| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Silnik + zasilanie paliwem - Małe kuku
sierars1 - |22 Sie 2005|, 2005 16:14 Temat postu: Małe kuku Mam problem w dniu wczorejszym przestała pracować mi pompa od klimy po wciśnięciu AC nie załancza sprzęgła a jeszcze w sobotę chodziła b/z sprawdzałem bezpiecznik 33 według książki ale jest ok. i inne też a na domiar tego przestał pracować wentylator chłodnicy ten od strony pasażera gdzie szukać przyczyny bo już nie domagam jak tylko wyczuje w portfelu kase to zaczyna świrować.I jaką impedencje powinne mnieć kable zapłonowe bo to też chciałem sprawdzić.
Struna - |22 Sie 2005|, 2005 16:24
może ciśnienie środka chłodniczego zmalało na tyle że już nie odpala sprężarki.
Marcin - |22 Sie 2005|, 2005 16:33
jak jest za małe ciśnienie [bynajmniej u mnie] to sprężarka się załącza i wyłącza, tak w kółko i obroty przy tym falują
sierars1 - |22 Sie 2005|, 2005 23:37
I jeszcze zauważyłem że w skrzynce z bezpiecznikami od strony pasażera są takie dwa prostokątne przekażniki na przeciwko siebie chyba kolor niebieski i jakby brązowy to cały czas cykały.A obroty b/z jak to bywa przy obciążeniu
Podjadę jutro i zobaczę jeszcze ciśnienie bo ostatni raz to jak zmieniałem sprężare czyli 2 lata temu.
lancer - |23 Sie 2005|, 2005 17:37
proponuje sprawdzić jeszcze elektro zawór czy jakoś tam na filtrze klimy to on daje faze na wentylator i steruje tymi przekaźnikami
sierars1 - |25 Sie 2005|, 2005 23:27
Niestety byłem dzisiaj u fachowców i stwierdzili że brak gazu w instalacji czyli nieszczelność.
W poniedziałek jadę i zobaczę co chłopaki zrobią.
|
|