Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

Allegro + Sklepy internetowe - UWAGA NA POMPY PALIWA Z ALLEGRO !!!

Woj000 - |17 Mar 2006|, 2006 08:40
Temat postu: UWAGA NA POMPY PALIWA Z ALLEGRO !!!
Koledzy i koleżanki chciałbym przestrzec wszystkich przed kupowaniem pomp paliwa na Allegro od sprzedawcy nataliafs.
Kupiłem taką pompę 2 miesiące temu i zainstalowałem w moim Scorpio.
Pompa miała całkiem inne podłączenie elektryczne, ale to dało się przerobić, przedwczoraj odmówiła posłuszeństwa.
Okazało się że wewnątrz jest jeden stpiony kluch plastiku .
Pompa poprostu stopiła się. Kiedy kupowałem pompe skusiła mnie niska cena ok.120 pln. Sprzedawca nie podaje numeru telefonu ponieważ twierdzi że jest głuchoniemy.
Pozostaje tylko kontakt mailowy.
Jeśli ktoś z Was ma życzenie niech poczyta sobie komentarze negatywne o tym człowieku na Allegro.
Przestrzegam wszystkich jeszcze raz nie kupujcie tego dziadostwa!!!!!

marcys - |17 Mar 2006|, 2006 08:41

nie ten dział...lepiej napisz w tytule ze sie pomyliles....
mmmk - |17 Mar 2006|, 2006 09:13

co do pomp to nie wiem ale co do negatywow?? no tez nie wiem ale 2 pozytywy ma odemnie i tego sie bede trzymal. a co do sprzedawcy?? no jak jest tak napisane to moze tak jest. mi na kazde pytanie odpowiedz na miala przesylala nawet jezeli w ofercie tego nie mieli. probowales napisac,ze nie pasuje?? jak przyszla no bo po przerobkach to sie nie dziwie,ze juz nie i ze gwarancja przepadla...
pozdrawiam
maciek

megalith - |17 Mar 2006|, 2006 10:00

Też parę pozytywów ode mnie ma, i zawsze kontakt mailowy wystarczał. Tyle że - no właśnie, wadą meili jednak jest ich zawodność, i możliwość niedomówień... :(

Ja tam polecam zakupy - bo zo części które kupowałem jestem zadowolony, z szybkości obsługi też.

Jak się sfajczyło to może faktycznie źle coś pospinałeś, poluzowało się, zwarcie i sruuuu - jajecznica. Jak ja bym dostał coś nie tego - no to odsyłam, a nie dłubię samowolki i potem płaczę że nie działa.

Rafał A.(antek) - |17 Mar 2006|, 2006 14:47

hmm a nie bylo za malo paliwka? to zwykle jest przyczyna stopienia pompy
Woj000 - |17 Mar 2006|, 2006 19:06

Koledzy, paliwa było w sam raz, podłączenie też było prawidłowe.
Pompa kiedy ją odebrałem z poczty śmierdziała paliwem.
Podejrzewam, że gość sprzedaje używane pompy, wymyte i zapakowane w pudełeczka tekturowe bez żadnych oznaczeń producenta czy importera.
Na moje pytanie dlaczego pompa śmierdzi benzyną odpisał mi że pompy są konserwowane specjalnym preparatem w skład którego wchodzi specjalny środek który w zapachu przypomina benzynę.
Wystarczy przejść do pierwszego lepszego sklepu motoryzacyjnego sprzedającego pompy i powąchać nową pompe paliwa.
Napewno nie śmierdzi benzyną.
Oszust i tyle.

sierars1 - |17 Mar 2006|, 2006 19:40

Co do jednego to mogę powiedzieć że faktycznie pompy od tej panienki smierdzą benzyną bo znajomy od niej ostatnio kupywał, a co do kontaktu tel.to żaden problem i nawet wiem gdzie mieszka w takiej wilijce niedaleko mego znajomego :)
Kevin Xy - |18 Mar 2006|, 2006 08:10

kolesie na forum nubiry tez odradzaja zakupy pomp paliwowych od tego allegrowicza
ORION - |18 Mar 2006|, 2006 10:03

Zarobaczcie na negatywy 62 w tym większość na temat pomp paliwa.
Rafał A.(antek) - |18 Mar 2006|, 2006 13:53

hmm no to widac cos jest na rzeczy z pompami, ale zinne rzeczy były ok od niej.
Adam_2000 - |18 Mar 2006|, 2006 14:34

Na OBD2.pl też ludzie jadą na te pompy jak cholera :)
mmmk - |18 Mar 2006|, 2006 15:19

czyli pompy nie a wahacze do mk1i mk2 tak :) amorki tez ok. chlodnica do seicento tez ok :)
pozdrawiam
maciek

BC_Leszcz - |24 Mar 2006|, 2006 14:37

generalnie kupowanie takich pomp paliwa to kiepski pomysł - to nie są oryginalne pompy tylko śmieciowe podróby, lepiej kupić używkę za połowę ceny tej podróby lub zainwestować w nową normalną.

User Allegro nataliafs to typowa niesolidna firma - sprzedają towar jak leci i mają w dupie reklamacje, zresztą masa innych firm też tak robi - podobne zdarza się z częściami z Intercarsu, Iterteamu itd. Nie kupisz u natalifs to kupisz gdzie indziej - jak będziesz miał pecha to też wtopisz - ryzyk - fizyk