| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Elektryka - elektryka i pilot
marianboio - |3 Kwi 2006|, 2006 20:13 Temat postu: elektryka i pilot mam problem z pilotem wymienilem baterie, zaprogramowelem go czyli przekrecanie kilka razy do pierwszego dzwieku wcisniecie otwierania w pilocie i dzwiek i nadal otwieram swego wieloryba kluczykiem i mam tego troszeczke dosc
fructon - |3 Kwi 2006|, 2006 20:22
a chodzilo ci wszystko przed wymiana baterii? jesli tak to odlacz na pare minut akumulator i sprobuj znowu zaprogramowac
marianboio - |3 Kwi 2006|, 2006 20:33
tego nie wiem ponoc chodzilo jestem szczesciwym posiadaczem wieloryba od dwoch tygodni tak przynajmiej mowil poprzedni wlasciciel
[ Dodano: 2006-04-03, 20:47 ]
bede probowal moze sie uda;-)
[ Dodano: 2006-04-03, 20:54 ]
ale jak bys mial tez inne teorie albo kto kolwiek to napiszcie
[ Dodano: 2006-04-05, 19:23 ]
probowalem - odlaczylem i nic sie nie zmienilo nadal nie reaguje na pilota. Przejzalem tez skrzynke od strony pasazera wszystkie styki sa ok nie wiem co moze byc nie tak?
cosin - |12 Kwi 2006|, 2006 07:41
Witam. Mam podobny problem.
Dokupiłem drugiego pilota i nie mogę go zaprogramować (od razu wymienilem baterie i gumki przewodzące). Przekręcilem kluczyk 4x do I pozycji, sygnał rozpoczęcia programowania się pojawił ale naciskanie "otiwerania auta" na obu pilotach nie powodowało kolejnego sygnału "przyjęcia pilota", po przekręceniu kluczyka spowrotem do pozycji "0" nie było sygnału kończącego procedurę. Jeden pilot jak działał tak działa, ale drugi nie. Muszę koniecznie zaprogramować drugiego pilota bo żadnym z 3-ch kluczy nie mogę otworzyć auta (wkładki wyjechane?). Gdy chciałem odrazu po raz drugi rozpocząć procedurę, sygnał rozpoczęcia kodowania się nie pojawił (za kolejnymi razami również). Próbowałem również po jednokrotnym przekręceniu kluczyka do pozycji I zaprogramować pioloty...ale jak się pewnie domyślacie bez skutku.
Przypomnę, że pilot którym dotychczas otwierałem auto jak działał tak działa.
Co z tym fantem zrobić? Spotkał się ktoś z takim problemem?
Pozdrawiam
[ Dodano: 2006-04-12, 20:12 ]
Ma ktoś jakiś pomysł?
Maryba - |7 Maj 2006|, 2006 20:50
| cosin napisał/a: | Witam. Mam podobny problem.
Dokupiłem drugiego pilota i nie mogę go zaprogramować (od razu wymienilem baterie i gumki przewodzące). Przekręcilem kluczyk 4x do I pozycji, sygnał rozpoczęcia programowania się pojawił ale naciskanie "otiwerania auta" na obu pilotach nie powodowało kolejnego sygnału "przyjęcia pilota", po przekręceniu kluczyka spowrotem do pozycji "0" nie było sygnału kończącego procedurę. Jeden pilot jak działał tak działa, ale drugi nie. Muszę koniecznie zaprogramować drugiego pilota bo żadnym z 3-ch kluczy nie mogę otworzyć auta (wkładki wyjechane?). Gdy chciałem odrazu po raz drugi rozpocząć procedurę, sygnał rozpoczęcia kodowania się nie pojawił (za kolejnymi razami również). Próbowałem również po jednokrotnym przekręceniu kluczyka do pozycji I zaprogramować pioloty...ale jak się pewnie domyślacie bez skutku.
Przypomnę, że pilot którym dotychczas otwierałem auto jak działał tak działa.
Co z tym fantem zrobić? Spotkał się ktoś z takim problemem?
Pozdrawiam
[ Dodano: 2006-04-12, 20:12 ]
Ma ktoś jakiś pomysł? |
A jaka cena dorobienia kluczyka - właściwie stowrzenia nowego , bo nie mam takowego kluczyka ?
|
|