Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

Elektryka - Czujnik-sygnalizator otwartych drzwi

Oli - |7 Kwi 2006|, 2006 09:13
Temat postu: Czujnik-sygnalizator otwartych drzwi
Jak w temacie - gdzie on siedzi: w zamku ale czy od wewnętrznej czy zewnetrznej strony drzwi. Czy też tak samo jak w MKI.
Mam ułamany zaczep i cały czas sie jaraja drzwi na samochodziku. Juz mnie to wq**wia. Zdjałem tapicerke - leżał sobie czujniczek na dole... ale gdzie on ma byc. Nie mogłem namacać paluszkami miejsca z dziureczkami... Moze mi ktoś powie, bo nie chcę rozkręcać kolejnych drzwi dlatego tylko żeby sprawdzić

Rafał A.(antek) - |7 Kwi 2006|, 2006 14:20

czujnik siedzi w tej całej kasecie z siłownikiem ktora jest jak by tyłem całego zamka
Oli - |7 Kwi 2006|, 2006 15:01

To wiem, tylko z zewnetrznej czy wewnetrznej strony drzwi...?
Tam jest też guma - i najprawdopodobniej pod gumą, tylko z której strony???

zommbi - |8 Kwi 2006|, 2006 00:38

moze to Ci cos pomoze ;)
zrobione podczas rozbierania drzwi kierowcy
o ile dobrze kojaze czujnik to ta biala kostka z ktorej wychodzą dwa kabelki (brązowy i brązowo żółty)

Rafał A.(antek) - |8 Kwi 2006|, 2006 04:51

hmm teraz sam juz nie wiem ... gdzie to było... tak czy siak szanse ze włozysz bez wyjecia.... całości sa marne
Oli - |11 Kwi 2006|, 2006 09:41

Cytat:
tak czy siak szanse ze włozysz bez wyjecia.... całości sa marne

i tu sie z Toba nie zgodzę... trzeba mieć (jak juz wcześniej pisałem rączki ginekologa...) Czujnik włożony - bez wyjmowania zamka.... Wystarczyło odkręcić 3 śrubki - żeby zameczek dał sie poruszyć.... i załozyłem

Dzieki Rafale za zdjecia, gdybym miał je wcześniej nie musiałbym szukać rowka (a brak włosków utrudnia) metoda macajewa... Ale se poradziłem :706:

zztop2 - |11 Kwi 2006|, 2006 15:25

Oli napisał/a:
Ale se poradziłem

wierzyłem w ciebie :706: