| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Ogólne - Są jeszcze nieodkryci Scorpiomaniacy :)
monter - |17 Cze 2005|, 2005 00:42 Temat postu: Są jeszcze nieodkryci Scorpiomaniacy :) Dzisiaj mialem zabawny przypadek. Moj pracodawca zlecil mi znalezienie samochodu na dojazdy do pracy pracownikow (codzienne do Rawicza i do Lubania). Wiec jezdzilem gdzie moglem. Trafilem do komisu przy jednym z salonow samochodowych w moim miescie. Patrze ze stoja tam dwa Gofy II i III no i zaczynam ogledzinki przy udziale pracownika w/w firmy (tak na marginesie mojej bylej). No i gadka zaczyna sie krecic - mowie ze VW dla mnie jest be i fogle wszystkie inne tez i ze liczy sie dla mnie tylko jedno auto. Koles pyta jakie wiec z duma odpowiadam ze Scorpio naturalnie. On z lekkim usmiechem na twarzy stwierdza: "Dla mnie tez !!". No pieeeekne slowa dla moich uszu. Okazuje sie ze wlasnie wstawiaja gaz do jego nowo nabytego Wielorybka a wczesniej... mial 3 x mk1 !!! Kolega ma juz czwarte Scorpio i nie jest w FST !!! Grzech !!! ale... niestety szukal i wpisywal odpowiednie slowa klucze w wyszukiwarkach ale na nas niestety nie trafil a to smutne.
Mysle ze trzeba cos z tym fantem zrobic. Mam nadzieje ze kolega pojawi sie u nas. Wspomnialem o zlocie na co krotki stwierdzil: "Jade ". Mam nadzieje ze dotrzyma slowa
Boni - |17 Cze 2005|, 2005 11:24
Hehe, najfajniejszy scorpiomaniak jakiego w życiu widziałem, to taki jeden przygodny autoelektryk w Wawie, zjechałem do niego z jakimś drobiazgiem po drodze, a ten wychodzi nieźle napruty. Oho. Przyjrzał się samochodowi kiwając i "ooo, Scorpio, panie, ja KOCHAM ten samochód!!!" i prawie bierze sie za przytulanie do maski. Myślę sobie, kurde, nie dość, że podpity to świr, ale pytam o co chodzi. A on tak "panie, kiedyś dawno jechaliśmy we czterech, trochę pijani. I była taka nieduża rzeczka. I taki mały mostek. I kolega nie trafił w mostek, i przelecieliśmy tę rzeczkę. I wszyscy wyszliśmy z rozbitego w drzazgi Scorpio na własnych nogach!!! Kocham ten samochód!!!" I nawet taniej mi policzył bodaj za regulator od alternatora
Marcin - |17 Cze 2005|, 2005 11:26
ale się z tego usmialem
zbyszek - |17 Cze 2005|, 2005 12:09
U mnie również znalazł się fan scorpio jeździ sedanem Mk I już kilka lat i bardzo sobie chwali scorupkę. Podałem adres forum, ale jeszcze chyba się nie zarejestrował
Gierap - |17 Cze 2005|, 2005 12:21
No coż są świry na punkcie Scorpio,nie tylko My kochamy te samochodziki jak widać,ale to dobrze bo to oznacza że zawsze Scorpio gdzieś będzie śmigało
Waski - |17 Cze 2005|, 2005 13:12
Witam
kiedys jak sie dorobie to kupie sobie kilka skorup i postaiw eprzed chata
zaprosze jakiegosc artyste zeby wkomponowal to w ogrod i bede codziennie kazdym znich jezdzil po 30 km zeby ich owialo i nie gnily za szybko ):)
i tak juz mowia na mnie swir :PP:P:D:D:D:D
Pozdrawiam
Wąski
Marcin - |17 Cze 2005|, 2005 13:59
nie tylko na Ciebie, na mnie też
Boni - |17 Cze 2005|, 2005 14:38
Chwilę temu kumpel wyszedł z pracy i zadzwonił do mnie z firmowego parkingu, że poprzednie Scorpio było spore, ale teraz to już czołgiem przyjechałem
Struna - |17 Cze 2005|, 2005 17:34
hmmm - przeciez takie samo w sensie nadwozia miałeś
Pershing - |17 Cze 2005|, 2005 17:51
Z opisu wynika ze poprzedni to liftback był
Struna - |17 Cze 2005|, 2005 17:57
ups - niedopatrzenie - sorry - a to faktycznie jak sedan to robi wrażenie potężniejszego i większego.
Marcin - |17 Cze 2005|, 2005 17:59
zwłaszcza jak z tyłu i z daleka się patrzy
Pershing - |17 Cze 2005|, 2005 18:02
Sedan mi sie bardziej podoba od lifta dlatego następny musi byc sedanik
Marcin - |17 Cze 2005|, 2005 18:14
a mi ostatnio po głowie chodzi kombi przejściówka 4x4. ewentualnie wieloryb kombi full wypas [marzenia ]
Boni - |17 Cze 2005|, 2005 19:27
| Struna napisał/a: | | ups - niedopatrzenie - sorry - a to faktycznie jak sedan to robi wrażenie potężniejszego i większego. |
Zwłaszcza w ciemnym kolorze i zwłaszcza ospojlerowany na dole ze wszystkich stron RSami w kolorze nadwozia A jak wychodziłem z roboty, to lepiej zrozumiałem kumpla, bo u nas jest parkowanie równoległe, a mój stał między jakimś krótkim kombi (bodaj Spacewagonem) i paroma hatchbackami rozmiaru Golfa czy Civica, więc kufer Scorpiona deko wyróżniał się w tłumie
monter - |17 Cze 2005|, 2005 21:29
A przeciez to jasny kolor optycznie powieksza. Moj poprzedni byl bordowy i wydawal sie mniejszy od tego pistacjowego. Niestety ten kolor co mam teraz za cholere mi sie nie podoba no ale za to ma brazowe wnetrze
A ja odmiennie od was choc wcale nie na przekor powiem ze bardziej od sedana podoba mi sie lift. W sierce odwrotnie ale Scorpio sedan jakos mi sie nie widzi i wcale nie wyglada na wiekszy - to tylko moje zdanie. Moze dlatego ze Scorpio od dziecka podobalo mi sie za te piekne polkoliste szybki zamiast tylnych slupkow ktorych wlasnie nie ma sedan.
berkant - |19 Cze 2005|, 2005 01:36
Heja,
musze powiedziec ze jak sie zwraca uwage na scorpio to jezdzi ich troche po wawie, ale ilekros stane kolo jakiegos lub na przeciw i usmiecham sie do drivera z mysla ze skuma ze mamy super scorpiony to najczesciej nie zwracaja na to uwagi albo wrecz patrza sie na mnie jak na idiote
Widac dla niektorych miec scorpiona no nic szczegolnego, auto jak kazde inne do pracy i na wakacje.
hmmm az szkoda, nie wszyscy sa tacy fajni jak my, scorpiomaniacy
monter - |19 Cze 2005|, 2005 09:17
Ano masz racje. Nie raz sam z ciekawoscia obczajalem stojace obok Scorpio ale jego wlasciciel nawet nie zauwazyl ze ja obok rowniez w Scorpio siedze. No niestety nie wszyscy sa jak my a wiekszsc traktuje Scorpio wylacznie jak maszynke do przemieszczania sie z punku A do B i zadnego kultu w tym nie czuje. To smutne...
Aro - |19 Cze 2005|, 2005 10:21
Sedan jest prawie 10 cm dłuższy, ale mi i tak bardziej funkcjonalny wydaje się liftback.
A o odkrywaniu scorpiomaniaków: kilka dni temu zapraszałem do klubu nieznanego, starszego taryfiarza. Widział, czym podjechałem, ale jak podszedłem z ulotką, pierwsza reakcja była wiadoma - do jakiejś sekty agitują. Dopiero jak z grubsza wyjaśniłem, o co biega, podziękował ładnie.
berkant - |19 Cze 2005|, 2005 13:43
Na Pl Wilsona taki taryfiarz ma dwa scorpiony, jeden wyglada jak na czesci troche sfatygowany, a drugim widzialem ze jezdzi, tez kiedys chcialem zagadac z gosciem ale jakos nie mialem odwagi zeby sie naprzykszac facetowi, jeszcze pomysli sobie ze uslyszy dzisiaj ze ma ladny wozek a jutro nie bedzie go mial, takie czasy ze trzeba jakiejs tragedii zeby z obcym czlowiekiem pogadac po ludzku. No coz polacy tacy sa, trzeba przywyknac i sie cheba nie bac reakcji tylko po prostu olac jak nie bedzie zainteresowany
stylon8 - |14 Wrz 2005|, 2005 14:39
witam wszystkich scorpiomaniaków posiadam swoją skorupe 1 miech ,zawsze marzyłem o takim autku czytam wasze forum kture mi bardzo pomogło narazie to moja pierwsza wypowiedż , bo nie chce narazie namieszać z góry przepraszam za jakie kolwiek błędy.
kuba - |14 Wrz 2005|, 2005 14:43
Witamy cię !!!! Oby ci się furcia sprawowowała!!!
COSSY - |14 Wrz 2005|, 2005 14:54
| monter napisał/a: | | No niestety nie wszyscy sa jak my a wiekszsc traktuje Scorpio wylacznie jak maszynke do przemieszczania sie z punku A do B i zadnego kultu w tym nie czuje. To smutne... |
Dlatego często właśnie ich Scorpiony sa w takim a nie w innym stanie technicznym, które później my kupujemy:lol:
Asia - |14 Wrz 2005|, 2005 15:25
| berkant napisał/a: | ilekros stane kolo jakiegos lub na przeciw i usmiecham sie do drivera z mysla ze skuma ze mamy super scorpiony to najczesciej nie zwracaja na to uwagi albo wrecz patrza sie na mnie jak na idiote |
Święta racja, ja tez juz uważam, bo ostatnio wyszłam kiepsko na tym.
Gość w scorpio już we wstecznym mnie wypatrzył. Zrównałam się z nim, wolno jechaliśmy tuz przed skrzyżowaniem z czerwonym światłem.
Walnął do mnie uśmiech, więc - myślę sobie - Scorpio Team - i dawaj mu odbiłam uśmiechem.
On mrugnął porozumiewawczo z urokiem Bonda, na zielonym wjechał przede mnie pomachał światłami i zatrzymaliśmy się. Podszedł do mnie, zaczeliśmy rozmawiać i omal nie zemdlałam jak sie dowiedziałam, że wogole nie wie co to Scorpio Team
Zmyłam się szybko.
ORION - |14 Wrz 2005|, 2005 15:30
No nie źle a chłopak sobie nadziei narobił że go wyrywasz
Asia - |14 Wrz 2005|, 2005 15:41
no może, że nie wyrywam, ale że super szybko mu poszło
w ogóle faceci są pomysłowi, też podobny przypadek miałam na autostradzie, ale to już nie ze scorpio
Kevin Xy - |14 Wrz 2005|, 2005 16:07
ja tutaj widze ze nam wwka kwitnie w scorpiofili- bardzo dobrze
megalith - |14 Wrz 2005|, 2005 17:37
a ja mam na 100.000 miasto juz 7 scorpionów
3 wielorybki i 4 klasyki ( )
Dzis wypatrzylem nastepnego - bordowy sedan! Aż się przestraszyłem jak go zobaczylem z przeciwka ze jedzie a mnie w nim nie ma
Asia - |14 Wrz 2005|, 2005 17:41
hahah dobre
też miałam taki przypadek, ale to juz opisuywałam gdzieś na forum
jak przed sklepem gość spokojnie wsiada do mojego auta i odjeżdza
A miał identycznego ciemnego scorpiaka z szarymi listwami, rzadziej spotykane.
Ughhh stanełam w miejscu wtedy
KOREK - |14 Wrz 2005|, 2005 20:37
ja tez ostro agituję po Wrocku i Ostrowie....
Najważniejsze to znaleźć sie przed potencjalnym klubowiczem i może wtedy o ile nie jest ślepy dojrzy to:
mmmk - |14 Wrz 2005|, 2005 20:52
odnosnie postu Asi to ja ze 3 dni temu zaparkowalem samochod w innym miejscu na podworku niz zawsze i on se tam spal. wstaje rano zaspany ide se spojrzec na piekny samochod jak codzien a tu go nie ma w kuchni jest ojciec a ja mu mowie ssssaaaaaamochodu nie ma podobno mialem przy tym taka mine,ze sie bedzie kilka lat nabijal . i odpowiedzial mi zobacz tu stoi widzisz nawet kot pilnuje bo siedzial jakis miauczak obok i tez podziwial moje scorpio
pozdrawiam
maciek
monter - |14 Wrz 2005|, 2005 21:58
No ja z takich dziwnych sytuacji to jak mowilm niektorym na zlocie w Sulowie. Przed wyjazdem wydawalo mi sie ze mam dejvu bo przez pol miasta jechal za mna identyczny Skorek jak moj i wjechal do tego samego warsztatu gazowego co ja Pogadalem z gosciem i loozik Spoko czlowiek ale nie widze zeby sie pojawil na forum jak obiecal.
