| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Elektryka - jaki pobór prądu ??
Sobas - |13 Gru 2005|, 2005 09:40 Temat postu: jaki pobór prądu ?? CZesc..po wyłączniu kluczyka i zamknięciu auta jest nadal 0,5 A poboru prądu,czyli za dużo.Wyjąlęm żółty przekażnik w skrzynce po stronie akumulatora i wszystko wróciło do normy.Co prawda nie ma teraz oświetlenia wnętrza auta...czy powodem tego może być sławna skrzyneczka czy coś innego???
Przekażnik ten jest oznaczony w ksiązce jako R16 ,jest żołty i ma opis Stromspare Batterie.
Adam_2000 - |13 Gru 2005|, 2005 09:44
A mierzyłeś ten pobór zaraz po wyłączeniu zapłonu, czy później ?
W wielorybach ten przekaźnik rozłącza się po ok 20 min. od wyłączenia zapłonu i zdejmuje zasilanie właśnie m.in. z oświetlenia wnętrza.
Sobas - |13 Gru 2005|, 2005 09:49
wpiąłem amperomierz w obwód kluczyki wyjete ze stacyjki i zamykąłem auto i otwierałem.Po otwarciu palą się lampki we wnętrzu wtedy jest jakies 2 A,potem po kilku sekundach lampki gasną i pobór spada do 0,5A.JEłsi wtedy rozerwe obwód kliknie ten własnie żółty przekaźnik i prad spada do 0,07.Jelsi taki cykl powtórze sytuacja jest taka sama.Ale nie próbowałem po tych ok 20min...musze to sprawdzić...
Adam_2000 - |13 Gru 2005|, 2005 09:52
| Sobas napisał/a: | | ... prad spada do 0,07 |
No to nie masz co kombinować... 70mA to żaden prąd. Tyle może brać PCM w standby-u.
|
|