| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Ogólne - Chciałbym kupić Merkura...proszę o wskazówki
Mauer - |7 Lip 2009|, 2009 11:40 Temat postu: Chciałbym kupić Merkura...proszę o wskazówki Jestem nowy na tym forum i nie za bardzo wiem gdzie zadać to pytanie ale wydaje mi się, że ten dział chyba będzie dobry
, otóż zainteresował mnie Merkur z działu "ogłoszenia" , sprzedaje go jumbo8407, może ktoś zna to auto, może ktoś oglądał? Nie za bardzo wiem na co zwrócić uwagę podczas oględzin.
Na benzynie nie chodzi, podobno jak go kupował to też nie chodził, zmienił pomkę paliwa (kupił używkę z tego co mówił) to pochodził miesiąc i znowu "zdechł", Przez telefon powiedział mi, że wisko po zgaszeniu silnika jeszcze dosyć długo chodzi, ale z tego co się orientuję wisko powinno po zgaszeniu silnika od razu przestać chodzić, więc może ma założony wiatrak elektryczny
Bardzo mi się MkI podoba i chętnie bym go kupił (a jak nie tego to i tak kupię innego), dlatego jeszcze raz proszę o wskazówki na co powinienem zwrócić uwagę podczas oględzin Scorpiaka.
pozdrawiam wszystkich i dzięki za ewentualne podpowiedzi.
Swoją drogą dobrze by było gdyby był oddzielny dział na forum "Zakup kontrolowany", oszczędziło by to pewnie sporo czasu i kasy zarówno posiadaczom Fordów jak i przyszłym ich nabywcom
Struna - |7 Lip 2009|, 2009 11:46
silnik oblukaj czy nie zarzygany olejem, i czy nie klepie zaworami. Automat ( bo chyba tam automat jest ) czy dobrze zmienia biegi i czy są wszystkie biegi oraz czy nie ma uślizgów i opóźnień podczas zmiany.
Standardowo blacha do obejrzenia - gniją nadkola i progi przede wszystkim.
Elektrykę obadaj czy działa wszystko bo merkur to z deka inna bajka i z elementami moga być spore problemy w razie jakby coś nei działało.
kat - |7 Lip 2009|, 2009 11:50
link do tematu,wsio opisane lacznie ze zdjeciami + MSB o dziwo
sam bym pewnie zanabyl gdyby nie splukanie kieszeni obecnie
http://ford-scorpio.pl/fo...er=asc&start=30
pablo19 - |7 Lip 2009|, 2009 11:52
Tam jest manual, co do wisko to po zatrzymaniu silnika może jeszcze zrobić kilka obrotów na zimno, a na ciepłym siniku powinno od razu stanąć.
Mauer - |7 Lip 2009|, 2009 11:52
dzięki za szybką odpowiedź
skrzynia jest manual z tego co widać, z elektryki podobno wszystko działa (szyby, szyber, klima...wsio) i jak to jumbo napisał "szukał rdzy i nigdzie nie znalazłem aż dziwne jak na Forda"
...a na czwartek się z nim wstępnie umówiłem
kat - |7 Lip 2009|, 2009 11:55
| Mauer napisał/a: | dzięki za szybką odpowiedź
skrzynia jest manual |
tak,bywaly w oryginale
Struna - |7 Lip 2009|, 2009 11:57
no jeśli to co w opisie się pokrywa z rzeczywistością to nic tylko łykać. A skoro manual to sprawdzić czy sprzęgło nie ślizga.
Boni - |7 Lip 2009|, 2009 11:58
Przejrzyj pod kątem rdzy. Manualną skrzynię i sprzęgło obadaj, bo to nie jest N9, więc jak coś nie halo, to będziesz musiał przekładać na N9 albo MT, naprawianie tej T5 (bodajże) jest chyba nierealne. Jak na beni nie chodzi to wróży umiarkowane kłopoty (elektronika silnika się pasie albo wtryski). Silnik czy nie klepie bardzo i czy ma właściwie "kopyto". Sprawdzić gadżety elektryczne, bo kłopotliwe są w naprawie dla laika, szczególnie klimatronik trzeba sprawdzić bardzo dokładnie, bo jak coś tam leży, to zapomnij o naprawie, nawet na ebayu amerykańskim kończą się do tego części.
Kupiłbym go już dawno do kolekcji, niezależnie od stanu i usterek (piąty ford może być popsuty , ale jakby był na ASB, bo na manualu już mam. A tak, to kibicuję tylko.
Mauer - |7 Lip 2009|, 2009 11:59
| kat napisał/a: | | tak,bywaly w oryginale |
to chyba nawet lepiej, jakoś wolę manuale
| pablo19 napisał/a: | | co do wisko to po zatrzymaniu silnika może jeszcze zrobić kilka obrotów na zimno, a na ciepłym siniku powinno od razu stanąć. |
a jak się nie zatrzymuje to co? Wisko do wymiany? bo podobno się nie zatrzymuje
pablo19 - |7 Lip 2009|, 2009 12:01
Z tego co pamiętam, tam jest rozwalony tylny tłumik więc to do wymiany, wgięty próg więc do obmacania, wspoma sucha, silnik trochę po bogach w oleju, ale na spoko loko, dyfer suchy, może jeszcze katy nawet są, bo puchy wiszą, blachara wygląda ciekawie. Gdyby była taka potrzeba to pewnie by już u mnie stał.
Mauer - |7 Lip 2009|, 2009 12:02
w czwartek wieczorkiem go obadam i się pochwalę, akurat się w piątek imprezka szykuje, może będzie co oblewać
...a może nie
kat - |7 Lip 2009|, 2009 12:03
| Boni napisał/a: | naprawianie tej T5 (bodajże) jest chyba nierealne.
|
realne,ale nie oplacalne
pablo19 - |7 Lip 2009|, 2009 12:04
| Mauer napisał/a: | ...
a jak się nie zatrzymuje to co? Wisko do wymiany? bo podobno się nie zatrzymuje |
Jak się kręci bez najmniejszego oporu to do wymiany, czasem udaje się podreperować na kilka miechów, ale z wymianą trzeba się liczyć.
bingo - |7 Lip 2009|, 2009 12:05
| Boni napisał/a: | | ale jakby był na ASB, bo na manualu już mam. A tak, to kibicuję tylko | jak by był na ASB to i ja bym się mocno nim zainteresował, a tak to nie - jak manual, to musi być 4x4 by to usprawiedliwiało, który zresztą już jest, więc po co kolejny.
[ Dodano: |7 Lip 2009|, o 12:06 ]
| pablo19 napisał/a: | Mauer napisał/a:
...
a jak się nie zatrzymuje to co? Wisko do wymiany? bo podobno się nie zatrzymuje
Jak się kręci bez najmniejszego oporu to do wymiany, czasem udaje się podreperować na kilka miechów, ale z wymianą trzeba się liczyć. | no i przy tych temp. to jak pojeżdzisz chwilę, to zacznie się gotować i szybko włączy się wentyl od klimy (klimę wyłącz na ten moment).
--Marcin-- - |7 Lip 2009|, 2009 12:15
Z kolegą jumbo 8407 kilka razy rozmawiałem na temat jego Merkura i wydaje się ze zdjęć i rozmów bardzo fajny jak na 20 letni samochód, jednak na żywo trzeba samemu sprawdzić.
Proponuję zainteresować się dokładnie sprzęgłem w tym Merkurze.
Mauer - |7 Lip 2009|, 2009 12:21
| --Marcin-- napisał/a: | | Proponuję zainteresować się dokładnie sprzęgłem w tym Merkurze. |
no dobrze...zakładając, że ze sprzęgłem coś jest nie tak, to jakie są koszty jego naprawy.
wybaczcie mi je głupawe pytania, ale na temat Volvo v40 disel czy na temat Opla Manty to ja se pogadać mogę natomiast na temat Scorup to już niewiele wiem
kat - |7 Lip 2009|, 2009 12:25
siakies 700 z przesylem
Boni - |7 Lip 2009|, 2009 12:34
Ale - wiadomo na pewno że do tej skrzyni pasuje zwykłe sprzęgło od normalnego Scorpio?
Szkoda że nie bardzo mam czas na rozjeżdżanie się przez pół Polski, bo bym przejechał się z tobą, jestem w sumie na linii Płock-Narol
Mauer - |7 Lip 2009|, 2009 12:38
Boni ja z jumbo umówiłem się w Warszawie (ma w stolicy rodzinkę) więc to całkiem niedaleko ok 16/17 będę z Płocka wylatywał
kat - |7 Lip 2009|, 2009 12:40
| Boni napisał/a: | Ale - wiadomo na pewno że do tej skrzyni pasuje zwykłe sprzęgło od normalnego Scorpio?
Szkoda że nie bardzo mam czas na rozjeżdżanie się przez pół Polski, bo bym przejechał się z tobą, jestem w sumie na linii Płock-Narol |
sprzeglo do Merkura
z euro scorpio chyba nie pasi
pablo19 - |7 Lip 2009|, 2009 12:46
| Mauer napisał/a: | | Boni ja z jumbo umówiłem się w Warszawie (ma w stolicy rodzinkę) więc to całkiem niedaleko ok 16/17 będę z Płocka wylatywał |
Ho ho ho Gdzie i o której ?
Mauer - |7 Lip 2009|, 2009 12:52
| pablo19 napisał/a: | | Ho ho ho Gdzie i o której ? |
jeszcze nie wiem...ale gdzieś ok 19, gdzie?...zobaczymy, ale jak masz chęć to zapraszam na oględziny
pablo19 - |7 Lip 2009|, 2009 12:53
| Mauer napisał/a: | | pablo19 napisał/a: | | Ho ho ho Gdzie i o której ? |
jeszcze nie wiem...ale gdzieś ok 19, gdzie?...zobaczymy, ale jak masz chęć to zapraszam na oględziny |
Zaproszenie przyjęte, tylko jeszcze mi szczegóły napisz muszę 2.9 przewietrzyć
Kevin Xy - |7 Lip 2009|, 2009 12:53
i ja i ja !!
Boni - |7 Lip 2009|, 2009 12:56
Jak w Wawie, to tylko zdradź gdzie i konkretnie o której, a będzie drugi Merkur do porównania zamiast kupowania będzie zlot...
pablo19 - |7 Lip 2009|, 2009 12:57
| Boni napisał/a: | Jak w Wawie, to tylko zdradź gdzie i konkretnie o której, a będzie drugi Merkur do porównania zamiast kupowania będzie zlot... |
Żeby tylko tamten kolega chciał potem sprzedać
Mauer - |7 Lip 2009|, 2009 13:03
no super
dajcie mi jakieś telefony do siebie czy coś, na priv czy jak , dryndnę do Was jak będę coś wiedział, to będzie taki zlocik spontan
tak jak mówiłem z Płocka strtuję ok 17, jak droga będzie szeroka to przed 19 będę w Wawie a miejsce to muszę jeszcze z jumbo obgadać
Kevin Xy - |7 Lip 2009|, 2009 13:05
przyjedz na dzialkowa
Boni - |7 Lip 2009|, 2009 13:06
Tia, raczej - żeby kolega Mauer zechciał w ogóle coś kupić, jak się naogląda naszych pieszczoszków mk1
Co do sprzedaży, to mój nie jest na sprzedaż w dającej się przewidzieć przyszłości, co obejmuje czwartek...
pablo19 - |7 Lip 2009|, 2009 13:07
No dobra to ja też zastrzegę, że mój też nie na sprzedaż
Boni - |7 Lip 2009|, 2009 13:08
| Kevin Xy napisał/a: | przyjedz na dzialkowa |
Ale na serio, to chyba nie ma sensu żeby koledzy okazyjni szukali się po zad..., może lepiej pod jakimś hipermarketem.
pablo19 - |7 Lip 2009|, 2009 13:09
| Boni napisał/a: | | Kevin Xy napisał/a: | przyjedz na dzialkowa |
Ale na serio, to chyba nie ma sensu żeby koledzy okazyjni szukali się po zad..., może lepiej pod jakimś hipermarketem. |
Gdzieś gdzie będzie można sprzęgło na placu przetestować Mogę iść na pierwszy ogień
Mauer - |7 Lip 2009|, 2009 13:10
| Boni napisał/a: | | Tia, raczej - żeby kolega Mauer zechciał w ogóle coś kupić, jak się naogląda naszych pieszczoszków mk1 |
chęci są...a co...a co z tego wyjdzie, zobaczymy
Boni jumbo w ogłoszeniu napisał, że jego jest lepszy od Twojego "poza maską" bo w jakąś sarenkę przydzwonił
[ Dodano: |7 Lip 2009|, o 13:12 ]
| Boni napisał/a: | | może lepiej pod jakimś hipermarketem |
też tak pomyślałem, ale za bardzo Wawki nie znam i jeszcze nie wiem gdzie jumbo będzie
Boni - |7 Lip 2009|, 2009 13:13
Klawiatura wszystko przyjmie np. rozważ, że mój ma wnętrze z wieloryba, no i jeździ na beni, NO LPG a jak jeździ, to ostatni konwój na zlota poświadczył... jak to szło? "Przecież tam może być kiedyś przedszkole!"?
Umówcie się pod jakimś dużym centrum handlowym z parkingiem pod chmurką, co tam wam podpasuje, Janki, Marki, czy inne.
Mauer - |7 Lip 2009|, 2009 13:15
| Boni napisał/a: | | Klawiatura wszystko przyjmie |
dlatego proszę o wsparcie
Kevin Xy - |7 Lip 2009|, 2009 13:15
przyjezdzaj poogladamy i bedzie wszystko jasne
pablo19 - |7 Lip 2009|, 2009 13:18
| Boni napisał/a: | ... jak to szło? "Przecież tam może być kiedyś przedszkole!"?
... |
Żeby nie ten mój kaganiec w postaci anteny od CB
--Marcin-- - |7 Lip 2009|, 2009 13:19
To ja się też dołącze do oględzin jak Kolega jumbo ma Merkurem przyjechać do Warszawy, zobaczymy jak te sprzęgło chodzi w bocznym uślizgu
Mauer - |7 Lip 2009|, 2009 13:28
właśnie rozmawiałem z jumbo, wstępnie umówieni jesteśmy w Jankach, między 18 a 19
"jak długo stoi na wolnych obrotach to się grzeje jak jedzie to nic się nie grzeje" - tak mi powiedział, no i że sprzęgło się nie ślizga jest ok, czasami strzela w rurę jak mu puści nogę z gazu (to chyba jak by coś zapłonem), tak jak powiedziałeś pablo rura dziurawa w trzech miejscach na gazie trochę szrpie a na benzynie nic nie szarpał (tylko jak to sprawdzić skoro na benzynie nie chodzi ) z elektryki podobno wszystko sprawne
no i chyba to tyle
Kevin Xy - |7 Lip 2009|, 2009 13:38
| Mauer napisał/a: | | jak długo stoi na wolnych obrotach to się grzeje jak jedzie to nic się nie grzeje" |
wisco do wymiany- kat ma nowe
kat - |7 Lip 2009|, 2009 13:38
nio mam,a w zasadzie bedzie za 2 tygodnie bo sprzedalem kilka dni temu
Boni - |7 Lip 2009|, 2009 13:42
Strzały i szarpanie to pewnie gazownia do przeglądu, zapłon w Scorpio z EECIV to raczej albo działa, albo w cale a nie szarpie. Tak czy owak, przyjeżdżajcie, będzie się działo
Mauer - |7 Lip 2009|, 2009 13:46
| kat napisał/a: | | nio mam,a w zasadzie bedzie za 2 tygodnie bo sprzedalem kilka dni temu |
dobrze, że będzie
| Boni napisał/a: | | Tak czy owak, przyjeżdżajcie, będzie się działo |
no będziemy...w Jankach
Kevin Xy - |7 Lip 2009|, 2009 13:49
my tez bedziemy
Mauer - |9 Lip 2009|, 2009 08:25
umówiłem się z jumbo w Jankach koło Mc Donalda ok.19, tak więc chętnych z Wawy i najbliższych okolic którzy chcą Mauerowi pomóc w oględzinach - zapraszam
Boni - |9 Lip 2009|, 2009 08:28
Jeszcze pogodę zamów...
Mauer - |9 Lip 2009|, 2009 08:30
już zamówiona ...ale jak by co to do Maca się wjedzie
im bliżej oględzin tym więcej szopek wychodzi "sprzęgło ciężko chodzi"
Boni - |9 Lip 2009|, 2009 08:43
Może umówcie się po stronie IKEI i Electroworlda, jak będzie lało, to tam jest parking podziemny w rezerwie. Bo po stronie Reala to nie ma gdzie się schować.
Im więcej ustereczek tym mniej złotóweczek...
[ Dodano: |9 Lip 2009|, o 08:45 ]
Jak się nie zdecydujesz to zawsze możemy zrobić licytację od 1zł.
kat - |9 Lip 2009|, 2009 08:49
| Mauer napisał/a: | już zamówiona ...ale jak by co to do Maca się wjedzie
im bliżej oględzin tym więcej szopek wychodzi "sprzęgło ciężko chodzi" |
nie boj zaby,koledzy pomoga i wplyna istotnie na cene
Mauer - |9 Lip 2009|, 2009 08:52
niezły pomysł, najpierw kawka w macu a potem sium do podziemnego i oględziny,
Boni a czy sprzęgło jest takie same jak w scorpiaku? no silnik niby ten sam, skrzynia również więc sprzęgło też chyba powinno być takie same
a więc wiem już, że wisco do wymiany, sprzęgło prawdopodobnie tysz ciekawe co jeszcze...
[ Dodano: |9 Lip 2009|, o 08:54 ]
| kat napisał/a: | | nie boj zaby,koledzy pomoga i wplyna istotnie na cene |
te słowa toż to miód na moje serce
[ Dodano: |9 Lip 2009|, o 08:59 ]
ostatnio sporo kasy wpakowałem w Volvo (całą zawiechę z tyłu wymieniłem i się trochę z kasy wystrzelałem a nienawidzę jeździć samochodem niesprawnym
dobrze, że się szykuje trochę robót budowlanych u mnie, więc na wisko czy jakieś drobne rzeczy się zahachmęci i żona nie dostanie zawału, ale coś grubszego do roboty to pewnie miałbym problem teraz...zresztą i tak mam ultimatum, że Manta ma z garażu zniknąć i dostałem na to trzy miesiące
kat - |9 Lip 2009|, 2009 09:02
| Mauer napisał/a: |
Boni a czy sprzęgło jest takie same jak w scorpiaku? |
nie jest,ale mozna je kupic
pablo19 - |9 Lip 2009|, 2009 09:04
1. Jak popada i zwilży parking to można będzie potestować przyjemnie
2. Trza coś wziąć na licytację
3. Przyjedziemy jednym żeby w razie czego było komu wracać Merkurkiem do domu
Mauer - |9 Lip 2009|, 2009 09:04
| kat napisał/a: | | nie jest,ale mozna je kupic |
kat a powiedz jeszcze gdzie i za ile
kat - |9 Lip 2009|, 2009 09:05
dzresztą i tak mam ultimatum, że Manta ma z garażu zniknąć i dostałem na to trzy miesiące |
niedobra zona,moze ultimatum w druga strone?
Manta zostaje ,a zona....
kat - |9 Lip 2009|, 2009 09:06
gdzie nie powiem,ale napisalem w poprzednich postach -700 zl i masz je w rece
Mauer - |9 Lip 2009|, 2009 09:10
...zobaczymy, jak się okaże, że na dzień dobry trzeba w niego włożyć kupe kasy to oduszczę sobie i poczekam, trudno będę kobitę woził do roboty i odbierał, jakoś to przeżyję
[ Dodano: |9 Lip 2009|, o 09:12 ]
| kat napisał/a: | niedobra zona,moze ultimatum w druga strone?
Manta zostaje ,a zona.... |
to jest niezła myśl, chociaż jak ją znam to i tak odpuści, można powiedzieć, że kupca nie ma
pablo19 - |9 Lip 2009|, 2009 09:12
Spoko, nie zmarnuje się
[ Dodano: |9 Lip 2009|, o 09:13 ]
to jest niezła myśl, chociaż jak ją znam to i tak odpuści, można powiedzieć, że kupca nie ma |
Daj na aledrogo z "odpowiednią" zaporową ceną i ot co
kat - |9 Lip 2009|, 2009 09:13
| pablo19 napisał/a: | Spoko, nie zmarnuje się
|
kto? zona ,manta czy merkur?
Mauer - |9 Lip 2009|, 2009 09:14
| pablo19 napisał/a: | | Spoko, nie zmarnuje się |
no mam nadzieję...szkoda by było
[ Dodano: |9 Lip 2009|, o 09:16 ]
| pablo19 napisał/a: | | Daj na aledrogo z "odpowiednią" zaporową ceną i ot co |
żonę to chyba bez ceny minimalnej "za ile wylicytujesz za tyle masz"
Miszcz - |9 Lip 2009|, 2009 09:20
| pablo19 napisał/a: | | Daj na aledrogo z "odpowiednią" zaporową ceną i ot co |
żonę to chyba bez ceny minimalnej "za ile wylicytujesz za tyle masz" |
pablo myślał chyba jednak o autku
kat - |9 Lip 2009|, 2009 09:24
jaki przebieg?
Boni - |9 Lip 2009|, 2009 09:27
| pablo19 napisał/a: |
3. Przyjedziemy jednym żeby w razie czego było komu wracać Merkurkiem do domu |
To może ja też na wszelki wypadek wezmę żonę ze sobą, bankomat jakiś w Jankach jest... Fcuk! Żona nie jeździ manualem...
Mauer - |9 Lip 2009|, 2009 09:28
kto z nas biedaków zna przebieg swoich żon/dziewczyn?...można powiedzieć jaki kolor, jakie zderzaki i jakie zawieszenie, w jakim stanie jest skóra ...ale jaki przebieg?
[ Dodano: |9 Lip 2009|, o 09:28 ]
| Boni napisał/a: | | Żona nie jeździ manualem... |
no to weź awtomata a Ty wrócisz manualem
pablo19 - |9 Lip 2009|, 2009 09:34
Zupełnie jak TU
Co do przebiegów to tylko one mają to zaszyte w swojej pamięci i chyba ciężko się tam dostać.
[ Dodano: |9 Lip 2009|, o 09:35 ]
| Miszcz napisał/a: |
...
pablo myślał chyba jednak o autku |
nie koniecznie
[ Dodano: |9 Lip 2009|, o 09:35 ]
| Boni napisał/a: | ...
To może ja też na wszelki wypadek wezmę żonę ze sobą, bankomat jakiś w Jankach jest... Fcuk! Żona nie jeździ manualem... |
Ubolewam
Boni - |9 Lip 2009|, 2009 09:43
| Mauer napisał/a: | kto z nas biedaków zna przebieg swoich żon/dziewczyn?...można powiedzieć jaki kolor, jakie zderzaki i jakie zawieszenie, w jakim stanie jest skóra ...ale jaki przebieg?
|
Się wie.
[ Dodano: |9 Lip 2009|, o 09:28 ]
| Boni napisał/a: | | Żona nie jeździ manualem... |
no to weź awtomata a Ty wrócisz manualem |
Ale mój Merkur też jest w MSB, a najciekawszy punkt programu to chyba dwa merkury obok siebie, a nie - 5 fordów na jednego merkura
Ubolewam |
Jasne...
pablo19 - |9 Lip 2009|, 2009 09:54
| Boni napisał/a: | ...
Ubolewam |
Jasne... |
Ależ Ty serdeczny
Rai - |9 Lip 2009|, 2009 09:57
To moze i ja sie pojawię, zobaczę co wyszło na skutek połączenia myśli technicznej niemiecko-amerykańskiej
kat - |9 Lip 2009|, 2009 10:04
| Boni napisał/a: | | Mauer napisał/a: | kto z nas biedaków zna przebieg swoich żon/dziewczyn?...można powiedzieć jaki kolor, jakie zderzaki i jakie zawieszenie, w jakim stanie jest skóra ...ale jaki przebieg?
|
Się wie.
|
patrz pan jaki pewny
Reader - |9 Lip 2009|, 2009 10:31
Ehhh, no w sumie racja ...
Mauer , niezapomnij sprawdzić takie "banały" jak zgodność papierów nie tylko tych samochodowych ale również gazowych - homologacje, dokumenty montażu.
Ważnym szczegółem jest też, czy reflektory mają poprawną asymetrię.
No i ja się zastanawiam czy nie podjechać. Może grilla wziąść ?
Mauer - |9 Lip 2009|, 2009 10:33
| Reader napisał/a: | | Może grilla wziąść |
tylko jakiegoś dużego, zrobimy konkurencje Macowi, parę złotych się zarobi przy okazji
Boni - |9 Lip 2009|, 2009 11:22
| kat napisał/a: | | Boni napisał/a: | | Mauer napisał/a: | kto z nas biedaków zna przebieg swoich żon/dziewczyn?...można powiedzieć jaki kolor, jakie zderzaki i jakie zawieszenie, w jakim stanie jest skóra ...ale jaki przebieg?
|
Się wie.
|
patrz pan jaki pewny |
Wiedziałem że sie któryś przyczepi
Z grillem nas pogonią, choć sam pomysł zacny... żeby trochę wcześniej impra, to z Janek przenieślibyśmy zlota do mnie do lasu, daleko nie jest, dojazd szybki, a tam grill jest dozwolony mhm, to jest niezły plan - najtwardsi zawodnicy niech może rezerwują na jutro wolne - jeśli nieopatrznie wylądujemy u mnie w garażu, to możemy imprezę skończyć raczej późno... jak chęci, zdrowie i zapasy pozwolą, nawet około północy... w niedzielę
Boni - |9 Lip 2009|, 2009 11:37
Uprzejmie zauważam, że dział jest opisany jako "Ogólne - Związane z FST lub Scorupą", więc o co chodzi
Boni - |9 Lip 2009|, 2009 12:48
No dobra, a nie łatwiej ci, zamiast machać 21 punktami i prawić kazania, przenieść wątek tam, gdzie twoim zdaniem, jego miejsce?
