Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

Elektryka - grzałki w fotelach - wieloryb

masti - |15 Gru 2005|, 2005 21:50
Temat postu: grzałki w fotelach - wieloryb
Witam wszystkich!!!
Byłem dzisiaj u elektryka, który sprawdził mi podgrzewanie foteli. Stwierdził, iż część grzałek jest już uszkodzona. W fotelu kierowcy grzeją jeszcze 3 części - lędźwiowa, posladkowa i udowa (ale nie wszystkie grzałki), a w fotelu pasażera już tylko dwie (również nie wszystkie grzałki). Mam pytanie odnosnie tego - czy istnieje możliwość wymiany takich grzałek i czy ktokolwiek już sie tego podejmował ??? Jaki jest ewentualny koszt ??? Według elektryka nie da się tego zrobić bez rozpruwania foteli co w przypadku takich foteli jest bynajmniej bezsensowane i zbyt kosztowne.
Czy straciłem już poczucie ciepła na zawsze w moim Scorpio czy coś się jeszcze da zrobić ???
Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi.
Pozdrawiam wszystkich
Masti

P.S.
Wybaczcie, że powielam sprawę - wiem, że temat był wiekorotnie wałkowany na forum. Z resztą sam elektryk stwierdził, iż podgrzewana pupa to fajny bajer, ale mało trwały i to nie tylko w Scorpio. Jeszcze raz dzięki !!!

mmmk - |15 Gru 2005|, 2005 21:59

w faq masz wielki temat Oliego z fotkami. wszystko da sie zrobic tylko trzeba umiec. bo ja czytalem ale jestem za glupi i nic nie zrozumialem. ale i tak mam nie grzane.
pozdrawiam
maciek
p.s znowu przegralem w czasie ale to wina mojego netu.

Rafał A.(antek) - |15 Gru 2005|, 2005 22:10

skad masz podgrzewanie ud ?
sierars1 - |16 Gru 2005|, 2005 00:19

No właśnie pierwszy raz z tym się spotykam.
masti - |16 Gru 2005|, 2005 06:14
Temat postu: grzane uda
Hej !!!
No i teraz mi głupio.... :wink: Skąd mam - nie wiem podobno tam są i były jak kupowałem. Mówię podobno bo grzałki sprawdzał elektryk i według niego tam są tylko słabo grzeją bo są częściowo uszkodzone.
Co do cen - 1300zł za fotel ??? :shock: To ja chyba podziękuję i sobie jakieś majty elektryczne zapodam z wtyczką na zapalniczkę :lol: Wyjdzie taniej !!!
A w FAQ zapomniałem sprawdzić :oops: Sorki..... Należą się przeprosinki :)
Dzięki raz jeszcze
Masti

mmmk - |16 Gru 2005|, 2005 07:36
Temat postu: Re: grzane uda
masti napisał/a:
jakieś majty elektryczne zapodam z wtyczką na zapalniczkę
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
pozdrawiam
maciek

Oli - |16 Gru 2005|, 2005 08:27

mmmk napisał/a:
bo ja czytalem ale jestem za glupi i nic nie zrozumialem

aż tak to jest niezrozumiałe? Qrde - pisałem najprosciej jak mozna.

[ Dodano: 2005-12-16, 08:30 ]
masti napisał/a:
ja chyba podziękuję i sobie jakieś majty elektryczne zapodam z wtyczką na zapalniczkę
tak - te z allegro za 25 zł.

Weź normalnie powoli posprawdzaj. Mata ma grzać albo nie - raczej nie ma opcji słabo... Może jest gdzieś podwinieta.... Wszystko jest do zrobienia - a kasę w ostatecznosci zawsze możesz wydać na nowe :mrgreen:

mmmk - |16 Gru 2005|, 2005 09:42

tylko ja tego nie mam a czytanie o czyms czego nie widze i nie mam kojarzy mi sie ze szkola :wink:
pozdrawiam
maciek

Oli - |16 Gru 2005|, 2005 09:46

mmmk napisał/a:
czytanie o czyms czego nie widze i nie mam kojarzy mi sie ze szkola
a to rozumiem :P chociaż nie tylko ze szkoła.... z życiem też :mrgreen: czytam o pieniadzach a ich nie mam, a widzę b.rzadko.... :mrgreen:
masti - |16 Gru 2005|, 2005 17:09
Temat postu: majty
Witam wszystkich !!!
Czyli ten elektryk to tzw. specjalista z bożej łaski. Oznacza to również, że grzałki na uda raczej nie mam bo jak ma grzac lub nie to nie ma siły żeby grzało słabo, a juz na pewno nie na uda.....
Ehhh.....
Prosze linka do allegro z tymi elektrycznymi majtami :wink:
Pozdrawiam
Masti

Kevin Xy - |16 Gru 2005|, 2005 19:20

nie jezdzij do zadnych magikow tylko wez sie za robote !! zabieraj fotel do domu i zrob to bo to proste jak drut !! poza tym stwierdzenie ze mata grzewcza w fotelu to fajny bajer ale nietrwaly jak dla mnie jet sporo przesadzone- kiedy ja grzebalem w tym temacie to malo kto chcial sie podjac naprawy grzalki a jak sie sam za robote wzialem to az mi glupio bylo ze komus dupe zawracalem a problem byl maluski- bieri fotel do domu i powodzenia
Damian_Lisu - |17 Gru 2005|, 2005 14:55

Dokładnie, ja w sumie po wielkich bojach kilka/kilkanaście wątków niżej też walczyłem no i wywalczyłem.
W sumie dałem sobie z tym spokuj ale gdy Kevin Xy opisał że to tak banalne to dłużej wyciągałem i wsadzałem ten fotel aniżeli trwała jego regeneracja, chociaż musze powiedzieć że gdy maty mi się sfajczą to kupie takie zakładane na siedzenie a rozpruje to to i wszadze w sziedzenie same takie maty.

WILCZEK - |24 Sty 2006|, 2006 11:58

W MOIM FORDZIE TEŻ NIE GRZEJE SIEDZENIE NIE MAM CHĘCI SIĘ DO TEGO ZABIERAĆ NIE JEST TO TRUDNE ALE CZSOCHŁONNE ROBIŁEM SIEDZENIE JAK MIAŁEM PEUGEOTA 605 ZDEMONTOWAŁEM SIEDZENIE ŚCIĄGNĄŁEM Z NIEGO CAŁĄ TAPICERKE I CO SIE OKAZAŁO SZŁO TAM DUŻO CIENKIEGO DRUCIKA ZWINIENTEGO W SPIRALE I BYŁ ON W TRZECH MIEJSCACH PRZERWANY POSKLEJAŁEM GO DO KUPY I SIEDZENIE GRZAŁO NORMALNIE. PODEJRZEWAM ŻE W FORDZIE JEST PODOBNIE ALE TO NA PRAWDĘ ZAJMUJE DUŻO CZASU !!!
Adam_2000 - |24 Sty 2006|, 2006 12:00

WILCZEK, nie krzycz proszę !
Marcin - |24 Sty 2006|, 2006 12:01

Wilczek, na forum obowiazują zasady netykiety nie pisz dużymi literami bo dostaniesz ostrzeżenie
Oli - |24 Sty 2006|, 2006 12:13

WILCZEK napisał/a:
ALE TO NA PRAWDĘ ZAJMUJE DUŻO CZASU

no co Ty? jaka kupę czasu? 1 fotel - max 90min z 2 przerwami na szluga, albo i krócej :mrgreen:

WILCZEK - |24 Sty 2006|, 2006 12:22

może masz i racje nie robiłem tego w fordzie może jest i szybciej ale w peugeocie to naprawdę utrapienie
Oli - |24 Sty 2006|, 2006 12:28

duzo czasu to zajmuje wymiana skrzyni - zwłaszcza gdy sie nie ma kanału :mrgreen:
WILCZEK - |24 Sty 2006|, 2006 13:02

z pewnością wyciągałem kiedyś z mondeo z kanału i też nie było za ciekawie
Kevin Xy - |24 Sty 2006|, 2006 15:10

nieeeeeeeeeee, nie porownoj francuza do naszego forda- u nas wszystko robi sie szybko, latwo i przyjemnie oczywiscie z PNS !!!