapomnialem dodac ze to wszystko dzieje sie po rozgrzaniu silnika na zimno pracuje elegancko nie szarpie i w ogole.. ladnie a jak sie nagrzeje to sie zaczyna przerywanie:( nie plywa czy cos tylko po prostu przerywa coraz bardziej i abrdziej az zgasnie jak na wolnych chodzi na gazie bo jak na bynie to przerywa przerywa ale nie gasnie... no i to szarpanie jak sie wkreeca od dolu jak mam IV i jade 50 to wali ze dyfer sie rozsypie msuze go ciagle wkrecac zeby nic sie nie dzialo...
pozdro

Struna 

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Wysłany: |26 Mar 2005|, 2005 23:01   

no to oblukaj dobrze kopułkę, okolice cewki zapłonowej no i świeczki koniecznie. Najlepiej jak już ciemno to otwórz maskę i lukaj gdzie świeci na niebiesko - stawiam na świecę przebitą - u brata tak było - niby nówka motorcraft ale przebijała.

Matth
[Usunięty]

Wysłany: |31 Mar 2005|, 2005 21:43   

Witam
Dzieki Struna.. wymienilem kopulke i palec (kolo 40zl:)) i jest lepiej ale dalej na wolnych gasnie:/ wiec dzis po nocy ide do auta odpalam i co.. dyskoteka pod maska :shock: na gazie z 3 swiec sadzi na boki a na bynie z 1.. wszytskie razem zakladane motorcrafty oryginalne maja 10tys.. masakra teraz wsadze chyba NGK moze bedzie lepiej... dzieki za pomoc i to na pewno juz te swiece powoduja problemy..
pozdro

marcys
[Usunięty]

Wysłany: |31 Mar 2005|, 2005 22:45   

Wsadz BERU ja mam swiety spokoj. ja do swojego za palec placilem 20. za kopólke i palec dales razem 40? cos za tanio zeby sie to potem nie zemscilo.

Struna 

Wysłany: |1 Kwi 2005|, 2005 15:58   

no widzisz - brat też na 6 świeczek motorcrafta jedną zwaloną miał - świeciła wszędzie tylko nie na elektrodę :) dlatego ja tam nei dyskredytuję innych świec - sam mam NKG i zero problemów, wcześniej były cztery motorcrafty platinum i dwie beru :) dziwnie ktoś namotał ale chodziło dobrze.

marcys
[Usunięty]

Wysłany: |1 Kwi 2005|, 2005 21:16   

fakt faktem tez mialem jakis mix motorkraftu z NGK i chodzilo tak samo dobrze jak po wmontowaniu kompletu beru.

Matth
[Usunięty]

Wysłany: |2 Kwi 2005|, 2005 19:52   

Witam
No nowe swieczki i po problemach auto sie zbiera juz od wolnych na V mozna i 50 jezdzic zero szarpania czy dlawienia, a jako ciekawostka to jedna swieca rozleciala sie w czasie ykrecania... a pozostale dwie maja pekniecia na izolacji ceramicznej tylko jedna sie nadaje do czegos nie liczac pudla na smieci...
pozdro i dzieki za porady

marcys
[Usunięty]

Wysłany: |3 Kwi 2005|, 2005 13:16   

qrcze mialem to samo wykrecal mi mechanik swiece po 1000km i rozleciała sie jedna...

Struna 

Wysłany: |3 Kwi 2005|, 2005 13:22   

może woda się dostała jak były bardzo gorące i ceramika popękała a w czasie odkręcania siła skrętna jej pomogła tylko.

marcys
[Usunięty]

Wysłany: |3 Kwi 2005|, 2005 13:38   

raczej nie woda, siedzialy bardzo ciasno , za cholere nie daly sie odkrecic i sila potrzebna do okdrecenia je zdewastowala.

Matth
[Usunięty]

Wysłany: |3 Kwi 2005|, 2005 14:41   

Witam
Nie no woda to raczej nie.. po prostu slaby material bo zeby 3 na 4 byly po prostu pekniete to nie jest normalne a silnik mi sie nie grzeje.. trzeba sie na jakies inne przezucic i ogien na tloki jak trza :twisted:

Odpowiedz do tematu