| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Silnik + zasilanie paliwem - Terkoczenie pod masą
pshe-mec - |26 Lis 2005|, 2005 10:16 Temat postu: Terkoczenie pod masą Od jakiegos czau mam cos takiego pod macha.
Wlaczam bryczke i zaczyna mi bardzo miarodajnie terkotac. Na kazdym biegu. Jak ddaje na looz jak by przycicha , ale jak sie wsluchac to terkotanie slychac.
Co do jazdy nic sie nie zmienilo, zuzycie wachy jest caly czas takie same.
Niech madre glowy sie wypowiedza coz za licho tam siedzi
PS. wg Pana Weissa zapewne ..... kot panu weszedl ....... mam nadzieje ze nie
pozdroofka
irek - |26 Lis 2005|, 2005 10:34
po
1 katalizator lub obudowa z kata o ile jest ???
2. Popychacz któryś hydrauliczny może umiera albo słynna śrubeńka na pompie oleju sięodkręciła, ale po tym to chyba wszystkie popychacze zaczęły by pyrkotać - tutaj nie wiem
Czy po mocnym zagrzaniu też to występuje ??
mmmk - |26 Lis 2005|, 2005 11:04
szklanka popychacza albo zaworek na pompie olejowej. jak mi sie kiedys to rozkrecilo to stara ciezarowka przy tym chodzila duzo ciszej. tylko nie umiem tego zrobic. pojechalo do warsztatu i juz nie halasuje tylko czasem sie jakas szklanka odezwie ale to tylko na zimnym silniku.
pozdrawiam
maciek
p.s. odnosnie zaworka to cos gdzies bedzie w faq albo cos w tym stylu
irek - |26 Lis 2005|, 2005 11:10
w FAQ na SierraFan jest to opisane włącznie z fotkami - także można samemu się dobrać do tej pompy.
Jestem ciekaw sam co ile ona się odkręca ?? czy nie ma zasady kiedy
mmmk - |26 Lis 2005|, 2005 13:03
z tego co mi mowiono to po 100 czy 150 tys juz ma prawo sie rozkrecic. a potem dokrecenie i niby dlugi spokoj. ale czy tak bedzie?? przy moich przebiegach moje prawnuki wam napisza, no chyba, ze bedzie szybciej to napisze jeszcze ja
pozdrawiam
maciek
pshe-mec - |26 Lis 2005|, 2005 13:54
dodam jeszcze ze raz na jakis czas zapala mi sie druga z lewej ikonka
mmmk - |26 Lis 2005|, 2005 18:48
no ja tam mam chyba czujnik klockow. chyba bo juz nie kojarze ktora kontrolka gdzie jest albo od recznego bo abs jest 1 z lewej?? jaki to ma kolor i co na niej jest??
pozdrawiam
maciek
Rafał A.(antek) - |27 Lis 2005|, 2005 03:50
2 z lewej to klocki.
a jak wcisniesz sprzegło przestaje terkotac ( na postoju )
pshe-mec - |27 Lis 2005|, 2005 19:44
tylko widzisz rafal .. kontrolka zapala sie mniej wiecej na 10 sekund , po czym gasnie. najczesciej na wybojach tak sie robi.
btw. zakladacie u siebie jeszcze gaz ??
Rafał A.(antek) - |27 Lis 2005|, 2005 20:54
ja sie z tego wypisałem, chwilowo - kumpel pewnie dalej zakłada.
olcha20 - |5 Gru 2005|, 2005 12:48
| irek napisał/a: | w FAQ na SierraFan jest to opisane włącznie z fotkami - także można samemu się dobrać do tej pompy.
Jestem ciekaw sam co ile ona się odkręca ?? czy nie ma zasady kiedy |
Kurde chyba ślepy jestem... przejrzałem 3 razy cały FAQ z www.sierrafan.pl - i nie znalazłem tam tego... jakby ktoś miał fotke tego - albo gdzie tego szukać. Spojrzałbym chętnie na to u siebie.
Ok jednak jestem ślepy - znalazłem - sorki za zaśmiecanie
[ Dodano: 2005-12-05, 13:19 ]
| mmmk napisał/a: | szklanka popychacza albo zaworek na pompie olejowej. jak mi sie kiedys to rozkrecilo to stara ciezarowka przy tym chodzila duzo ciszej. tylko nie umiem tego zrobic. pojechalo do warsztatu i juz nie halasuje tylko czasem sie jakas szklanka odezwie ale to tylko na zimnym silniku.
pozdrawiam
maciek
p.s. odnosnie zaworka to cos gdzies bedzie w faq albo cos w tym stylu |
hmm ile za to mechanicy sobie policzyli? abym miał jakiś wyznacznik cenowy do negocjacji - bo z tych zdjęć widze że raczej mnie to przerasta...
|
|