| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Elektryka - Tylna szyba w prądzie...
megalith - |16 Mar 2006|, 2006 19:30 Temat postu: Tylna szyba w prądzie... Natrafiłem na ciekawostkę. Jak załączam ogrzewanie tylnej szyby to samochodzik zaczyna mi pokazywać, ze mam otwarty bagażnik. Żeby było śmieszniej, to nie w sposób ciągły, a tak miga w nieregularnych odstępach, ale przeważnie świeci (testowane na postoju).
W dodatku sądząc po obrotach silnika, to tam jakiś niewyobrażalny prund leci, skoro załączenie szyby powoduje wyraźny spadek, a załączenie grzanych jajek na max prawie jest niezauważalne... A grzeją mocno, ostatnio Kubusia podgrzewałem
No a szyba grzeje tak bardzo średnio, jak jest zamrożona to ma bidę odtajać po 20 minutach, a zaparowana to tak z 10 minut lekką rączką.
Gdzie tam może być jakieś zwarcie dające takie objawy, i jak sprawdzić jaki prąd leci (jakiego może być rzędu, żeby miernika nie puścić z dymem).
Struna - |16 Mar 2006|, 2006 19:33
sprawdź przy zawiasach wiązkę.
Kevin Xy - |16 Mar 2006|, 2006 19:43
u mnie podobny pewnikiem prad bierze szyba tyl- slychac po nawiewie. Natomiast grzanie dupy tak jak piszesz, niewiele ...
megalith - |16 Mar 2006|, 2006 19:46
| Kevin Xy napisał/a: | | u mnie podobny pewnikiem prad bierze szyba tyl- slychac po nawiewie |
No a u mnie już po silniku nawet
No i sprawdzę te kabelki - to lecą te w gumowej rurce, tak?
Kevin Xy - |16 Mar 2006|, 2006 19:57
tego Ci nie powiem- jutro szaleje w garazu to moge rozpisac
Struna - |17 Mar 2006|, 2006 13:45
| Cytat: |
No i sprawdzę te kabelki - to lecą te w gumowej rurce, tak? |
dokładnie te.
Kevin Xy - |17 Mar 2006|, 2006 18:24
po lewej i prawej stronie wejscia klapy masz w gumowych rurkach kabelki elektryczne plus: po prawej kabel anntenowy, po lewej dodatkowo rurke do sprysku tylniej szyby
|
|