Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

Silnik + zasilanie paliwem - 2,5 TD VM ile km wytrzymuje pompa i wtryski??

Tomek Z - |7 Sie 2005|, 2005 22:49
Temat postu: 2,5 TD VM ile km wytrzymuje pompa i wtryski??
Ile wytrzymuje pompa i wtryski w 2,5 TD VM'a ?. Ja mam 200 tyś km i narazie nie kopci i ładnie odpala, pomimo tarapatów jakie przeszedł ten silnik. :wink:
Danko23 - |7 Sie 2005|, 2005 23:24

Pompa to może ci wytrzyma nastempne 200 tys km ale wtryski to napewno ci juz leją a ich wymiana jest BARDZO BARDZO BARDZO DROGA :roll: na 100 % by poprawiło prace silinka
ale cenna jest straszan przynajmniej w Jeleniaj Górze :|

Anthrax - |8 Sie 2005|, 2005 08:50

A co sądzicie na temat regeneracji wtrysków - popularna sprawa w dieslach.
W koparkach często to robimy i wszycho gra, wiem ze gościu u mnie robi też duże ilości samochodowych, warte to coś?

Aro - |8 Sie 2005|, 2005 09:12

Zależy od majstra i jego sprzętu. Ja w grandzi regenerowałem i raz było cacy, a raz musiałem kupić nowe rozpylacze.
Tomek Z - |11 Sie 2005|, 2005 18:44

A czy można regenerować pompę i czy ktoś zna koszty takiej naprawy?. Jak mogę stwierdzić czy wtryski "leją". Jak rozpędzam to przy 3000-3400 obr puści małego dymka ale to jest naprawdę drobiazg. Jak bez wyciągania sprawdzić pompę i wtryski?. Pozdro dla Wszystkich.
Danko23 - |24 Sie 2005|, 2005 21:47

Tomek Z napisał/a:
A czy można regenerować pompę i czy ktoś zna koszty takiej naprawy?. Jak mogę stwierdzić czy wtryski "leją". Jak rozpędzam to przy 3000-3400 obr puści małego dymka ale to jest naprawdę drobiazg. Jak bez wyciągania sprawdzić pompę i wtryski?. Pozdro dla Wszystkich.

Tomek Z
Jaki ma przebieg twoje Scorpio i co słychac po odpalenu zimnego silnika po nocy czy chodzi równo czy wydobywaja sie metaliczne dzwienki (strzały) po dodanu gazu .

Tomek Z - |24 Sie 2005|, 2005 23:08

Danko!. Moja scorupra ma na liczniku 200 tyś. Ile w tym prawdy nie wiem. Odpala ładnie, nie kopci, nic nie stuka. Przy gwałtownym rozpędzaniu w okolicy 3000 obr zaczyna puszczać dyma lecz nie jest to zasłona dymna. Nie mam dostępu do żadnej literatury fachowej więc sam się uczę na bierząco no i oczywiście pytam na forum, nie wiem zatem kiedy pompa lub wtryski nadają się do wymiany czy naprawy. Dowiedziałem się że jak auto traci moc na wysokich obrotach to pompa jest do naprawy. Koszt około 800 PLN czy wtryski się regeneruje i ile za nowe, nie wiem. Pozdro !!!!!