|
wypada cylinder:( |
| Autor |
Wiadomość |
Matth [Usunięty]
|
Wysłany: |26 Mar 2005|, 2005 14:35
|
|
|
aaa zapomnialem dodac ze to wszystko dzieje sie po rozgrzaniu silnika na zimno pracuje elegancko nie szarpie i w ogole.. ladnie a jak sie nagrzeje to sie zaczyna przerywanie:( nie plywa czy cos tylko po prostu przerywa coraz bardziej i abrdziej az zgasnie jak na wolnych chodzi na gazie bo jak na bynie to przerywa przerywa ale nie gasnie... no i to szarpanie jak sie wkreeca od dolu jak mam IV i jade 50 to wali ze dyfer sie rozsypie msuze go ciagle wkrecac zeby nic sie nie dzialo...
pozdro |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |26 Mar 2005|, 2005 23:01
|
|
|
| no to oblukaj dobrze kopułkę, okolice cewki zapłonowej no i świeczki koniecznie. Najlepiej jak już ciemno to otwórz maskę i lukaj gdzie świeci na niebiesko - stawiam na świecę przebitą - u brata tak było - niby nówka motorcraft ale przebijała. |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
Matth [Usunięty]
|
Wysłany: |31 Mar 2005|, 2005 21:43
|
|
|
Witam
Dzieki Struna.. wymienilem kopulke i palec (kolo 40zl:)) i jest lepiej ale dalej na wolnych gasnie:/ wiec dzis po nocy ide do auta odpalam i co.. dyskoteka pod maska na gazie z 3 swiec sadzi na boki a na bynie z 1.. wszytskie razem zakladane motorcrafty oryginalne maja 10tys.. masakra teraz wsadze chyba NGK moze bedzie lepiej... dzieki za pomoc i to na pewno juz te swiece powoduja problemy..
pozdro |
|
|
|
 |
marcys [Usunięty]
|
Wysłany: |31 Mar 2005|, 2005 22:45
|
|
|
| Wsadz BERU ja mam swiety spokoj. ja do swojego za palec placilem 20. za kopólke i palec dales razem 40? cos za tanio zeby sie to potem nie zemscilo. |
|
|
|
 |
Struna

|
Wysłany: |1 Kwi 2005|, 2005 15:58
|
|
|
no widzisz - brat też na 6 świeczek motorcrafta jedną zwaloną miał - świeciła wszędzie tylko nie na elektrodę dlatego ja tam nei dyskredytuję innych świec - sam mam NKG i zero problemów, wcześniej były cztery motorcrafty platinum i dwie beru dziwnie ktoś namotał ale chodziło dobrze. |
|
|
|
 |
marcys [Usunięty]
|
Wysłany: |1 Kwi 2005|, 2005 21:16
|
|
|
| fakt faktem tez mialem jakis mix motorkraftu z NGK i chodzilo tak samo dobrze jak po wmontowaniu kompletu beru. |
|
|
|
 |
Matth [Usunięty]
|
Wysłany: |2 Kwi 2005|, 2005 19:52
|
|
|
Witam
No nowe swieczki i po problemach auto sie zbiera juz od wolnych na V mozna i 50 jezdzic zero szarpania czy dlawienia, a jako ciekawostka to jedna swieca rozleciala sie w czasie ykrecania... a pozostale dwie maja pekniecia na izolacji ceramicznej tylko jedna sie nadaje do czegos nie liczac pudla na smieci...
pozdro i dzieki za porady |
|
|
|
 |
marcys [Usunięty]
|
Wysłany: |3 Kwi 2005|, 2005 13:16
|
|
|
| qrcze mialem to samo wykrecal mi mechanik swiece po 1000km i rozleciała sie jedna... |
|
|
|
 |
Struna

|
Wysłany: |3 Kwi 2005|, 2005 13:22
|
|
|
| może woda się dostała jak były bardzo gorące i ceramika popękała a w czasie odkręcania siła skrętna jej pomogła tylko. |
|
|
|
 |
marcys [Usunięty]
|
Wysłany: |3 Kwi 2005|, 2005 13:38
|
|
|
| raczej nie woda, siedzialy bardzo ciasno , za cholere nie daly sie odkrecic i sila potrzebna do okdrecenia je zdewastowala. |
|
|
|
 |
Matth [Usunięty]
|
Wysłany: |3 Kwi 2005|, 2005 14:41
|
|
|
Witam
Nie no woda to raczej nie.. po prostu slaby material bo zeby 3 na 4 byly po prostu pekniete to nie jest normalne a silnik mi sie nie grzeje.. trzeba sie na jakies inne przezucic i ogien na tloki jak trza |
|
|
|
 |
|
|