|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
TWARDY PEDAŁ HAMULCÓW |
| Autor |
Wiadomość |
dareksosna [Usunięty]
|
Wysłany: |26 Wrz 2007|, 2007 23:51 TWARDY PEDAŁ HAMULCÓW
|
|
|
| Witam.Mam mały problem ze znależieniem końcówek wtrysków DNO SD 301.Są to końcówki do 2.5 TDi VM.Znalazłem jedne,ale chcą po 95 pln za sztuke.Może ktoś ma namiary na tańsze?Pozdro i z góry dzięki! |
| Ostatnio zmieniony przez dareksosna |11 Paź 2007|, 2007 11:58, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Waldi_L_N
VM pa,pa!

Auto: Na szczęście bez Forda :D
|
Wysłany: |27 Wrz 2007|, 2007 13:43
|
|
|
| To wyjątkowo tanio |
_________________ Waldi |
|
|
|
 |
Tomek Z

Auto: Toyota Avensis 1600 VVTI 110 KM
|
Wysłany: |27 Wrz 2007|, 2007 18:34
|
|
|
| Waldi_L_N napisał/a: | | To wyjątkowo tanio |
no faktycznie niedrogo. Byle sprawne. A dlaczego wymieniasz?. Dlatego że leją czy inny powód?.
pozdro |
_________________ ~~ Lubiłem swoją scorupkę ~~
była scorupka 12V6 fajna!
była cytrynka ZX
była scorupka '93 2,5 TD VM
był poldek z gazem
i 125 p, pomarańczowy!! |
|
|
|
 |
Sobas [Usunięty]
|
Wysłany: |27 Wrz 2007|, 2007 20:18
|
|
|
W minionym tygodniu Serwis Sarnowski z Poznania wymieniał końcówki w moim Vm-ie i kosztowała sztuka 40 zł oczywiście bez robocizny.
Powodem wymiany było to ,że lały a z tyłu kupa dymu,teraz jest ok. |
| Ostatnio zmieniony przez Sobas |27 Wrz 2007|, 2007 20:20, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Tomek Z

|
Wysłany: |27 Wrz 2007|, 2007 21:01
|
|
|
| Cytat: | Powodem wymiany było to ,że lały a z tyłu kupa dymu,teraz jest ok.
|
no to gitara, ciekawe czy i dareksosna z takiego powodu i czy wynik będzie ten sam.
pozdro |
była cytrynka ZX
był poldek z gazem
|
|
|
 |
dareksosna [Usunięty]
|
Wysłany: |9 Paź 2007|, 2007 13:25
|
|
|
| Witam.Znalazłem tańsze końcówki i teraz jest ok.Robocizna mnie nic nie kosztowała bo sam zrobiłem.Ale mam teraz problem z pompą vacu na alternatorze.Nie mam wspomagania hamulców> |
|
|
|
 |
Tomek Z

|
Wysłany: |9 Paź 2007|, 2007 23:44
|
|
|
| dareksosna napisał/a: | | Ale mam teraz problem z pompą vacu na alternatorze.Nie mam wspomagania hamulców |
a przed robieniem wtrysków były hamulce?. Jeżeli tak to zrzuciłeś przewód podciśnieniowy.
pozdro |
była cytrynka ZX
był poldek z gazem
|
|
|
 |
dareksosna [Usunięty]
|
Wysłany: |10 Paź 2007|, 2007 09:42
|
|
|
| witam.przed robieniem wtryskow hamulcow tez nie bylo.moze zaczne od poczatku,to bylo tak,jechalem z rodzinka na grzyby i w pewnym momencie uciekly mi hamulce,to znaczy jakies tam byly ale zero wspomagania i zeby zahamowac to malo kierownicy niewyrwalem.zatrzymalem sie a z pod machy dym,zholowali mnie do domu.wymontowalem alternator bo przy nim jest pompa vacu,a w pompie sucho.kupilem nowy alternator w raz z pompą.teraz jest o tyle dobrze ze pompa dziala,powietrze wciaga ale pedal twardy jak diabli.sprawdzalem i przewod dobry.zastanawiam sie czy to nie wina serwa.a co do wtryskow to ciekly i teraz po wymiwnie koncowek jest dobrze,jeszcze troche leci ale chyba malo dokrecilem.od 2 tygodni laze do garazu i codziennie wychodze wkurzony bo za chiny niewiem co jest. |
| Ostatnio zmieniony przez dareksosna |10 Paź 2007|, 2007 09:46, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
slawektg

Auto: Merkur XR4Ti XXXKM
|
Wysłany: |10 Paź 2007|, 2007 22:09
|
|
|
| Siema!jezeli w pompie ktora wymieniles bylo sucho,to wymiana nie wyeliminowala problemu i pewnie druga tez juz jest do wymiany.ta pompa wymaga oleju do wytwarzania podcisnienia i smarowania samej siebie.sprawdz przewod zasilajacy pompe w olej .pzdr |
_________________ 806 turbo,XR4 turbo czyli biTURBO!!!!!JAK TURBO NIE DYMA,TO SILNIKA NI MA!!!! |
|
|
|
 |
dareksosna [Usunięty]
|
Wysłany: |11 Paź 2007|, 2007 09:52 twardy pedal hamulców
|
|
|
| Cześć.W pompie co wymienilem jest olej bo sprawdzalem i przewod tez sprawdzalem i jest ok.ale mam jeszcze jedno pytanie,czy ta pompa powinna sie grzac bo strasznie goraca jest i nie wiem czy ten typ tak ma czy cos jest nie tak? |
| Ostatnio zmieniony przez dareksosna |11 Paź 2007|, 2007 11:57, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
slawektg

Auto: Merkur XR4Ti XXXKM
|
Wysłany: |11 Paź 2007|, 2007 20:16
|
|
|
| Czy sama pompa jest goraca,czy altek tez?ma prawo byc mocno ciepla,bo olej ktory ja zasila jest tez goracy przeciez.chyba,ze grzeje sie szybciej niz olej w silniku.zerknalbym tez do zaworu zwrotnego na wezu do serwa. |
_________________ 806 turbo,XR4 turbo czyli biTURBO!!!!!JAK TURBO NIE DYMA,TO SILNIKA NI MA!!!! |
|
|
|
 |
dareksosna [Usunięty]
|
Wysłany: |11 Paź 2007|, 2007 21:01
|
|
|
| tak sama pompa jest goraca.sprawdzalem tez zawor i tez jest dobry,a pompy nawet po 5 minutach od odpalenia nie idzie dotknac.sprawdze jeszcze membrane w serwie moze jest nieszczelna.odezwe sie jak cos zdzialam.pozdrawiam.darek |
| Ostatnio zmieniony przez dareksosna |11 Paź 2007|, 2007 21:11, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
magmart [Usunięty]
|
Wysłany: |11 Paź 2007|, 2007 21:39
|
|
|
Hey, nie wiem czy to pomoże, ale kiedyś miałem podobny problem, w innym aucie ale ...
Hamowanie mialem slabe, wiec stwiedrdzilem, ze pompa hamulcowa ma za maly wydatek i pewnei pedal hamulca nie nie do konca pompuje plyn hamulcowy. Więc mądra głowa, wykręciłem pompe hamulcową i dodałem dystans między końcówką pedała (pedału ?) hamulca a tłoczkiem w pompie. Zadowolony skręciłem wszystko, odpaliłem brke sie lekko rozpędziłem, wcisnołem hamulec i hamowało jak hamowało, tylko pedał stał się twardy i drugi raz nie szło go wcisnąć. Hamulców nie zblokowało, bo tyle to sie cofneło jeszcze na cylinderkach. Tylko w tamtej bryce nie było ABS i pompy wspomagania tyko zwykłe serwo.
Więc może problem jest w cofaniu płynu hamulcowego.
A nie piszesz czy pedal jest twardy na odpalonym silniku czy na postoju też ( a może nie doczytałem). |
|
|
|
 |
Stefan [Usunięty]
|
Wysłany: |12 Paź 2007|, 2007 02:33
|
|
|
Witam! | magmart napisał/a: | | ykręciłem pompe hamulcową i dodałem dystans między końcówką pedała (pedału ?) hamulca a tłoczkiem w pompie. | -takie dzialanie powoduje zamkniecie otworkow ktorymi powraca plyn i uniemozliwia jego uzupelnienie. Pozdrawiam.Stefan. |
|
|
|
 |
dareksosna [Usunięty]
|
Wysłany: |12 Paź 2007|, 2007 11:45
|
|
|
| czesc.sprawdzalem i na odpalonym i na postoju twardy. |
| Ostatnio zmieniony przez dareksosna |12 Paź 2007|, 2007 14:14, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |