| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Elektryka - Kable pod siedzeniami
rufus-1975 - |13 Kwi 2006|, 2006 20:29 Temat postu: Kable pod siedzeniami Mam pytanie, od czego kable są pod fotelami przednimi, pod wykładziną?
1. po stronie pasażera mam jedno gniazdo okrągłe z dużą ilością kabli, nic do niego nie jest podłączone,
2. drugie podobne gniazdo, tylko bardziej kwadratowe, jest tam podłączona wtyczka, ale nie łączy się z fotelem,
3. trzecie gniazdo z 5 kablami, "kształt drzwi z łukiem", wtyczka była odłączona, wpiąłem ją w gniazdo, ale nie zuważyłem żadnego rezultatu, też nie idzie do fotela,
4. natomiast pod wykładziną pod fotelem kierowcy nie ma żadnych gniazd, zasilanie do fotela jest jakąś rzeźbą pociągnięte
Jak powinna prawidłowo wyglądać elektryka pod fotelami?
Rafał
Struna - |13 Kwi 2006|, 2006 20:40
prąd do podgrzewania foteli i elektrycznej regulacji pewnie to jest.
Oli - |14 Kwi 2006|, 2006 08:37
Prawidłowo? a któz to wie w Fordzie
Generalnie powinna być - jedna wtyczka dwupinowa - prundowa - idąca do puszki z przełacznikami sterujacej połozeniem fotela i jak ktos ma pompka lędźwiową, oraz 2 zwykłe wtyczki - do podgrzewania fotela (1-siedzisko, 1 oparcie)
Z sanek z silnikami powinna być gniazdo z bodajże jak piszesz 5 pinami (do której podłączasz idącą z fotela - z puszki sterującej)
Z fotela (jw. 5 pinowa - z puszki sterujacej), oraz 2 do grzałek.
Wszycho
Jak cos troszke pomieszałem to proszę poprawic
Kevin Xy - |15 Kwi 2006|, 2006 09:24
jakos tak jak Oli pisze- wrzuc fotke tych wtyczek to poradzimy
monter - |16 Kwi 2006|, 2006 22:26
A moze do pirotechnicznych napinaczy pasow
|
|