Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

Elektryka - BRAK LADOWANIA - !!!! PROSZE O PILNA ODPOWIEDZ

arthurcat - |23 Lis 2005|, 2005 01:48
Temat postu: BRAK LADOWANIA - !!!! PROSZE O PILNA ODPOWIEDZ
    CZY JEST TO MOZLIWE IZ JESLI WYJETA JEST CALA TABLICA CZYLI WSZYSTKIE ZEGARY TO NIE BEDZIE LADOWANIA ????? ROBILEM W SOBOTE KIERUNKOWSKAZY I JEZDZILEM OD TEGO CZASU TYLKO DO PRACY. DZISIAJ AKUMULATOR PADL I NAWET JESLI SIE ROZLAD TO NAWET NA PCHNIECIE NIE ZAPALI. CZYLI LADOWANIA BRAK - MOJE PYTANE CZY JEST TO MOZLIWE Z TYMI ZEGARAMI A JESLI NIE TO CO JEST I GDZIE SZUKAC USTERKI

sobolaqe - |23 Lis 2005|, 2005 08:29

niewiem czy nie musi byc podlaczona kontrolka ladowania zeby wzbudzic cos tam w alternatorze. tak mi sie cos wydaje, podobnie chyba przy przepalonej zarowce jest. ale to tylko gdybam sobie bo cos takiego slyszalem...
Adam_2000 - |23 Lis 2005|, 2005 08:36

sobolaqe ma rację... bez kontrolki nie ma ładowania ! :)
irek - |23 Lis 2005|, 2005 08:49

raczej napeno musi byc kontrolka to ona zamyka obwód
_Mu. - |24 Lis 2005|, 2005 22:25

OK
Kara już jest w postaci żółtej kartki za chamowate litery.
Brakuje mi skruchy i pokuty (np. w postaci zmiany liter na właściwe) pomysłodawcy postu.
A ja zrobię to co robię w takich przypadkach - wrzucam ten wątek do swojego worka z ignorami. NAWET JEŻELI JEST PILNY. :twisted:

MCold - |29 Lis 2005|, 2005 17:24

Podczepię się pod post:
Potrzebuję średnic kółek napędzających pasek klinowy alternator - silnik w silniku 2.5 TD. Alternator przekłamuje ewidentnie na obrotomierzu (wskazanie zaczyna się od 3 tyś), ale ładuje, więc jest sprawny. Podejrzenie padło na kółka napędzające, widać że było coś zmieniane (zwłaszcza przy silniku). Ktoś mógłby podać mi wymiary średnic "oryginalnych" ? I jeszcze pytanie do praktyków-elektryków - czy ewentualne zmiany nie będą miały konsekwencji dla ładowania (na razie ładuje wzorcowo). Próbowałem włożyć inny alternator, niby od tego modelu, ale trafiłem na uwalony bo wcale nie ładował. Pomóżcie proszę.