Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

Ogólne - Kupic - nie kupic?

konik - |18 Wrz 2004|, 2004 09:59
Temat postu: Kupic - nie kupic?
Czesc, jestem tu nowy. Zastanawiam sie czy wstapic do klubu - mam okazje kupienia scorpio '97, silnik 2.9L, automat, 207km, 200kkm przebiegu. Auto w stanie idealnym - od kolegi kolegi :-) Podobno serwisowane, jezdzone w Szwajcarii. Pytanie czy warto? Jak jest z czesciami do tych samochodow w Polsce? Mozna kupic cos uzywanego? Czy skrzynia bedzie wkrotce wymagala remontu? Mozna w tym modelu zmienic na manual i jesli tak - za ile? Dzieki za pomoc.
PS. Auto jest sliczne :-)

Marcin - |18 Wrz 2004|, 2004 18:30

przekop forum a na 100% znajdziesz informacje o cosim. zacznij szukać w dziale ASO
konik - |20 Wrz 2004|, 2004 07:32

Jednak nie jest to cosworth - silnik 2.9 12V 150 koni (mała pomyłka). 200 tys. przebiegu i spalanie 12-14 litrów benzyny mnie jednak nieco przeraża... Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat cen eksploatacji tego samochodu? Auto ma mi służyć do wygodnego dojeżdzania do pracy, ok 100km codziennie w obie strony. Częściowo przez Wrocław, czy do tego się taki samochód nadaje?

Bartek

Pershing - |20 Wrz 2004|, 2004 09:33

Do dojazdow do pracy kazdy samochod sie nadaje :) tylko ze mozna jezdzic z klasa prestizowym , wygodnym i eleganckim samochodem jak Ford Scorpio albo gniesc sie w innym pędzidełku ;) Tylko kupujac Scorpio musisz pogodzic sie z mysla ze zawistny szef moze zwolnic Cie z pracy ;) :twisted:
A tak powaznie to mysle ze jesli samochod byl prawidlowo eksploatowany, nikt nim nie szalal ani nie palil gumy, pamietal o terminowej wymianie plynow ustrojowych ;) mozesz go kupowac nie przejmojac sie zbytnoi cenami czesci. To dosc mlody samochod i pewnie troszke pojezdzi bezawaryjnie

irek - |21 Wrz 2004|, 2004 08:45

Witam

97 rok super jesli wszystko jest ok to bym brał i się nie zastanawiał, części są o wiele tańsze niż miałby być to Cossworth, a zresztą te silniki są niebywale wytrzymałe.

Napisz za ile go kupujesz

Irek

DaraZ - |21 Wrz 2004|, 2004 22:18

Kupic. Automat mozna wymienic na manual. Co do kosztow to nie jest tak zle. ZTCW wymiana tyle samo co remont. kolo 1500 ? (fachowcy niech poprawia jak cos ;-) ). Przebieg realny. Silnik mocny. Dobra wersja. SPalanie 12-14 ? Da sie zniesc. Oczywiscie jak masz tym robic naprawde spora liczbe km na miesiac to bym staral sie kupic scorpiaka z mniejszym silnikiem. Oczywiscie wszystko zalezy od portfela. Z czesciami nie ma problemu. Tanio i wszystko co chcesz. Cena powiedziala by wiecej.