$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - Jak otworzyć bez kluczyka ? :)
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak otworzyć bez kluczyka ? :)
Autor Wiadomość
lukas
[Usunięty]

Wysłany: |16 Lis 2004|, 2004 20:14   Jak odpalić bez kluczyka ? :)

Witam po krótkiej przerwie w temacie :)

Wiem już jak otworzyć autko i myślę, że z tym nie będzie problemów, ale skoro niemam klucza to teraz zastanawiam sie jak uruchomię silnik.

Mógłbym kupić stacyjkę z kluczem i po wejściu do auta wymienić ją - ale chciałbym obejść się bez kupowania stacyjki - sprawa jest taka, że niewiem czy na miejscu zastanę moją skorupkę, więc niechcę się ładować w niepotrzebne koszty - wiem, że to brzmi absurdalnie ale uwierzcie mi, że tak jest :) a może raczej :(

Z tego co się orientuję to wyjęcie stacyjki umożliwia uruchomienie silnika śrubowkrętem, mam rację ?

Jeśli tak to zastanawiam sie co wtedy z blokadą kierownicy, czy odpalenie śrubowkrętem odblokuje również kierownicę ? Jeśli nie to jak "zdjąć" blokadę kierownicy bez klucza ?

No i tak się jeszcze obawiam o immobiliser ale nawet niewiem czy w Skorupce z 90 roku jest on seryjnie montowany :/

Huh, ale dużo tych pytań :)

Jak zawszę liczę na pomoc i z góry dziękuję.

_Mu.
[Usunięty]

Wysłany: |16 Lis 2004|, 2004 21:50   

Stary - jeśli jesteś pewien, że ta Skorupa jest Twoja, bo ja, pod wpływem treści Twoich postów, już zaczynam tracić tą pewność, to weź autolawetę - koszt - jakieś 70 PLN/doba i przywieź to bez tablic. A formalności, wymianę zamków itp. załatwisz już na miejscu w Polsce. Tyle.

lukas
[Usunięty]

Wysłany: |16 Lis 2004|, 2004 23:26   

Trafiles w samo sedno i powiem Ci, ze tez mam watpliwosci, hehe :)

Samochod formalnie jest moj, ale jak pojade po niego to moge go tam nie zastac, dlatego niechce wydawac na darmo pieniedzy, ktorych i tak za wiele niemam.

A druga sprawa to ta cena za autolawete, niewiem czy wiem :) co to autolaweta, ale wiem, ze wynajecie kierowcy z autolaweta kosztuje 1zl/km, do przejechania mialby taki gosc 2400km wiec nie za bardzo mi sie to oplaca, tym bardziej, ze samochod jest zarejestrowany, ma tablice i jest sprawny.

VIK 
KR673YV

Auto: BMW E38
Wysłany: |18 Lis 2004|, 2004 08:12   

laweta kosztuje na biedę 2,40zł za km,
otworzyć można hartowanym śrubokrętem, przekręcając zamek na żywca

lukas
[Usunięty]

Wysłany: |18 Lis 2004|, 2004 08:50   

Ja bym jeszcze prosil o odpowiedz na pytanie czy w Skorupce z 90r. jest immobiliser?

IBOL
[Usunięty]

Wysłany: |8 Kwi 2005|, 2005 14:51   

Czego to sie czlowiek nie nauczy czytajac to forum - jak odpalic auto bez kluczykow, jak zdemontowac lusterka, ... jak otworzyc ...

Ja sie smieje ale sadze, ze rozne osoby czytuja te grupe. Nie mniej kto by tam chcial te moja przeplacona skorupe za 500E :)

Na poczatku, to kombinowalem z alarmami, chcialem czujki, karty autoryzacji kupowac ... teraz dalem sobei spokoj (a zabezpieczony jest)

Marcin 
-=Marcin=-

Auto: Honda CB500S / Toyota Camry
Wysłany: |8 Kwi 2005|, 2005 16:10   

Cytat:
a zabezpieczony jest

ja tam mam niby działający immobiliser, i podobno w wielorybach jest seryjny alarm, którego chyba nie mam [a bynajmniej nie działa], ale uważam, że mała popularność tego samochodu i brak chętnych wustarczająco go zabezpiecza.
- Toyota Camry 2,2 DOHC; 1996r
Jest:
- Honda CB 500S 0,5DOHC; 1998r

Pershing 

Auto: .
Wysłany: |8 Kwi 2005|, 2005 23:41   

Calego moze nie ukradna ale na czesci rozbiora :lol: A to sie komus lustereczko przyda, komu innemu kierunkowskaz...

BC_Leszcz
[Usunięty]

Wysłany: |16 Kwi 2005|, 2005 00:15   

Okazja czyni złodzieja - wystarczy że się rozejdzie, że auto jest "na kluczyk" bez zabezpieczeń i chętny się znajdzie. Sugeruje wydać 100-200zł na części alarmowe na allegro i samemu sobie poinstalować klika gadżetów zabezpieczając: rozrusznik (złodziejowi się nie będzie chciało palić na pych), pompę paliwową, zasilanie aparatu zapłonowego itd.

Do wyboru: ukryte przyciski, radio-link (trzeba nosić w kiesznie nadajnik, a odbiornik gdzieś w aucie), pastyki zbliżeniowe, albo nawet zwykłe alarmy z tzw. kodowanym pilotem

Prędzej odholują takie auto na laweci niż rozpracują taka samoróbkę.

Odpowiedz do tematu