Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

Elektryka - zonk - umarla mi Skorupka

Waski - |25 Wrz 2004|, 2004 08:45
Temat postu: zonk - umarla mi Skorupka
Witam

Wsiadam do samochodu, kluczyk w stacyjke a tu zonk ani kontrolek ani niczego.
Padlo wsio jak nie wiem co.
Co wy Panowie i Panie obstawiacie. Co moglo pasc ???

Akumulator padl tak nagle przez noc ???
Moze jakas zwara ???
A moze cus innego ???
Mieliscie kiedys podobnego zonka ????

O wlasnie a mam jescze jedno.
Stuka mi polos co to jest ?
Wiem ze nic bardzo istotnego bo wrocilem z Wloch na takiej stukajacej.
Ale moze ktos mnie objasni co to jest bo mam zamiar sie wybrac do Warszawy jutro na slub kumpla i nie wiem co robic - pod warunkiem oczywiscie ze cus wymysle z ta elektryka - ale wierze w to ze mi sie uda.
Najwyzej prosto z kanalu pojade na weselicho ;)

Pozdrawiam i licze na Wasze wypowiedzi bo moja Scorupko stoi przed domkiem i nic wiecej nie chce robic.
Wąski

Martin Vícha - |25 Wrz 2004|, 2004 09:33

...sprawdz ten akumulator,Skorupka jest bardzo wrazliwa na poprawnie podlaczonou masse...
Waski - |25 Wrz 2004|, 2004 11:14

Witam
Thnx za rady
Akumulator siedzi czyli maksymalne zero.
Z tego co mi sie wydaje byl suchy
Dolalem mu troche plynow ustrojowych i podlaczylem do ladowania
Szansa zeby wstal jest bardzo znikoma
Ale cuda sie zdazaja.
O kurcze musze leciec klocki kupic bo mi sklep zamkna.

Pozdrawiam
Ps. Jak na trasie Lubin - Warszawa cos bedzie stukalo w oddali to znaczy ze Wąski wiezie dupe na wesele ;)

Marcin - |25 Wrz 2004|, 2004 13:04

Wąski! ja raz rozładowałem swój akumulator w jeden dzień, robiłem wtedy podświetlenie wnętrza [na diodach :D ] i drzwi były caly czas otwarte, a pozatym radio... a na drugi dzień chciałem jechać robić badania na studia... wsiadam do scorpiacza, kluczyk przekręcam i też zonk. nawet nie slyszałem jak by się pompa paliwa właczała...
dolałem w sumie pól szklanki destylówki i pod prostownik, dodam, że akumlator mam oryginalny motorcrafta z 94. roku, więc chyba zimą będzie kiepsko... [dodam, że to się stało 2 m-ce temu

Domel - |25 Wrz 2004|, 2004 16:07

Waski napisał/a:

Ps. Jak na trasie Lubin - Warszawa cos bedzie stukalo w oddali to znaczy ze Wąski wiezie dupe na wesele ;)

Gdybys mial problemy, to "Scorpio Assistance Wawa Team" sluzy pomoca. :) BTW. Jutro jest maly spocik o 17tej wiec jakbys sie kiepsko bawil na weselu (po co ja sie oszukuje) to wpadaj do Galerii Mokotow.
Pozdrawiam!!
Domel

qantan - |25 Wrz 2004|, 2004 16:48

marcin a zmieniałeś może kolor podświetlenia zegarów :?: :?:
Marcin - |25 Wrz 2004|, 2004 17:37

nie, ja tylko wstawiałem zielone ledy tak, żeby świeciły na nogi z przodu, i żeby światło wychodziło z tylu zpod kanapy, czedarsko to wygląda, ale niestety nie ma sprzętu, zeby to sfotografować, ale może kiedyś na zlocie się pojawię i wtedy Wam pokażę
kuba - |26 Wrz 2004|, 2004 09:38

A mnie dla odmiany kuna ostatnio zeżarła wiązkę, straciłem światla, abs itd. Ale do elektryka dojechałem o własnych silach.
Piof - |27 Wrz 2004|, 2004 08:49

Wąski jak coś to mam na zbyciu akumulator WARTY - praktycznie nowy na gwarancji - kupiony na wiosnę - jeździłem na nim może przez miesiąc. Nie pamiętam dokładnie jaką ma pojemność ale jest "duży" przynajmniej większy niż miałem poprzednio. Jak będziesz zainteresowany to mogę wszystko sprawdzić.
Rafał A.(antek) - |2 Paź 2004|, 2004 03:35

waski jak musisz kupic klocki.... to znaczy ze one ci stukaja z tyłu a nie zadna półoś ja juz to przerabiałem cudowalem a wymiana klocków załatwiła sprawe.