| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Elektryka - Dziwny efekt...
szmiciu - |5 Cze 2006|, 2006 21:21 Temat postu: Dziwny efekt... Witam
Przed chwilą wyszedłem sobie na sekundkę z pracy, żeby sprawdzić stan płynów w swoim wielorybie, poziomy olejów etc. Po tych krótkich oględzinach odpaliłem silnik i w tym momencie nieco się zdziwiłem. Chodzi o to, że w momencie uruchomienia silnika na desce rozdzielczej dosc dlugo nie gasła lampka poduszek powietrznych, po czym w jednej chwili wskazówki WSZYSTKICH zegarów momentalnie uderzyły w górną granicę po czy opadły... Dodatkowo zresetował się dzienny przebieg. Zgasiłem silnik, uruchomiłem ponownie – wszystko było już dobrze (poza skasowanym dziennym przebiegiem). W zasadzie można powiedzieć, że nic się nie stało, ale ciekawi mnie co to może być:) Może ktoś z Was spotkał się z takim przypadkiem? Dla jasności klemy na akumulatorze nie są luźne, wiązka przewodów też jest sucha (podobnie akumulator).
Pozdrawiam, Michał
Adam_2000 - |5 Cze 2006|, 2006 21:26
Normalka... słaba bateria, albo skrzynka się kłania
Marcin - |5 Cze 2006|, 2006 21:28
jak wskazówki lecą do góry to pewnie aku się kończy, poobserwuj jeszcze to zjawisko...
Rafał A.(antek) - |5 Cze 2006|, 2006 23:47
albo wtyczka zasilania zle wpieta w zegary od tylu
szmiciu - |6 Cze 2006|, 2006 12:45
hmm, akumulator mam niby 3-letni, ale jest to Varta (niemiecka) i w zasadzie do 5 latek powinna chyba chodzić... No nic, czekam czy to się powtórzy. Możliwe, że poruszyłem coś gdy grzebałem chwilę pod maską. Tak sie pocieszam... A swoją drogą to czy interfejs diagnostyczny wykryłby "niestabilny" akumulator? Rozważam zakup tego cudeńka, więc jestem ciekawy:)
Pozdrawiam
irek - |6 Cze 2006|, 2006 12:52
hmm interfejs nie wiele się zda akurat na aku - tak mi się wydaje
a co do starości aku to nie ma znaczenia, poprostu może byc młody a siada niestety każda rzecz może się zepsuć
monter - |7 Cze 2006|, 2006 00:26
| szmiciu napisał/a: | | hmm, akumulator mam niby 3-letni, ale jest to Varta (niemiecka) i w zasadzie do 5 latek powinna chyba chodzić... |
Kiepska wizja. U mnie w salonie stoi okolo 25 samochodow - kazdy nowy z nowym akumulatorem i codziennie po pracy jakis z nich jest na noc podpinany do ladowania. Nie patrzylbym na to ze 5 lat musi pociagnac.
|
|