| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Silnik + zasilanie paliwem - Brak ogrzewania
jarysss - |6 Lis 2005|, 2005 23:39 Temat postu: Brak ogrzewania witam........mam forda 2,9 corworth 95r. po zalozeniu gazu nie mam ogrezewania.
Było ogrzewanie na 1 parowniku wymieniono parownik na inny i nie mam ogrzewania.
jak poruszalem kablami przy parowniku nagle ogrzewanie dzialalo. Jak podlaczylem parownik w przelocie to zamarzal, tak jakby nie przechodzila woda przez nagrzewnice. Ktos mi mowil ze jet tam zawor ktory otwiera ilosc przeplywu wody przez nagrzewnice. Wymienialem plyn i nie mial on zadnych zanieczyszczen. Czy moge puscic wode z weza ogrodowwego przez nagrzewmnice i ja przeplukac bo jak tam jest zawor to ja uszkodze calkiem. Jak jest ten zawor to gdzie i jak sprawdzic ze dziala. Pomocy zima idzie..
Rafał A.(antek) - |7 Lis 2005|, 2005 00:56
zaworu niema, wpieli cos nie tak parownik
jarysss - |7 Lis 2005|, 2005 20:19
| Rafał A.(antek) napisał/a: | | zaworu niema, wpieli cos nie tak parownik |
czyli moge przeplukac nagrzewnice woda z weza ogrodowego, powinien byc swobodny przeplyw wody przez nagrzewnice
Rafał A.(antek) - |8 Lis 2005|, 2005 00:16
tak
w scianie grodziowej masz 2 ktocce wystajace bezposrednio od nagrzewnicy, faktem ze dostac sie do niech to masakra, ale są, i mozna.
Struna - |8 Lis 2005|, 2005 09:28
zawsze można węża odpiąć od bloku zamiast z króćców nagrzewnicy - o wiele lepszy dostęp a efekt taki sam - co zresztą kiedyś już czyniłem z powodzeniem.
omickal - |8 Lis 2005|, 2005 21:17
Hej mam podobny problem, jak ten sposób pomoże dajcie znać.
Struna - |9 Lis 2005|, 2005 12:34
zrób to się przekonasz - powinno pomóc.
jarysss - |18 Lis 2005|, 2005 10:03
| Struna napisał/a: | | zrób to się przekonasz - powinno pomóc. |
ok przeplukalem chlodnice woda przez powrot z nagrzewnicy oraz cały uklad. Ale trzeba tu pamietac ze woda nie da sie wszystkiewo wyplukac. Najwiecej syfu wylecialo z obiegu nagrzewnicy jak wsadzilem waż z sprężonym powietrzem i zamienialem raz woda raz powietrze wtedy dobiero syf leciał....ok mam ogrzewanie. Jezeli mi znowu zamóli podłącze parownik szeregowo nie rownolegle.
|
|