| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Elektryka - włącznik wycieraczek
zztop2 - |17 Lis 2005|, 2005 21:05 Temat postu: włącznik wycieraczek hej we włączniku wycieraczek przestał mi działać spryskiwacz tylnej szyby. CZy do to sie jakoś reanimować lub regenerować. Wszystko pozatym jest ok.
pozdrawiam mariusz
dszyszko - |17 Lis 2005|, 2005 21:17
Witam,
co do przycisku od wycieraczek to mozna caly wyjac i ewentualnie reanimowac, tylko czy estes pewien czy to jest to?? Sam przycisk dziala na zasadzie zwarcia dwoch blaszek za pomoca plungera, wiec zadnej filozofii tam nie ma zeby przestal dzialac, no chyba ze zasniedziay styki i nie ma kontaktu. Sam przelacznik mozna rozebrac tylko powoli go rozbieraj, jak cos to daj znac to podesle Ci szczegolowy schemat budowy takiego prezlacznika, tylko podajjaki model masz, tzn z "pierscionkiem" do regulacji czasowki, czy bez, itd
[ Dodano: 2005-11-17, 21:19 ]
Sorki ale zle przeczytalem, chodzi Ci o spryskiwacz tylnej szyby, a nie przedniej, ale i tak mozna bez problemu go rozebrac i ewentualnie reanimozwac, nawet chyba prosciej. Jak cos to podaj model a podam Ci jakie powinny byc zwarte styki w tej pozycji przelacznika, bo moze przelacznik jest sprawny a cos w instalacji jest nie OK,
pozdrawiam
zztop2 - |17 Lis 2005|, 2005 21:19
hejka mam z regulacja szybkości 6 biegów. Tylko z której strony go ugryźć aby go rozebrać.
pozdrawiam Mariusz
mmmk - |17 Lis 2005|, 2005 21:41
sprawdz czy docisniecie kabli od srodka do skrzynki bezpiecznikow nie uzdrowi go. u mnie tak czesto bywa a tez raz juz chcialem inny wlacznik zakladac.
pozdrawiam
maciek
zztop2 - |17 Lis 2005|, 2005 21:46
no widzisz ja sie pospiszyłem i za 30 dyszki na allegro kupilem, mam juz założony i wszystko działa jak należy. Dla tego mysle zaby w starym podłubać i miec na zmiane w razie czego. Szybka tylna w kombiaku w taka pogode szybko sie zasyfia. pozdrawiam Mariusz
Kevin Xy - |17 Lis 2005|, 2005 21:47
no jak ten zepsuty masz wymontowany to na spokojnie mozesz na stole w kuchni rozebrac temat i postarac sie o experta w znajomosci owego tematu
zztop2 - |17 Lis 2005|, 2005 21:53
rozebrać to zawsze mozna. tylko po zlożeniu czy bedzie działał. co co gorsza jak po złożeniu jakieś części zostaną na stole . pozdrawiam Mariusz
Kevin Xy - |17 Lis 2005|, 2005 21:55
przynajmniej bedziesz mial swiadomosc ze cos zostalo- najgorsze jak cosik skladasz w przekonaniu iz naprawiles nie wiedzac ze jakies czesci w piachu leza
zztop2 - |17 Lis 2005|, 2005 22:00
| dszyszko napisał/a: | Witam,
co do przycisku od wycieraczek to mozna caly wyjac i ewentualnie reanimowac, tylko czy estes pewien czy to jest to?? Sam przycisk dziala na zasadzie zwarcia dwoch blaszek za pomoca plungera, wiec zadnej filozofii tam nie ma zeby przestal dzialac, no chyba ze zasniedziay styki i nie ma kontaktu. Sam przelacznik mozna rozebrac tylko powoli go rozbieraj, jak cos to daj znac to podesle Ci szczegolowy schemat budowy takiego prezlacznika, tylko podajjaki model masz, tzn z "pierscionkiem" do regulacji czasowki, czy bez, itd
[ Dodano: 2005-11-17, 21:19 ]
Sorki ale zle przeczytalem, chodzi Ci o spryskiwacz tylnej szyby, a nie przedniej, ale i tak mozna bez problemu go rozebrac i ewentualnie reanimozwac, nawet chyba prosciej. Jak cos to podaj model a podam Ci jakie powinny byc zwarte styki w tej pozycji przelacznika, bo moze przelacznik jest sprawny a cos w instalacji jest nie OK,
pozdrawiam |
hejka to moge prosić o te schemaciki, cos pokombinuje w bezsenna noc. wczoraj byla pelnia to jeszcze mnie trzymac dzisiaj bedzie Pozdrawiam Mriusz
|
|