Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

Ogólne - Są jeszcze nieodkryci Scorpiomaniacy :)

monter - |17 Cze 2005|, 2005 00:42
Temat postu: Są jeszcze nieodkryci Scorpiomaniacy :)
Dzisiaj mialem zabawny przypadek. Moj pracodawca zlecil mi znalezienie samochodu na dojazdy do pracy pracownikow (codzienne do Rawicza i do Lubania). Wiec jezdzilem gdzie moglem. Trafilem do komisu przy jednym z salonow samochodowych w moim miescie. Patrze ze stoja tam dwa Gofy II i III no i zaczynam ogledzinki przy udziale pracownika w/w firmy (tak na marginesie mojej bylej). No i gadka zaczyna sie krecic - mowie ze VW dla mnie jest be i fogle wszystkie inne tez i ze liczy sie dla mnie tylko jedno auto. Koles pyta jakie wiec z duma odpowiadam ze Scorpio naturalnie. On z lekkim usmiechem na twarzy stwierdza: "Dla mnie tez !!". No pieeeekne slowa dla moich uszu. Okazuje sie ze wlasnie wstawiaja gaz do jego nowo nabytego Wielorybka a wczesniej... mial 3 x mk1 !!! Kolega ma juz czwarte Scorpio i nie jest w FST !!! Grzech !!! ale... niestety szukal i wpisywal odpowiednie slowa klucze w wyszukiwarkach ale na nas niestety nie trafil :( a to smutne.
Mysle ze trzeba cos z tym fantem zrobic. Mam nadzieje ze kolega pojawi sie u nas. Wspomnialem o zlocie na co krotki stwierdzil: "Jade :) ". Mam nadzieje ze dotrzyma slowa :)

Boni - |17 Cze 2005|, 2005 11:24

Hehe, najfajniejszy scorpiomaniak jakiego w życiu widziałem, to taki jeden przygodny autoelektryk w Wawie, zjechałem do niego z jakimś drobiazgiem po drodze, a ten wychodzi nieźle napruty. Oho. Przyjrzał się samochodowi kiwając i "ooo, Scorpio, panie, ja KOCHAM ten samochód!!!" i prawie bierze sie za przytulanie do maski. Myślę sobie, kurde, nie dość, że podpity to świr, ale pytam o co chodzi. A on tak "panie, kiedyś dawno jechaliśmy we czterech, trochę pijani. I była taka nieduża rzeczka. I taki mały mostek. I kolega nie trafił w mostek, i przelecieliśmy tę rzeczkę. I wszyscy wyszliśmy z rozbitego w drzazgi Scorpio na własnych nogach!!! Kocham ten samochód!!!" :D I nawet taniej mi policzył bodaj za regulator od alternatora :)
Marcin - |17 Cze 2005|, 2005 11:26

ale się z tego usmialem :mrgreen:
zbyszek - |17 Cze 2005|, 2005 12:09

U mnie również znalazł się fan scorpio jeździ sedanem Mk I już kilka lat i bardzo sobie chwali scorupkę. Podałem adres forum, ale jeszcze chyba się nie zarejestrował :(
Gierap - |17 Cze 2005|, 2005 12:21

No coż są świry na punkcie Scorpio,nie tylko My kochamy te samochodziki jak widać,ale to dobrze bo to oznacza że zawsze Scorpio gdzieś będzie śmigało :twisted: :twisted:
Waski - |17 Cze 2005|, 2005 13:12

Witam

kiedys jak sie dorobie to kupie sobie kilka skorup i postaiw eprzed chata
zaprosze jakiegosc artyste zeby wkomponowal to w ogrod i bede codziennie kazdym znich jezdzil po 30 km zeby ich owialo i nie gnily za szybko :): ):)
i tak juz mowia na mnie swir :P :P :PP:P:D:D:D:D

Pozdrawiam
Wąski

Marcin - |17 Cze 2005|, 2005 13:59

nie tylko na Ciebie, na mnie też
Boni - |17 Cze 2005|, 2005 14:38

Chwilę temu kumpel wyszedł z pracy i zadzwonił do mnie z firmowego parkingu, że poprzednie Scorpio było spore, ale teraz to już czołgiem przyjechałem :D
Struna - |17 Cze 2005|, 2005 17:34

hmmm - przeciez takie samo w sensie nadwozia miałeś :)
Pershing - |17 Cze 2005|, 2005 17:51

Z opisu wynika ze poprzedni to liftback był ;)
Struna - |17 Cze 2005|, 2005 17:57

ups - niedopatrzenie - sorry - a to faktycznie jak sedan to robi wrażenie potężniejszego i większego.
Marcin - |17 Cze 2005|, 2005 17:59

zwłaszcza jak z tyłu i z daleka się patrzy :twisted:
Pershing - |17 Cze 2005|, 2005 18:02

Sedan mi sie bardziej podoba od lifta dlatego następny musi byc sedanik :)
Marcin - |17 Cze 2005|, 2005 18:14

a mi ostatnio po głowie chodzi kombi przejściówka 4x4. ewentualnie wieloryb kombi full wypas [marzenia :wink: ]
Boni - |17 Cze 2005|, 2005 19:27

Struna napisał/a:
ups - niedopatrzenie - sorry - a to faktycznie jak sedan to robi wrażenie potężniejszego i większego.

Zwłaszcza w ciemnym kolorze i zwłaszcza ospojlerowany na dole ze wszystkich stron RSami w kolorze nadwozia :D A jak wychodziłem z roboty, to lepiej zrozumiałem kumpla, bo u nas jest parkowanie równoległe, a mój stał między jakimś krótkim kombi (bodaj Spacewagonem) i paroma hatchbackami rozmiaru Golfa czy Civica, więc kufer Scorpiona deko wyróżniał się w tłumie 8)

monter - |17 Cze 2005|, 2005 21:29

A przeciez to jasny kolor optycznie powieksza. Moj poprzedni byl bordowy i wydawal sie mniejszy od tego pistacjowego. Niestety ten kolor co mam teraz za cholere mi sie nie podoba no ale za to ma brazowe wnetrze :)
A ja odmiennie od was choc wcale nie na przekor powiem ze bardziej od sedana podoba mi sie lift. W sierce odwrotnie ale Scorpio sedan jakos mi sie nie widzi i wcale nie wyglada na wiekszy - to tylko moje zdanie. Moze dlatego ze Scorpio od dziecka podobalo mi sie za te piekne polkoliste szybki zamiast tylnych slupkow ktorych wlasnie nie ma sedan.

berkant - |19 Cze 2005|, 2005 01:36

Heja,

musze powiedziec ze jak sie zwraca uwage na scorpio to jezdzi ich troche po wawie, ale ilekros stane kolo jakiegos lub na przeciw i usmiecham sie do drivera z mysla ze skuma ze mamy super scorpiony to najczesciej nie zwracaja na to uwagi albo wrecz patrza sie na mnie jak na idiote :|
Widac dla niektorych miec scorpiona no nic szczegolnego, auto jak kazde inne do pracy i na wakacje.

hmmm az szkoda, nie wszyscy sa tacy fajni jak my, scorpiomaniacy :D

monter - |19 Cze 2005|, 2005 09:17

Ano masz racje. Nie raz sam z ciekawoscia obczajalem stojace obok Scorpio ale jego wlasciciel nawet nie zauwazyl ze ja obok rowniez w Scorpio siedze. No niestety nie wszyscy sa jak my a wiekszsc traktuje Scorpio wylacznie jak maszynke do przemieszczania sie z punku A do B i zadnego kultu w tym nie czuje. To smutne...
Aro - |19 Cze 2005|, 2005 10:21

Sedan jest prawie 10 cm dłuższy, ale mi i tak bardziej funkcjonalny wydaje się liftback.
A o odkrywaniu scorpiomaniaków: kilka dni temu zapraszałem do klubu nieznanego, starszego taryfiarza. Widział, czym podjechałem, ale jak podszedłem z ulotką, pierwsza reakcja była wiadoma - do jakiejś sekty agitują. Dopiero jak z grubsza wyjaśniłem, o co biega, podziękował ładnie.

berkant - |19 Cze 2005|, 2005 13:43

Na Pl Wilsona taki taryfiarz ma dwa scorpiony, jeden wyglada jak na czesci troche sfatygowany, a drugim widzialem ze jezdzi, tez kiedys chcialem zagadac z gosciem ale jakos nie mialem odwagi zeby sie naprzykszac facetowi, jeszcze pomysli sobie ze uslyszy dzisiaj ze ma ladny wozek a jutro nie bedzie go mial, takie czasy ze trzeba jakiejs tragedii zeby z obcym czlowiekiem pogadac po ludzku. No coz polacy tacy sa, trzeba przywyknac i sie cheba nie bac reakcji tylko po prostu olac jak nie bedzie zainteresowany :)
stylon8 - |14 Wrz 2005|, 2005 14:39

witam wszystkich scorpiomaniaków posiadam swoją skorupe 1 miech ,zawsze marzyłem o takim autku czytam wasze forum kture mi bardzo pomogło narazie to moja pierwsza wypowiedż , bo nie chce narazie namieszać z góry przepraszam za jakie kolwiek błędy.
kuba - |14 Wrz 2005|, 2005 14:43