mmmk - |14 Wrz 2005|, 2005 22:27
wystraszyles nam kolejnego forumowicza za duzo mu naopowiadales
pozdrawiam
maciek
Jaca - |15 Wrz 2005|, 2005 10:21 Temat postu: Nowy Witam
Wczoraj przez przypadek kupiłem Scorpionika Niezła bryka - nieźle bryka. Pomimo rocznika. Tylko się przywitać chciałem, bo juSH znalazłem odpowiedź na jedno pytanko odnoście FS.
Od wczoraj zauważyłem 3 Scorpio w Olsztynie. Z jednego jakieś 2 dziewczęta strzeliły mi szeroki uśmiech - pewnie także są na tym forum.
Pozdrawiam - Jaca
Struna - |15 Wrz 2005|, 2005 14:49
kurcze - jak to przez przypadek ??
Asia - |15 Wrz 2005|, 2005 14:58
No szedł pewnie ulicą i wpadł na scorpio
I jeszzce poeta nas zasilił
Niezła bryka - nieźle bryka. Pomimo rocznika.
Witamy witamy Jaca
cieplak - |15 Wrz 2005|, 2005 15:13
Z zabawnych historii to Drugim moim autem był Puchacz 123 Ślicznie żółty. Stała też pod blokiem zawsze w tym samym miejscu. Pewnego razu nie było miejsca i postawiłem w innym. Rano z myślami w łóżku jeszcze ide na stałe miejsce - stoi żółta łódź kluczyk w zamek otwieram wsiadam. Kluczyk w stacyjke - niechce sie przekręcić. Myślę sobie co jest kurtyzana. Po paru lżzejszych i mocniejszych próbach dociera do mnie obraz że to wnętrze jakieś nie moje Ja tak w środku nie mam. Jak poparzony uciekłem do swijego żeby o kradzież nie być posądzonym.
Struna - |15 Wrz 2005|, 2005 15:18
no ja to raz pół godziny auta szukałem bo go liście z drzewa przysypały.
Boni - |15 Wrz 2005|, 2005 15:36
Też kiedyś polazłem na jakimś dużym parkingu do cudzego srebrnego lifta, i zacząłem mocowac się z "gwoździem" w zamku Scorupy. Już zacząłem się wku... i szarpać z zamkiem, kiedy zajarzyłem, że on w środku jakiś bardziej zadbany niż mój. A jego właściciel stał paręnaście metrów obok, mały starszy facecik, patrzył przerażony, i nie wiedział czy wołać policję, czy wszczynać ze mną akcję na własną rękę. Zanim podjął decyzję zakumałem sytuację i przeprosiłem, obaj się uśmialiśmy, mój stał dwa rzędy dalej.
bOOmbeeL - |16 Wrz 2005|, 2005 01:48
sie pochwale ze dzis stalem sie posiadaczem Scorpio `93
sedanik 2,9 24v na manualu
wiec witam wszzystkich oficjalnie.
niestety autko jest rozbite lekko i wymaga troche pracy.
ale sedanik przejsciowka TO JEST TO !!!
pozdrowionka
Struna - |16 Wrz 2005|, 2005 09:36
a ja powitam tez kolegę - o ile dobrze kojarzę to ze sierafan - może będzie w końcu z kimś okazja poświrować
Adam_2000 - |16 Wrz 2005|, 2005 09:48
Witaj bOOmbeeL, widać jak powoli SierraFan przenosi się do FST... alo to chyba naturalna kolej rzeczy
bOOmbeeL - |16 Wrz 2005|, 2005 10:18
ops... sorki, nie zauwazylem tego tematu, natomiast ten odrazu rzucil mi sie w oczy
oczywiscie juz sie tam przywitalem.
PS. sierrke mam do "zabawy", natomiast Scorpio do przemieszczania sie, a ze trafił sie Cosworth`cik żal bylo pogardzić
|
|