|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
kupilem skorupke |
| Autor |
Wiadomość |
magmart [Usunięty]
|
Wysłany: |23 Mar 2007|, 2007 21:47
|
|
|
chciałęm pocieszyć ... |
|
|
|
 |
slawektg

Auto: Merkur XR4Ti XXXKM
|
Wysłany: |23 Mar 2007|, 2007 21:51
|
|
|
| Mnie,czy nowego dizelfana? |
_________________ 806 turbo,XR4 turbo czyli biTURBO!!!!!JAK TURBO NIE DYMA,TO SILNIKA NI MA!!!! |
|
|
|
 |
magmart [Usunięty]
|
Wysłany: |23 Mar 2007|, 2007 22:03
|
|
|
| slawektg napisał/a: | | Mnie,czy nowego dizelfana? | Jasne że nowego, ale chyba już wymiękł
A przy okazji, witaj, miło poznać kogś, kto wie że najbardziej awaryjny w samochodzie jest właściciel. |
|
|
|
 |
slawektg

|
Wysłany: |23 Mar 2007|, 2007 22:11
|
|
|
| No moze nie caly wlasciciel,ale jeden z jego podzespolow bardzo czesto ulega tej samej awarii |
_________________ 806 turbo,XR4 turbo czyli biTURBO!!!!!JAK TURBO NIE DYMA,TO SILNIKA NI MA!!!! |
|
|
|
 |
magmart [Usunięty]
|
Wysłany: |23 Mar 2007|, 2007 22:24
|
|
|
| slawektg napisał/a: | | jeden z jego podzespolow | dokładnie |
|
|
|
 |
Kuzyn [Usunięty]
|
Wysłany: |23 Mar 2007|, 2007 22:34
|
|
|
portfel ? |
|
|
|
 |
magmart [Usunięty]
|
Wysłany: |23 Mar 2007|, 2007 22:37
|
|
|
| Kuzyn napisał/a: | | portfel ? | raczej to noszone o połowe długości ciała wyżej |
|
|
|
 |
kapselek47 [Usunięty]
|
Wysłany: |24 Mar 2007|, 2007 10:13
|
|
|
| zgadzam się z przedmówcą ja mam vm a czwarty rok na poczatku klnołem i nie mogłem przyzwyczajć się do pewnych jego wad był tez problem z częsciami a goście w sklepie czesto mówili mi nie ma tylko orginał majatek itd po jakimś czasie stwierdzilem że masa klamotów pasuje od innych bryk są trzy razy tańsze itd pomijam że samych chryslerów z vm em jak psów te silniki patrząc tak realnie przez 10 lat były pakowane do najdroższych vanów w europie potem w 2000roku pakowano vm a z systemem comon rail (gdyby scorpio miało czwartą generacje to napewno z dislem vm ) potem ido chwili obecnej w voyagerach jest silnik od merca ml bo chrysler i daimler to jedno . Wracam do tematu nie mógł to być zły motor ludzie często żle wykożystywali jego moc to nie rajdówka a raczej wól do pracy pisałem juz że nie lubi wysokich obrotów czesta wymiana oleju to podstawa no i temperatura wiatraczki lubią sie zacierac trzeba albo nasmarować albo wymienić poza tym te nasze bryki mają już "kilka ładnych lat "więc trzeba im pewne sprawy wybaczyc atak wogóle to mogłeś trafić gorzej kupując np opla omegę 2,5 tds albo bmw 2.5 tds to dopiero gówna do vm a nalejesz wszystkiego i pojedziesz pozd.. |
|
|
|
 |
Tlukas [Usunięty]
|
Wysłany: |24 Mar 2007|, 2007 13:37
|
|
|
| kapselek47 napisał/a: | | zgadzam się z przedmówcą ja mam vm a czwarty rok na poczatku klnołem i nie mogłem przyzwyczajć się do pewnych jego wad był tez problem z częsciami a goście w sklepie czesto mówili mi nie ma tylko orginał majatek itd po jakimś czasie stwierdzilem że masa klamotów pasuje od innych bryk są trzy razy tańsze itd pomijam że samych chryslerów z vm em jak psów te silniki patrząc tak realnie przez 10 lat były pakowane do najdroższych vanów w europie potem w 2000roku pakowano vm a z systemem comon rail (gdyby scorpio miało czwartą generacje to napewno z dislem vm ) potem ido chwili obecnej w voyagerach jest silnik od merca ml bo chrysler i daimler to jedno . Wracam do tematu nie mógł to być zły motor ludzie często żle wykożystywali jego moc to nie rajdówka a raczej wól do pracy pisałem juz że nie lubi wysokich obrotów czesta wymiana oleju to podstawa no i temperatura wiatraczki lubią sie zacierac trzeba albo nasmarować albo wymienić poza tym te nasze bryki mają już "kilka ładnych lat "więc trzeba im pewne sprawy wybaczyc atak wogóle to mogłeś trafić gorzej kupując np opla omegę 2,5 tds albo bmw 2.5 tds to dopiero gówna do vm a nalejesz wszystkiego i pojedziesz pozd.. |
Amen |
|
|
|
 |
magmart [Usunięty]
|
Wysłany: |24 Mar 2007|, 2007 15:14
|
|
|
| kapselek47 napisał/a: | | masa klamotów pasuje od innych bryk są trzy razy tańsze | i może warto by zapuścić jakieś posta, co od czego można wziąć, żeby było dobre i w miarę tanie.
Było gdzieś w poście, że napinacz paska wielorowkowego od omegi 2,5
- Pasek wielorowkowy zamiast 7PK założyć 6 PK różnica w cenie 100 -150 zł
- Rolki pośrednie wałka wielorowkowego - wymieniać same łożyska a nie całe rolki Łożyska 6305 (po ok 15 zł - rolka 150 -200 zł) oraz łożysko 62305 RS w miejsce rolki klimy. Nie kupować łożysk z oznaczeniem JAP - podróba chińska łapie luz po kilku kilometrach.
- gumu wahaczy - nie kupować orginałów tylko tzw. wzmocnione (w kształcie stożka) wytrzymuja podobno 3x dłożej (orginały często mają luz po zamontowaniu)
No tyle na początek z moich kombinacji |
|
|
|
 |
slawektg

|
Wysłany: |24 Mar 2007|, 2007 18:31
|
|
|
| Magmart,te gumu wahaczy,to chyba do Mk1co? |
|
|
|
 |
magmart [Usunięty]
|
Wysłany: |24 Mar 2007|, 2007 19:18
|
|
|
| slawektg napisał/a: | | Magmart,te gumu wahaczy,to chyba do Mk1co? | tego do końca nie wiem, ale chodzi o te co pasują do scorpio i sierry (do mojego pasują, ale jeszcze nie rozgryzłem jakie Mk mam ) |
|
|
|
 |
slawektg

|
Wysłany: |24 Mar 2007|, 2007 20:21
|
|
|
| Tak se mysle..bo autor tematu chyba zgasil swiatlo i wyjechal do irlandii,ilu jest na forum zadowolonych ze swojego vma |
|
|
|
 |
Waldi_L_N
VM pa,pa!

Auto: Na szczęście bez Forda :D
|
Wysłany: |24 Mar 2007|, 2007 21:38
|
|
|
slawektg, też takie myśli mnie naszły |
_________________ Waldi |
|
|
|
 |
magmart [Usunięty]
|
Wysłany: |24 Mar 2007|, 2007 21:47
|
|
|
Albo ma nestrade na minuty |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |