| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Elektryka - Alarm i tylne drzwi w COMBI
Piotrwscorupce - |19 Sty 2006|, 2006 17:20 Temat postu: Alarm i tylne drzwi w COMBI Witam serdecznie!
Mam wieloryba combi z 95 roku i od niedawna spory problem z alarmem fabrycznym a raczej z sygnalizacją otwarcia klapy bagażnika. Od czasu do czasu w trakcie jazdy włącza się na desce sygnalizacja, jakoby tylne drzwi były otwarte, co nie jest prawdą. Skutek jest taki, że ostatnio dwa razy nie mogłem sobie poradzić z wyjącym alarmem i musiałem wyłączać akumulator. Proszę Was o pomoc – może wiecie gdzie jest i jak działa czujnik zamknięcia klapy bagażnika lub jak można wyłączyć alarm inaczej niż poprzez rozłącznie akumulatora.
Pozdrawiam
maup - |19 Sty 2006|, 2006 18:01
Jeżeli to taki patent jak w liftbacku (a raczej tak) to w zamek (musisz zwalić tapicerke i dobrac się do niego od środka) masz wpięte dwa komplety kabelków. Jeden napędza zamek a drugi wchodzi w zamek od drugiej strony i zakończony jest malutką prostopadłościenną kostką ze stycznikiem. To ten od sygnalilzacji otwarcia klapy.
Zanim jednak bedziesz bebeszył klapę sprawdź czy się nie przycina (tzn. czy odbija do końca po puszczeniu) guzik od otwierania klapy z zewnątrz.
Rafał A.(antek) - |19 Sty 2006|, 2006 20:08
jw, mikro wyłacznik siedzacy w samym zamku.
|
|