| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Silnik + zasilanie paliwem - Różnice w regulatorach wolnych obrotów-HELP!!
Dedmike - |17 Lis 2005|, 2005 14:26 Temat postu: Różnice w regulatorach wolnych obrotów-HELP!! witka...
otóż znalazłem tak samo wyglądający regulator wolnych obrotów (samą końcówkę złacza ma troszkę inną, który jest tańszy od mojego o ok 240 zł...tamten kosztuje 200 zł...w opisie jest napisane, iż pasuje on między innymi do silnika 2.0 DOHC 16V...niestety do 8V (czyli do mojego) nie...nie wiecie czym one się różnią oprócz samej kostki wychodzącej?? czy to tylko polityka forda?? czy taki też będzie działać??
albo inaczej czy ktoś kiedykolwiek przekładał ten regulator z 16 do 8??
pozdrawiam
Dedmike
Adam_2000 - |17 Lis 2005|, 2005 14:31
Sam regulator jest praktycznie identyczny, tylko właśnie ta łączówka jest pod kątem i nie wiem, czy nie będzie się ocierał o maskę.
Ja zakładałem do swojego zawór od 2.3 Rafała (chyba taki sam jest w 8V) i działał bez problemów.
Dedmike - |18 Lis 2005|, 2005 08:13
witka...
bo właśnie się dziwię...wygląda dokladnie tak samo...taka sama sprężynka, tłoczek i takie same wymiary...natomiast kostka wchodzi z drugiej strony...i pewnie wadzi o wtryski...trzeba będzie jakoś to upchać...dziś jade przypasować to ustrojstwo...się zobaczy co i jak...
pozdrawiam
Dedmike
|
|