Witamy cię !!!! Oby ci się furcia sprawowowała!!!
COSSY - |14 Wrz 2005|, 2005 14:54

monter napisał/a:
No niestety nie wszyscy sa jak my a wiekszsc traktuje Scorpio wylacznie jak maszynke do przemieszczania sie z punku A do B i zadnego kultu w tym nie czuje. To smutne...

Dlatego często właśnie ich Scorpiony sa w takim a nie w innym stanie technicznym, które później my kupujemy:lol:

Asia - |14 Wrz 2005|, 2005 15:25

berkant napisał/a:
ilekros stane kolo jakiegos lub na przeciw i usmiecham sie do drivera z mysla ze skuma ze mamy super scorpiony to najczesciej nie zwracaja na to uwagi albo wrecz patrza sie na mnie jak na idiote :|

Święta racja, ja tez juz uważam, bo ostatnio wyszłam kiepsko na tym.
Gość w scorpio już we wstecznym mnie wypatrzył. Zrównałam się z nim, wolno jechaliśmy tuz przed skrzyżowaniem z czerwonym światłem.
Walnął do mnie uśmiech, więc - myślę sobie - Scorpio Team - i dawaj mu odbiłam uśmiechem.
On mrugnął porozumiewawczo z urokiem Bonda, na zielonym wjechał przede mnie pomachał światłami i zatrzymaliśmy się. Podszedł do mnie, zaczeliśmy rozmawiać i omal nie zemdlałam jak sie dowiedziałam, że wogole nie wie co to Scorpio Team :oops: :mrgreen:
Zmyłam się szybko.

ORION - |14 Wrz 2005|, 2005 15:30

No nie źle a chłopak sobie nadziei narobił że go wyrywasz ;)
Asia - |14 Wrz 2005|, 2005 15:41

no może, że nie wyrywam, ale że super szybko mu poszło :mrgreen:
w ogóle faceci są pomysłowi, też podobny przypadek miałam na autostradzie, ale to już nie ze scorpio :D

Kevin Xy - |14 Wrz 2005|, 2005 16:07

ja tutaj widze ze nam wwka kwitnie w scorpiofili- bardzo dobrze
megalith - |14 Wrz 2005|, 2005 17:37

a ja mam na 100.000 miasto juz 7 scorpionów :)

3 wielorybki i 4 klasyki ( :twisted: )

Dzis wypatrzylem nastepnego - bordowy sedan! Aż się przestraszyłem jak go zobaczylem z przeciwka ze jedzie a mnie w nim nie ma :wink:

Asia - |14 Wrz 2005|, 2005 17:41

hahah dobre :mrgreen:
też miałam taki przypadek, ale to juz opisuywałam gdzieś na forum
jak przed sklepem gość spokojnie wsiada do mojego auta i odjeżdza :mrgreen:

A miał identycznego ciemnego scorpiaka z szarymi listwami, rzadziej spotykane.

Ughhh stanełam w miejscu wtedy :D

KOREK - |14 Wrz 2005|, 2005 20:37

ja tez ostro agituję po Wrocku i Ostrowie....
Najważniejsze to znaleźć sie przed potencjalnym klubowiczem i może wtedy o ile nie jest ślepy dojrzy to:

mmmk - |14 Wrz 2005|, 2005 20:52

odnosnie postu Asi to ja ze 3 dni temu zaparkowalem samochod w innym miejscu na podworku niz zawsze i on se tam spal. wstaje rano zaspany ide se spojrzec na piekny samochod :mrgreen: jak codzien a tu go nie ma :shock: w kuchni jest ojciec a ja mu mowie ssssaaaaaamochodu nie ma :!: podobno mialem przy tym taka mine,ze sie bedzie kilka lat nabijal :twisted: . i odpowiedzial mi zobacz tu stoi widzisz nawet kot pilnuje :lol: :lol: :lol: bo siedzial jakis miauczak obok i tez podziwial moje scorpio :wink:
pozdrawiam
maciek

monter - |14 Wrz 2005|, 2005 21:58

No ja z takich dziwnych sytuacji to jak mowilm niektorym na zlocie w Sulowie. Przed wyjazdem wydawalo mi sie ze mam dejvu bo przez pol miasta jechal za mna identyczny Skorek jak moj i wjechal do tego samego warsztatu gazowego co ja :) Pogadalem z gosciem i loozik :) Spoko czlowiek ale nie widze zeby sie pojawil na forum jak obiecal.
mmmk - |14 Wrz 2005|, 2005 22:27

wystraszyles nam kolejnego forumowicza za duzo mu naopowiadales :evil: :wink: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
pozdrawiam
maciek

