Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

Elektryka - Podgrzewanie lusterek

rufus-1975 - |7 Gru 2005|, 2005 07:11
Temat postu: Podgrzewanie lusterek
Ponieważ oba lusterka mi nie grzeją, mam pytanie. Nie wierzę, że miałem lusterka bez ogrzewania ponieważ jest w nim wszystko inne, i teraz czy możliwe że ktoś wcześniej zmienił wkłady na takie od nieogrzewanych lusterek (nieważny powód), tzn. czy fizycznie jest taka możliwość żeby założyć wkłady od lusterek nieogrzewanych i żeby dalej działało elektryczne sterowanie? Jeśli tak to czy ktoś ma na zbyciu wkłady do lusterek ogrzewanych? Bo chyba nie jest to problem z dopływem prądu skoro ogrzewania przedniej i tylnej działa i sterowanie lusterkami również :?:
Rafał A.(antek) - |7 Gru 2005|, 2005 08:17

moze byc prpblem dopływu pradu, bezpiecznika, a moze ktoś zmianil wklady lub padło podgrzewanie.

Wkłady pasuja i ogrzewane i nie - najprościej zdemontuj wkald i zobacz jaki jest, prz okazji sprawdzajac doływ pradu.

rufus-1975 - |7 Gru 2005|, 2005 08:23

A jak zdemontować wkłady, podważyć je i same wyskoczą? Można je zdemontować bez odkręcania lusterek?
Szuler - |7 Gru 2005|, 2005 08:37

Jeśli u Ciebie jest tak samo jak w MK1 to pod lusterkiem masz taki mały podłóżny otwór. Wkładasz tam śrubokręt i przesuwasz go w prawo bądź lewo (już nie pamiętam). Powinieneś natrafić śrubokrętem na opór, tak w lusterku jest taka zębatka, która jak się obróci (od ruchu śrubokręta) to cały wkład Ci sam wyleci :) . Potem jak montuejsz wkłąd to analogicznie to zamykasz, przesywając śrubokrętem tą zębatke.

Pozdrawiam
Szuler

mmmk - |7 Gru 2005|, 2005 16:28

musi byc jak w mk1 tyle,ze masz lustra od mk2. jak bedziesz kupowal wklady to zwroc na to uwage. te od rocznika 85do 89 beda za duze wiec szukaj od 89 do 94. nie pomylilem sie tu. tak jest. wymienialem 3 razy szklo wiec juz zapamnietalem(3 razy bo zawsze dali mi nie to) a odnosnie grzania to masz gdzies na sierrafanie opis co jak gdzie i kiedy z linkiem do mat za okolo 10 zl. tyle,ze przy samorobnym moze peknac szklo jak sie je wrywa z plytki montazowej(temu wlasnie szukalem).
pozdrawiam
maciek

ps. potrzebujesz pewnie takie: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=76220296

rufus-1975 - |8 Gru 2005|, 2005 13:04

Rzeczywiście jest pod spodem otwór, w sobotę jak będzie więcej czasu to rozbiorę i sprawdzę co jest z grzaniem tych wkładów. Dzięki