|
ZAPRAWKI |
| Autor |
Wiadomość |
robert sadowski [Usunięty]
|
Wysłany: |12 Paź 2007|, 2007 13:46
|
|
|
| przyjacielu zoooooomo jeśli uważasz że to wuligaryzm to się grubo mylisz ale wdawanie się z tobą w dyskusję nie ma sensu jako moderator jesteś bogiem więc czynisz co uważasz ale nie mi to rozważać lecz zastanów się nad swą misją |
|
|
|
 |
Stefen [Usunięty]
|
Wysłany: |12 Paź 2007|, 2007 13:52
|
|
|
Ja robiłem ostatnio zaprawkę na masce bo koło spryskiwacza odchodziła farba a pod spodem była rdza, to zrobiłem to tak:
1. zerwałem starą farbę(z tego miejsca) za pomocą szczotki drucianej na wiertarkę i dobrze to wyczyściłem do gołej blachy.
2. pomalowałem to odrdzewiaczem(epoxdy) odczekałem dwie godziny
3. położyłem szpachle zwykłą, wyszlifowałem to papierem wodnym od 150-1000
4. na trysnąłem podkład(zwykły szary)
5. zmatowiłem podkład i obszar wokoło niego papierem wodnym 1000
6 lakier właściwy(kolor)
7. lakier bezbarwny
8 po czterech dniach wziąłem polerkę pastę polerską G3 i spolerowałem cała maskę, a teraz na masce niema śladu zaprawki, a wiadomo jak ciężko na masce robi się zaoprawki
Ps. tylko radze lakier bezbarwny kłaść z pistoletu bo taki ze sprayu ciężko go potem spolerować |
|
|
|
 |
|
Wysłany: |12 Paź 2007|, 2007 13:56
|
|
|
stefanie ten preparat który opisałem powyżej ma jeszcze jedną zaletę możesz małą jednostkę zmieszać z lakierem bazowym i użyć jako podkładu ,ale na wżery szpachle jednak musi być
pozdrowienia |
|
|
|
 |
ZOMO

Auto: Nysan Patrol 2.9 24V LPG
|
Wysłany: |12 Paź 2007|, 2007 14:00
|
|
|
| robert sadowski napisał/a: | | przyjacielu zoooooomo jeśli uważasz że to wuligaryzm to się grubo mylisz ale wdawanie się z tobą w dyskusję nie ma sensu jako moderator jesteś bogiem więc czynisz co uważasz ale nie mi to rozważać lecz zastanów się nad swą misją |
czytałeś podaną linkę? jeżeli czytałeś to się STOSUJ, jeżeli nie czytałeś to przeczytaj, jeżeli nie chcesz się zastosować to w górnej części strony znajdziesz taką opcję "wyloguj", a jeżeli żadna z tych opcji Tobie się nie podoba to zawsze mogę ułatwić podjęcie decyzji piecząteczką nr 3 |
_________________ Pozdrawiam
Wasze ZOMO |
|
|
|
 |
|
Wysłany: |12 Paź 2007|, 2007 14:51
|
|
|
| a więc pieczątka |
|
|
|
 |
do cent [Usunięty]
|
Wysłany: |13 Paź 2007|, 2007 22:29
|
|
|
| a mial ktos stycznosc z produktem noxudol? to jest do konserwacji podwozi kupilem tego sobie i zastanawiamm sie czy to jest dobre i czy klasc to to bo jak mam sobie nasmarowac badziewiem podloge to wole kupic cos innego |
|
|
|
 |
|
|