$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - TWARDY PEDAŁ HAMULCÓW
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
TWARDY PEDAŁ HAMULCÓW
Autor Wiadomość
dareksosna
[Usunięty]

Wysłany: |26 Wrz 2007|, 2007 23:51   TWARDY PEDAŁ HAMULCÓW

Witam.Mam mały problem ze znależieniem końcówek wtrysków DNO SD 301.Są to końcówki do 2.5 TDi VM.Znalazłem jedne,ale chcą po 95 pln za sztuke.Może ktoś ma namiary na tańsze?Pozdro i z góry dzięki!
Ostatnio zmieniony przez dareksosna |11 Paź 2007|, 2007 11:58, w całości zmieniany 1 raz  

Waldi_L_N 
VM pa,pa!

Auto: Na szczęście bez Forda :D
Wysłany: |27 Wrz 2007|, 2007 13:43   

To wyjątkowo tanio

Tomek Z 

Auto: Toyota Avensis 1600 VVTI 110 KM
Wysłany: |27 Wrz 2007|, 2007 18:34   

Waldi_L_N napisał/a:
To wyjątkowo tanio

no faktycznie niedrogo. Byle sprawne. A dlaczego wymieniasz?. Dlatego że leją czy inny powód?.
pozdro :-d
była scorupka '93 2,5 TD VM
był poldek z gazem
i 125 p, pomarańczowy!!

Sobas
[Usunięty]

Wysłany: |27 Wrz 2007|, 2007 20:18   

W minionym tygodniu Serwis Sarnowski z Poznania wymieniał końcówki w moim Vm-ie i kosztowała sztuka 40 zł oczywiście bez robocizny.
Powodem wymiany było to ,że lały a z tyłu kupa dymu,teraz jest ok.
Ostatnio zmieniony przez Sobas |27 Wrz 2007|, 2007 20:20, w całości zmieniany 1 raz  

Tomek Z 

Wysłany: |27 Wrz 2007|, 2007 21:01   

Cytat:
Powodem wymiany było to ,że lały a z tyłu kupa dymu,teraz jest ok.

no to gitara, ciekawe czy i dareksosna z takiego powodu i czy wynik będzie ten sam.
był poldek z gazem
i 125 p, pomarańczowy!!

dareksosna
[Usunięty]

Wysłany: |9 Paź 2007|, 2007 13:25   

Witam.Znalazłem tańsze końcówki i teraz jest ok.Robocizna mnie nic nie kosztowała bo sam zrobiłem.Ale mam teraz problem z pompą vacu na alternatorze.Nie mam wspomagania hamulców>

Tomek Z 

Wysłany: |9 Paź 2007|, 2007 23:44   

dareksosna napisał/a:
Ale mam teraz problem z pompą vacu na alternatorze.Nie mam wspomagania hamulców

a przed robieniem wtrysków były hamulce?. Jeżeli tak to zrzuciłeś przewód podciśnieniowy.
był poldek z gazem
i 125 p, pomarańczowy!!

dareksosna
[Usunięty]

Wysłany: |10 Paź 2007|, 2007 09:42   

witam.przed robieniem wtryskow hamulcow tez nie bylo.moze zaczne od poczatku,to bylo tak,jechalem z rodzinka na grzyby i w pewnym momencie uciekly mi hamulce,to znaczy jakies tam byly ale zero wspomagania i zeby zahamowac to malo kierownicy niewyrwalem.zatrzymalem sie a z pod machy dym,zholowali mnie do domu.wymontowalem alternator bo przy nim jest pompa vacu,a w pompie sucho.kupilem nowy alternator w raz z pompą.teraz jest o tyle dobrze ze pompa dziala,powietrze wciaga ale pedal twardy jak diabli.sprawdzalem i przewod dobry.zastanawiam sie czy to nie wina serwa.a co do wtryskow to ciekly i teraz po wymiwnie koncowek jest dobrze,jeszcze troche leci ale chyba malo dokrecilem.od 2 tygodni laze do garazu i codziennie wychodze wkurzony bo za chiny niewiem co jest.
Ostatnio zmieniony przez dareksosna |10 Paź 2007|, 2007 09:46, w całości zmieniany 2 razy  

slawektg 

Auto: Merkur XR4Ti XXXKM
Wysłany: |10 Paź 2007|, 2007 22:09   

Siema!jezeli w pompie ktora wymieniles bylo sucho,to wymiana nie wyeliminowala problemu i pewnie druga tez juz jest do wymiany.ta pompa wymaga oleju do wytwarzania podcisnienia i smarowania samej siebie.sprawdz przewod zasilajacy pompe w olej .pzdr

dareksosna
[Usunięty]

Wysłany: |11 Paź 2007|, 2007 09:52   twardy pedal hamulców

Cześć.W pompie co wymienilem jest olej bo sprawdzalem i przewod tez sprawdzalem i jest ok.ale mam jeszcze jedno pytanie,czy ta pompa powinna sie grzac bo strasznie goraca jest i nie wiem czy ten typ tak ma czy cos jest nie tak?
Ostatnio zmieniony przez dareksosna |11 Paź 2007|, 2007 11:57, w całości zmieniany 1 raz  

slawektg 

Auto: Merkur XR4Ti XXXKM
Wysłany: |11 Paź 2007|, 2007 20:16   

Czy sama pompa jest goraca,czy altek tez?ma prawo byc mocno ciepla,bo olej ktory ja zasila jest tez goracy przeciez.chyba,ze grzeje sie szybciej niz olej w silniku.zerknalbym tez do zaworu zwrotnego na wezu do serwa.

dareksosna
[Usunięty]

Wysłany: |11 Paź 2007|, 2007 21:01   

tak sama pompa jest goraca.sprawdzalem tez zawor i tez jest dobry,a pompy nawet po 5 minutach od odpalenia nie idzie dotknac.sprawdze jeszcze membrane w serwie moze jest nieszczelna.odezwe sie jak cos zdzialam.pozdrawiam.darek
Ostatnio zmieniony przez dareksosna |11 Paź 2007|, 2007 21:11, w całości zmieniany 2 razy  

magmart
[Usunięty]

Wysłany: |11 Paź 2007|, 2007 21:39   

Hey, nie wiem czy to pomoże, ale kiedyś miałem podobny problem, w innym aucie ale ...
Hamowanie mialem slabe, wiec stwiedrdzilem, ze pompa hamulcowa ma za maly wydatek i pewnei pedal hamulca nie nie do konca pompuje plyn hamulcowy. Więc mądra głowa, wykręciłem pompe hamulcową i dodałem dystans między końcówką pedała (pedału ?) hamulca a tłoczkiem w pompie. Zadowolony skręciłem wszystko, odpaliłem brke sie lekko rozpędziłem, wcisnołem hamulec i hamowało jak hamowało, tylko pedał stał się twardy i drugi raz nie szło go wcisnąć. Hamulców nie zblokowało, bo tyle to sie cofneło jeszcze na cylinderkach. Tylko w tamtej bryce nie było ABS i pompy wspomagania tyko zwykłe serwo.
Więc może problem jest w cofaniu płynu hamulcowego.
A nie piszesz czy pedal jest twardy na odpalonym silniku czy na postoju też ( a może nie doczytałem).

Stefan
[Usunięty]

Wysłany: |12 Paź 2007|, 2007 02:33   

Witam!
magmart napisał/a:
ykręciłem pompe hamulcową i dodałem dystans między końcówką pedała (pedału ?) hamulca a tłoczkiem w pompie.
-takie dzialanie powoduje zamkniecie otworkow ktorymi powraca plyn i uniemozliwia jego uzupelnienie. :one: Pozdrawiam.Stefan.

dareksosna
[Usunięty]

Wysłany: |12 Paź 2007|, 2007 11:45   

czesc.sprawdzalem i na odpalonym i na postoju twardy.
Ostatnio zmieniony przez dareksosna |12 Paź 2007|, 2007 14:14, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu