| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Wnętrze + klimatyzacja - Zarówka od pokrętła klimy ręcznej scorpio 96 "
czarny-scorpio - |5 Maj 2006|, 2006 19:12 Temat postu: Zarówka od pokrętła klimy ręcznej scorpio 96 " Wczesniej otworzylam temat http://ford-scorpio.pl/fo...p=113228#113228 "jaka to ma byc zarówka" bylem w serwisie forda, kupilem zarówke całkową 2w Ale to nie ta. To ta żaróka których jest 3 służące do podświetlenia tych znaczków np gdzie ma wiac itp. A mi chodzi o tą żarówke która oświetla Te "ZIELONE KÓŁECZKO" które sygnalizuje czy klimatyzacja jest włączona, na środku środkowego pokrętła"AC". To jaka to ma byc żarówka
?? Prosił bym tez o jakieś zdjecie które pokazuje tą zarówke
Adam_2000 - |5 Maj 2006|, 2006 19:45
A nie możesz wyjąć tej spalonej na wzór, żeby pokazać w sklepie ?
Kevin Xy - |5 Maj 2006|, 2006 21:05
do niewiadomo jakich zarowek najlepszy jet Rafal- serwis bardzo dobry
rel - |5 Maj 2006|, 2006 21:16
witam
co do tej zarowki to ja tez mam taki sam problem.. a jakiego typu toto ma byc tez ni wim gdyz nigdy jej nie bylo tam gdzie powinna byc od czasow gdy zakupilem samochod...
Pytanie do znawcow: jak dziala klima manualna..? tylko pokretlo? u mnie da sie je tylko przekrecic.. czy to normalne? chyba powinno sie je dac wcisnac (wlaczanie) i wycisnac.. mam racje?
Adam_2000 - |5 Maj 2006|, 2006 21:19
| rel napisał/a: | witam
co do tej zarowki to ja tez mam taki sam problem.. a jakiego typu toto ma byc tez ni wim gdyz nigdy jej nie bylo tam gdzie powinna byc od czasow gdy zakupilem samochod...
Pytanie do znawcow: jak dziala klima manualna..? tylko pokretlo? u mnie da sie je tylko przekrecic.. czy to normalne? chyba powinno sie je dac wcisnac (wlaczanie) i wycisnac.. mam racje? |
Taka sama zaróweczka jest w gałce od włącznika świateł.
Klimę ręczną włącza się wciskając środkowe pokrętło.
irek - |5 Maj 2006|, 2006 21:23
toż to jest zwyczajna mała żaróweczka bodajże w oprawie R5 okrągły walec z dwoma wypustkami
rel - |5 Maj 2006|, 2006 21:29
o w morde... czyli sie wciska...
...ma ktos moze do sprzedania przelacznik do klimy manualnej....? hyhyhyhyhy
Adam_2000 - |5 Maj 2006|, 2006 21:36
Słuchaj rel, jak się źle zmontuje cały panel, to za jasną cholerę nieraz nie da się tej klimy włączyć
Zdemontuj to wszystko i ładnie poprzykręcaj, uważając żeby kabelek od zasilania żarówek podświetlających nie podszedł pod to pokrętło (co się często zdarza)... i po herbacie
rel - |5 Maj 2006|, 2006 21:47
no tak uczynie.. dzieki za rady hyhyhy
u mnie to wlasciwie jest problem z wylaczenie, bo klima wlaczona jest caly czas...to przez moja calkowita ignorancje w tym temacie..myslalem ze tak ma byc. Tak w ogole to dopiero po kilku miesiacach jezdzenia, na serwisie powiedzieli mi ze ten scorpio jest wyposazony w klime. cala zime przejezdzilem myslac ze nie mam klimy hyhyhy
tak to jest jak czlowiek sie nie zna
Ale trafilem w koncu na konkretne forum z profesjonalna szybka pomoca i w ogole, tak ze bedzie dobrze mam nadzieje hyhyhy
nie wiem czy nowy temat zakladac wiec moze u zapytam... co to jest taka rurka laczaca chlodnice, silnik i zbiornik z plynem... jest tam takie potrojne rozgalezienie co mi czasem przecieka.. da sie cos z tym zrobic czy wymienic calosc i juz..?
Adam_2000 - |5 Maj 2006|, 2006 21:52
| rel napisał/a: | | co to jest taka rurka laczaca chlodnice, silnik i zbiornik z plynem... jest tam takie potrojne rozgalezienie co mi czasem przecieka.. da sie cos z tym zrobic czy wymienic calosc i juz..? |
Szukaj jakiejś używki - jest tego sporo
Łatanie może pomóc na krótko, a zbliża sie lato, więc lepiej nie ryzykować przegrzana silnika.
rel - |5 Maj 2006|, 2006 22:05
na razie uszczelnilem toto... metalowymi opaskami... hyhyhyhyhyhy i juz nic tam nie przecieka hyhyhy
A jesli mozna taka mala dygresja - nigdy nie bylem do fordow przekonany, mialem daaawno temu eskorta i szybko padl (silnik 1,4 e) a juz szczegolnie nie lubilem dieslow...nigdy nie myslalem ze bede takim czyms jezdzil. Z koniecznosci zima musialem przez jakis czas nim jezdzic (to mojej siostry samochod) i normalnie sie przekonalem - scorpio sprawuje sie nadzwyczaj dobrze, poza tymi mankamentami jest naprawde OK, jest czym pojechac, i wygodny jest, no normalnie sie zdziwilem. Testowalem go w ekstremalnych warunkach i jeszcze jakos jezdzi... hyhyhyhy
Jak na razie w moim rankingu wytrzymalosci jest na 3 miejscu..co do marki to na 2 nawet hyhyhy
|
|