|
Tajfun w Łodzi |
| Autor |
Wiadomość |
Jacek EL [Usunięty]
|
Wysłany: |21 Lut 2005|, 2005 14:46 Tajfun w Łodzi
|
|
|
Sobotni wieczór, spokojne łódzkie osiedle, gwiazdka na niebie, przymrozek i śnieg... Ja w tej bajkowej atmosferze gościem tylko byłem, podobnie jak mój kuzyn (nówka laguna).Godzina 20 się zbliżała, gdy szlag trafił każdego z nas z osobna. Mój scorpion oczodołem pustym mi zaświecił - halogeny diabli wzięli, kuzynowi lusterka sie zdematerializowały(a takie były piękne,elektrycznie składane), a kilka innych autek podobne rzeczy straciło. Wtedy uświadomiłem sobie, że to dnia następnego giełda samochodowa sie szykuje, jak to w niedzielę.
Wezwana policja rzekła tak: eeeee, jak nie ma świadków, nikt nic nie widział to skąd my mamy wiedzieć kto jest sprawcą!!!!! ( osłabłem natychmiast)
Ciekawe, kto na moich halogenach będzie teraz jeździł? Bo nie wątpię, że chętny na towar z wędki się znajdzie...a ja frajer nie od złodzieja będę szukał, bo przecież bydlakom koniunktury nakręcać nie wolno... Dział ten zwie sie Problem więc ciekaw jestem ilu z Was miało tenże Problem???? |
|
|
|
 |
Jacek EL [Usunięty]
|
Wysłany: |21 Lut 2005|, 2005 14:49 ups
|
|
|
| Z nerwowości ogólnej się mi pochrzaniło i pisze w "Ogólnych" a nie w "Problemie"... |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
|
Wysłany: |21 Lut 2005|, 2005 14:54
|
|
|
| to jak u mojego ojca - 20 minut nas nie było i lusterka podgrzewane od Carismy się poszły bzykać - pięknie wyjęte - kabelki odpięte - profesjonalna robota - niczym w serwisie |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
Aneta

Auto: Jeepnięta 5.7 HEMI
|
Wysłany: |21 Lut 2005|, 2005 22:52
|
|
|
W starym Scorpio kierunki raz, ramka spod reflektora raz. W wielorybie halogeny+kierunki 3 albo 4 razy nie pamietam już, lusterka podgrzewane raz, kołpaki na oryginalny klucz fordowski z alusów raz. Wszystkie zdarzenia kiedy auta zaparkowane 10 m od okna. Po miesiącu umorzenie każdego śledztwa. |
_________________ Pozdrawiam - Aneta |
|
|
|
 |
Jacek EL [Usunięty]
|
Wysłany: |22 Lut 2005|, 2005 01:41
|
|
|
| widziałem je - gośc jest ze śląska, choc podejrzliwy i tak jestem bo na innej aukcji ten sam kolo ma halogeny od laguny...tez pewnie kolekcjoner.... |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

Auto: Mondeo
|
Wysłany: |22 Lut 2005|, 2005 03:37
|
|
|
| Niestety, pozostaje znaczyc takie chodliwe części, wypalaćnumer albo cos takiego od spodu, wtedy chociaz wiadomo czego szukac na giełdzie |
_________________ Mechanika - Elektryka FORD
tel 791 054 854
Nasza lokalizacja na mapie:
http://tinyurl.com/qhaqjsk |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
|
Wysłany: |22 Lut 2005|, 2005 11:19
|
|
|
| No i od razu pytanie - i co jak takie coś na giełdzie znajdziesz ?? Policja ?? czy baseball w dłoń i heja ?? |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
Aneta

|
Wysłany: |22 Lut 2005|, 2005 21:18
|
|
|
| Moje były oznaczone i wewnątrz i na zewnątrz, inicjały i inne znaki, bardzo widoczne. Zniszczyłam je specjalnie, mając nadzieję, że sk... nie ukradną, jak zobaczą, że zdewastowane. I tak łyknęli. Pewnie poszły do śmietnika, bo nie sądzę, żeby mieli odwagę je komuś zaoferować. |
|
|
|
 |
Przemko [Usunięty]
|
Wysłany: |23 Lut 2005|, 2005 06:56
|
|
|
A to Polska właśnie .........
Czasami przydałyby się metody stosowane dawno temu. Złapanemu złodziejowi obcinano rękę taka kara byłaby odpowiednia także teraz. Złodziej był by dosyć wyraźnie "oznakowany" i raczej mocno zastanowił by się przed kolejną próbą zagarniecie mienia.
Przemko |
|
|
|
 |
tomi503 [Usunięty]
|
Wysłany: |23 Lut 2005|, 2005 07:43
|
|
|
A co tam ręke ja bym odrazu obciął głowe wtedy napewno w oczy by się rzucał
A i napewno by tego nie powtórzył |
|
|
|
 |
Jacek EL [Usunięty]
|
Wysłany: |23 Lut 2005|, 2005 11:28
|
|
|
| eeee.... tam oznakowany...złodziej zawsze by powiedział, że rekę stracił w wypadku, np: potrąciło go jakieś scorpio...czy jak.... |
|
|
|
 |
Asia [Usunięty]
|
Wysłany: |23 Lut 2005|, 2005 12:50
|
|
|
Mojemu znajomemu cztery razy kradli kołpaki.
W końcu wygrawerował sobie na kolejnych mały, acz bardzo dobrze widoczny z bliska napis "KRADZIONE".
Te kołpaki ma do dziś. |
|
|
|
 |
Aneta

|
Wysłany: |23 Lut 2005|, 2005 21:54
|
|
|
Asiu, mam nadzieję, że znajomy nie obrazi się za "pożyczenie" pomysłu? Jest świetny i chętnie bym to samo zrobiła |
|
|
|
 |
Asia [Usunięty]
|
Wysłany: |24 Lut 2005|, 2005 11:11
|
|
|
Jasne, że nie obrazi
Spróbuj,
u niego "działa" od kilku lat |
|
|
|
 |
Marcin
-=Marcin=-

Auto: Honda CB500S / Toyota Camry
|
Wysłany: |24 Lut 2005|, 2005 14:02
|
|
|
kurde, chyba zrobię tak na halogenach i kierunkach, a kołpaki to mam zwykłe z marketu, ale z oryginaną nalepką forda :D więc jesli chodzi okołpaki to śpę spokojnie |
_________________ Było:
-Scorpio sedan; 2.0 DOHC; 1990r
-Scorpio sedan; 2.3 DOHC; 1996r
- Toyota Camry 2,2 DOHC; 1996r
Jest:
- Honda CB 500S 0,5DOHC; 1998r |
|
|
|
 |
|
|