Jaca - |15 Wrz 2005|, 2005 10:21
Temat postu: Nowy
Witam :D

Wczoraj przez przypadek kupiłem Scorpionika :) Niezła bryka - nieźle bryka. Pomimo rocznika. Tylko się przywitać chciałem, bo juSH znalazłem odpowiedź na jedno pytanko odnoście FS.
Od wczoraj zauważyłem 3 Scorpio w Olsztynie. Z jednego jakieś 2 dziewczęta strzeliły mi szeroki uśmiech - pewnie także są na tym ;) forum.

Pozdrawiam - Jaca

Struna - |15 Wrz 2005|, 2005 14:49

kurcze - jak to przez przypadek ??
Asia - |15 Wrz 2005|, 2005 14:58

No szedł pewnie ulicą i wpadł na scorpio ;) :mrgreen:

I jeszzce poeta nas zasilił :)
Niezła bryka - nieźle bryka. Pomimo rocznika.
Witamy witamy Jaca :D

cieplak - |15 Wrz 2005|, 2005 15:13

Z zabawnych historii to Drugim moim autem był Puchacz 123 Ślicznie żółty. Stała też pod blokiem zawsze w tym samym miejscu. Pewnego razu nie było miejsca i postawiłem w innym. Rano z myślami w łóżku jeszcze ide na stałe miejsce - stoi żółta łódź kluczyk w zamek otwieram wsiadam. Kluczyk w stacyjke - niechce sie przekręcić. Myślę sobie co jest kurtyzana. Po paru lżzejszych i mocniejszych próbach dociera do mnie obraz że to wnętrze jakieś nie moje Ja tak w środku nie mam. Jak poparzony uciekłem do swijego żeby o kradzież nie być posądzonym.
Struna - |15 Wrz 2005|, 2005 15:18

no ja to raz pół godziny auta szukałem bo go liście z drzewa przysypały.
Boni - |15 Wrz 2005|, 2005 15:36

Też kiedyś polazłem na jakimś dużym parkingu do cudzego srebrnego lifta, i zacząłem mocowac się z "gwoździem" w zamku Scorupy. Już zacząłem się wku... i szarpać z zamkiem, kiedy zajarzyłem, że on w środku jakiś bardziej zadbany niż mój. A jego właściciel stał paręnaście metrów obok, mały starszy facecik, patrzył przerażony, i nie wiedział czy wołać policję, czy wszczynać ze mną akcję na własną rękę. Zanim podjął decyzję zakumałem sytuację i przeprosiłem, obaj się uśmialiśmy, mój stał dwa rzędy dalej.
bOOmbeeL - |16 Wrz 2005|, 2005 01:48

sie pochwale ze dzis stalem sie posiadaczem Scorpio `93
sedanik 2,9 24v na manualu :D
wiec witam wszzystkich oficjalnie.
niestety autko jest rozbite lekko i wymaga troche pracy.
ale sedanik przejsciowka TO JEST TO !!! :mrgreen:

pozdrowionka

Struna - |16 Wrz 2005|, 2005 09:36

a ja powitam tez kolegę - o ile dobrze kojarzę to ze sierafan - może będzie w końcu z kimś okazja poświrować ;)
Adam_2000 - |16 Wrz 2005|, 2005 09:48

Witaj bOOmbeeL, widać jak powoli SierraFan przenosi się do FST... alo to chyba naturalna kolej rzeczy :) :wink:
bOOmbeeL - |16 Wrz 2005|, 2005 10:18

Speedo napisał/a:
aaaaa witamy witamy, nabytek widzielim w allegeo :)

a spec. dzial do witania sie jest tutaj, http://ford-scorpio.pl/fo...hp?t=76&start=0 nie wiem czemu sobie wszyscy upodobali ten temat

ops... sorki, nie zauwazylem tego tematu, natomiast ten odrazu rzucil mi sie w oczy :wink:
oczywiscie juz sie tam przywitalem.

PS. sierrke mam do "zabawy", natomiast Scorpio do przemieszczania sie, a ze trafił sie Cosworth`cik żal bylo pogardzić :D :mrgreen: