| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Wnętrze + klimatyzacja - Czy dmuchawy w MK3 się różnią ? (klimatronic a manualna)
karollo82x - |26 Maj 2009|, 2009 13:53 Temat postu: Czy dmuchawy w MK3 się różnią ? (klimatronic a manualna) Witam
mam pytanko
Czy różnią się czymś dmuchawy w wersji z klimatyzacją manualną a klimatrionikiem
Mam zamiar przeszczepić do siebie klimatrona - wszystko już do niego mam, jednak nie zaglądałem do dmuchawy?
Struna - |26 Maj 2009|, 2009 13:55
wiatrak sam w sobie taki sam, jeśli o to chodzi.
karollo82x - |26 Maj 2009|, 2009 16:42
a obudowa nie ma jakiś innych przegródek czy czegoś takiego
jeśli nie to będę miał klimatrona
fajnie się w nocy świeci tak ZIELONO
Struna - |26 Maj 2009|, 2009 16:52
sama nagrzewnica do klimatrona jest nieco większa, więc i obudowa może być ciut inna.
karollo82x - |26 Maj 2009|, 2009 17:04
hmm cóż zobaczy się
może będzie pasować bo jakoś nie widzi mi się przekładka dmuchawy
bingo - |26 Maj 2009|, 2009 17:16
ale nagrzewnica jest w środku, a dmuchawa pod maską na podszybiu ...
w klimatroniku masz inny moduł sterowania wentylem, sławetny HBC czy jakoś tak, i dodatkowo czujnik temperatury przy De-ice. no i kabelki nieco do przeróbki.
Struna - |26 Maj 2009|, 2009 17:31
no i wogóle klapki w mieszalniku itd. Przecie toto samo sobie klapki ustawia. Do tego przedział nawiewu na pół. W końcu to dwie strefy.
bingo - |26 Maj 2009|, 2009 17:47
no, ale jeżeli ktoś zakłada klimatronika i ma wszystko, to chyba ma cały moduł nagrzewnicy z klapkami, silniczkami i kabelkami (dodatkowa wiązka na czujniki i klapki)
Struna - |26 Maj 2009|, 2009 17:47
tym bardziej właśnie szkoda się rozdrabniać tylko całe flaki przerzucić i heja.
bingo - |26 Maj 2009|, 2009 17:49
może zadam dziwne pytanie i trochę spóźnione: dmuchawa to według kolegi karollo to to element z dmuchawą i parownikiem, czy też moduł z nagrzewnicą i klapkami? Jeżeli to drugie, to chyba trzeba wymienić ...
[ Dodano: |26 Maj 2009|, o 17:50 ]
| Struna napisał/a: | | tym bardziej właśnie szkoda się rozdrabniać tylko całe flaki przerzucić i heja. |
jeżeli chodzi o moduł z nagrzewnicą, to tylko jak struna mówi.
karollo82x - |26 Maj 2009|, 2009 17:58
no generalnie zastanawiam się czy obejdzie się bez wylewania wody i rozłączania węży klimy
silniczki są 3 i już je zdemontowałem, tak samo kablownie
teraz się zastanawiam czy potrzeba przekładać reszte gadzetów (to co jest w kabinie) czy tylko zaadoptować silniczki sterowanie itp.
dmuchawa pod z widoku podszybia wygląda tak samo - a manualna ma wszystkie uchwyty na czujniki
bingo - |26 Maj 2009|, 2009 18:06
| karollo82x napisał/a: | | czy obejdzie się bez wylewania wody | - raczej nie | karollo82x napisał/a: | | rozłączania węży klimy | - tak
w manualu masz chyba tylko jedną klapke, a nie dwie, ale może się mylę.
podobnie z podziałem.
karollo82x - |26 Maj 2009|, 2009 18:16
czyli wystarczy moduł od nagrzewnicy wywalić i będzie ok
muszę to rozkminić czy się opłaca taka zabawa dla ubezwłasnowolnienia obiegu powietrza od czynników ludzkich
gufer-posepny - |26 Maj 2009|, 2009 21:29
Najprościej to cały spód wstawić . A tak rozwaliłeś jedno i teraz będziesz rzeźbił żeby wstawić do tego . A jak ustawisz klapę teraz ? A różnica między manualną klimą a klimatronem to właśnie ten dół . Do tego czujnik powietrza zasysanego . Te oczko po lewej także . Po co komplikować skoro masz gotowca . Szczególnie że wsadzenie tego w oczatym to pikuś .
karollo82x - |26 Maj 2009|, 2009 21:38
no to niepotrzebnie silniczki rozkręcałem
ale mniej więcej pamiętam jak to było - przynajmniej w jakiej były pozycji
bałem się że będe musiał targać węże od klimy bo tam spuścić wode to nie problem
[ Dodano: |26 Maj 2009|, o 21:42 ]
czyli konkluzja
dmuchawa jako taka (czyli to co jest na podszybiu) niczym się nie różni (poza oczywiści rezystorem lub HBC na wierzchu.
Różnica jest w sterowaniu klapkami i ogólnie elektroniką
najlepiej wymontować cały osprzęt z kabiny wraz z nagrzewnicą i wsadzić od klimatrona
wtedy wszystko pójdzie łatwo i przyjemnie
jak się za to zabiore to zrobie fotostory
gufer-posepny - |27 Maj 2009|, 2009 08:14
Heh ja w 12V wymieniłem nagrzewnicę przy dosć ciepłym silniku i to bez wypuszczania płynu chłodzącego . Odczepiałem węże i ścisnąłem żeby płyn nie uciekał . Wyleci na glebę 0.5 litra .
Struna - |27 Maj 2009|, 2009 14:09
| karollo82x napisał/a: | | dmuchawa jako taka | ja jako dmuchawę to miałem na myśli sam silnik a nie obudowę.
gufer-posepny - |27 Maj 2009|, 2009 16:43
W sumie temat o dmuchawie . Jest taka sama jak dowolnym innym scorpio , nawet granadzie , escorcie , sierze .
Obudowy czyli toto czarne z dmuchawą , parownikiem zewnętrznie są takie same . Różnica taka że jedne mają miejsce na te filtry a starsze nie mają .
Struna - |27 Maj 2009|, 2009 16:52
| gufer-posepny napisał/a: | | Obudowy czyli toto czarne z dmuchawą , parownikiem zewnętrznie są takie same . Różnica taka że jedne mają miejsce na te filtry a starsze nie mają . | eeee opowiadasz. Weź sobie zobacz obudowę od modelu bez klimy. Jest całkowicie inna.
bingo - |27 Maj 2009|, 2009 17:05
| gufer-posepny napisał/a: | | Szczególnie że wsadzenie tego w oczatym to pikuś . | do MK2 też bez problemu montujesz ... | gufer-posepny napisał/a: | | Najprościej to cały spód wstawić . |
chodzi o to, co pod deską w środku, tak? | gufer-posepny napisał/a: | | Do tego czujnik powietrza zasysanego . Te oczko po lewej także . Po co komplikować skoro masz gotowca |
czujnik mozna przy wolnym czasie, to nie problem, bez tego też ładnie chodzi, wentyl na początek na krótko i też chula.
a czujnik nasłonecznienia od razu montować przy zdjęciu deski, łatwo się to nawierca, wiertło 14 mm.
[ Dodano: |27 Maj 2009|, o 17:07 ]
| karollo82x napisał/a: | | najlepiej wymontować cały osprzęt z kabiny wraz z nagrzewnicą i wsadzić od klimatrona |
dokładnie, zwalasz dechę, odpinasz przewody powietrzne, odkęcasz węże od nagrzewnicy, odkręcasz dwie śruby mocujące nagrzewnicę i wkładasz nową. Trochę więcej roboty z kabelkami, zabraknie ci dwóch przewodów do zewnętrznego czujnika powietrza, reszta do wykorzystania.
gufer-posepny - |27 Maj 2009|, 2009 17:24
| Struna napisał/a: | | gufer-posepny napisał/a: | | Obudowy czyli toto czarne z dmuchawą , parownikiem zewnętrznie są takie same . Różnica taka że jedne mają miejsce na te filtry a starsze nie mają . | eeee opowiadasz. Weź sobie zobacz obudowę od modelu bez klimy. Jest całkowicie inna. |
Ja pisałem o klimowych . Bezklimowa to tylko tunele na śmigła i taki daszek . Czyli sama dmuchawa .
No te oczko po lewej właśnie montowałem bo dechę bezklimową zakładałem . Nawet od spodu jest zaznaczone gdzie wiercić .
|
|