Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

Elektryka - Problem Z ABS I TCS ROZPACZ w BIAŁY DZIEŃ

mizaj - |19 Sie 2005|, 2005 22:04
Temat postu: Problem Z ABS I TCS ROZPACZ w BIAŁY DZIEŃ
WITAJCIE !
Jestem sobie od 2 tygodni właścicielem scorpio .I mam duży problem nie zwróciłem uwagi że nie zpalają się kontrolki (a) od ABS i TCS . I oba układy nie działają sprwdzone uwieżcie mi.
- zauważyłem że pompa od ABS jest ciepła więc nie wiem .
- sprawdziłem wszystkie bezpieczniki ok
-okręciłem plastik pod kierownicą ze schowkiem i widzę że jest jakaś luźna kostka ( czery wtyki) zielona nie wiem może to to(ale nie widzę gniazda). Widzę że przy skrzynce nie było nic ryte bo jeszcze jest zabezpieczona od dołu wykładziną czy czymś podobnym . Stan bezpieczników w skrzynce jest OK.
Kurde chciałbym doporowadzić mojego wymażonego wielorybka do idealnego stanu a zostały mi tylko te jaja z ABS I TCS

Nie sprawdziłem jeszcze czy żarówka w tablicy rozdzielczej jest sprawna może to to ale nie zmienia to faktu że układy oba nie działają.

UWAGA Auto było na serwisie i wyrzuciło na komputerze dwa błędy recylkulacja spalin i nie dostateczna temperatura silnika. Nic ni było na temat ABS ITCS i to mnie żdziwiło.

JEŻELI KTOŚ MOŻE OPISAĆ CO DOKŁADNIE KROK PO KROKU SPRAWDZIĆ

BĘDĘ WDZIĘCZNY ZA KAŻDĄ POMOC
AUTKO 2,5 td 95 listopad

Adam_2000 - |19 Sie 2005|, 2005 22:09

mizaj, sprawdź żarówki !
Jeżeli są popalone, to żaden z tych układów nie będzie działał ! :))

Rafał A.(antek) - |19 Sie 2005|, 2005 23:53

najpierw sprawdz kontrolki , a pozniej bedziemy myslec dalej, moze to głupi czujnik ABSu urwany, skutkuje na oba układy.