Mauer - |9 Lip 2009|, 2009 13:45
mną się proszę nie przejmować, mniej więcej wszystko wiem, teraz to można go przenosić obojętnie gdzie, za zamieszanie przepraszam i nie ma co się denerwować bo od tego szybciej się siwieje i o zawał łatwiej.
dzięki wszystkim za rady/porady temat może się jednak przydać w przyszłości potencjalnemu kupującemu
Boni - |9 Lip 2009|, 2009 14:14
| Speedo napisał/a: | prosze bardzo, zapraszam, u gory strony jest taka opcja "wyloguj" jak cos komus nie pasuje |
Wiesz, racja po twojej stronie, ale troszeńkę troszeńkę przykre, to że np. chciałem pokazać ten wątek w paru miejscach sieci (szczególnie na forach, gdzie ludzie umawiają się przez dwa miesiące 5 razy i ciągle nie może się parę osób łaskawie zebrać, żeby parę godzin pogadać poza siecią) za przykład, jak pięknie, spontanicznie i wyjątkowo maniacy z FST przechodzą od "kupić samochód" > "pomoc techniczna przy zakupie" > "spontan zlot" > "zlot leśny - niespodzianka" itd.; ale po twoim uporządkowaniu wątku, z odniesieniami do banów, modów-niewolników, spamu, stolycy, opcji "wyloguj", itp. to raczej trudno będzie się pochwalić wyjątkowością i spontanicznością FST. EOT.
Mauer - |18 Lip 2009|, 2009 01:42
... no i nie kupiłem, ogłoszenie cóś jakby niedokładne
yasiuuu - |16 Cze 2011|, 2011 23:38
Odświeżam kotleta:-)
Skoro Mercur to "bliźniak" skorupy MK1, to czy części zawieszenia są kompatybilne? Czy jednak AMerykanie pokombinowali,m żeby utrudnić życie europejczykom?
Konkretnie amortyzatory przód i tył... "jeden pies?"
Może ameryki nie odkryłem - ale wiem, że części do Merkura w USA z wysyłką do Polski wychodzą lekką ręką połowę taniej niż w Polsce (mówię konkretnie o gazowych amorkach Kayaba);]
Przykłady: http://www.octaneautosupp...t-p5823047.html
http://cgi.ebay.com/ebaym...#ht_2093wt_1084
W katalogach amory "europejskie" mają inne oznaczenia niż "amerykańskie" i nie idzie się doszukać nazw/numerów wspólnych dla obu konstrukcji - jednak diabeł tkwi w szczegółach;-)
pablo19 - |17 Cze 2011|, 2011 08:44
Po pierwsze, ponieważ
| yasiuuu napisał/a: | | ... diabeł tkwi w szczegółach;-) |
a to co napisałeś:
| yasiuuu napisał/a: | Odświeżam kotleta:-)
Skoro Mercur ... Merkura ... | ni jest spójne to powiem Ci, że prawidłowo to Merkur.
Co do amorów to na podstawie zdjęć można powiedzieć, że są takie same, ale żeby się wyjaśniło to trzeba by pogadać np. z Boni-m żeby porównał u siebie. Ceny są bardzo smerfastyczne także jakby mieli po dwa komplety to może bym się dołączył do Twojego zamówienia
kat - |17 Cze 2011|, 2011 08:55
wezcie jeszcze pod uwage,ze nie wszystkie sklepy wysylaja do polski,przesylka jest dosc droga i mozecie zaplacic clo
yasiuuu - |17 Cze 2011|, 2011 14:03
pablo19, słuszna uwaga, Merc to Merc, a MerK to Merk;-)
kat, spoko spoko, akurat transakcje transatlantyckie mam opanowane do perfekcji - problem mam tylko z kompatybilnością części - stąd odświeżenie tematu;-)
kat - |17 Cze 2011|, 2011 14:08
no to pw masz odemnie
|
|