| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Elektryka - Pzrerywacz kierunkowskazow
dszyszko - |21 Sty 2006|, 2006 18:07 Temat postu: Pzrerywacz kierunkowskazow Witam,
mam maly problem i nie wiem jak z tym sobie poradzic. Otoz podczas tych mrozow podczas jazdy zalacza sie przekaznik- przerywacz kierunkowskazow. A dokladnie slychac jak zalacza sie cewka przekaznika, jednak same kierunki sie nie wlaczaja. Kierunki chodza bez problemu, jednak przy wylaczonych dosyc czesto i z bardzo duza czestotliwoscia stuka ten przekaznik (klapie). Wyjalem go z kolumny z calego przelacznika od kierunkow, wlozylem z powrotem jednak nadal jest to samo. Troche mnie wkurza taka praca bo po pierwsze glosno to stuka i wkurza to a po drugie boje sie ze wreszcie padnie cewka tego przekaznika i w ogole nie bede mial kierunkow!!! Czy macie pomysl co z tym fantem zrobic?
Z gory dzieki
Struna - |23 Sty 2006|, 2006 15:12
u mnie tak było jak włączałem awaryjne - pomogło przeczyszczenie styków w skrzynce bezpieczników. może u Ciebie też to pomoże.
dszyszko - |24 Sty 2006|, 2006 06:21
OK dzieki za info, poprobuje ale chyba jak troche sie ociepli, bo robota przy samochodzie przy takiej temperaturze raczej mija sie z celem
Struna - |24 Sty 2006|, 2006 15:58
taaa - ja wczoraj usprawniałem obwód pompy paliwa ( coś się skiepścił niedawno ) bo jakoś autko na gazie przy -27 nie ma ochoty odpalać - trzeba powiedzieć, że przca w takich temp to masakra
misio_23 - |24 Sty 2006|, 2006 20:10
... postaraj się popsikać w gniazda beżpieczników czymś w rodzaju WD ... może to tylko płatki lodu albo śniedź -jak nie będzie rezultatu - to jak Struna napisał - czyszczenie - ostatnio straciła mi się masa w kierunkach / ale to nie ta klasa / i psikanie na styki lampy i masy pod machą pomogły - u mnie była sól i zaczełło śniedzieć w lampie . ale w scorpio może być lód lub śniedź w skrzynce - zima ma swoje uroki
|
|